Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
21. listopadu 2007

Sazka Arena uvidí souboj o první místo

Na jedné straně nejlepší útok ligy, na straně druhé nejproduktivnější hráč Leoš Čermák a nejlepší ligová obrana. To vše nabídne souboj prvního s druhým, který se odehraje ve středu v 18:15. Slavia doma ještě neprohrála a pokud Bílým Tygrům oplatí porážku ze severu, bude mít před nimi náskok už šest bodů.

Náš soupeř

Klub založen: 1956
Trenéři: Dušan Gregor, Vladimír Čermák a Miroslav Kapoun
Největší úspěchy:ČR: 3. místo (2004/05, 2006/07)
Posledních pět let: 12. > 11. > 3. > 5. > 3.
Internet:www.hcbilitygri.cz
Hvězdy týmu: Jan Plodek, Valdemar Jiruš, Leoš Čermák

Slavia dokázala, že umí bojovat

Poslední zápas ukázal, že se hráči s červenobílým lvem na prsou nevzdávají, ani když prohrávají a hra se jim nedaří. Jako lvi museli bojovat v posledním zápase proti Zlínu, kdy prohrávali po druhé třetině 0:1 a Zlín je téměř k ničemu nepustil. Do poslední třetiny ale slávisté vrhli všeschno a zápas otočili.

Ani proti Liberci se nedá čekat obvyklá kanonáda, kterou často slávisté rozstřílejí svého soupeře na vlastním ledě. Nejlepší útok ligy vedený ve skvělé formě hrajícím Romanem Červenkou se bude muset proti modrobílé hrázi hodně snažit, aby se prosadili a vstřelili gól nejlepší ligové obraně.

Liberec vítězí i po změně brankáře

Bylo to velké překvapení, když o reprezentační přestávce odešel do Ruska Milan Hnilička, jedna z největších hvězd Bílých Tygrů a také celé extraligy. Několikanásobný mistr světa byl velkou oporou týmu a právě jemu byl po právu připisován velký podíl na tom, že Liberec má nejlepší obranu z celé extraligy. Místo něj přišel na hostování vítkovický Marek Pinc. Hned od začátku bylo jasné, že to bude adekvátní náhrada. Ve druhém zápase v dresu Bílých Tygrů proti Znojmu uhájil čisté konto a velkou měrou tak přispěl k výhře 1:0 po samostatných nájezdech, z nichž nedostal ani jeden gól. Ve středu ho čeká další těžký úkol - hájit svou branku proti nejlepšímu ligovému útoku.

Liberečtí chtějí samozřejmě utnout slávistickou sérii domácích vítězství, k tomu jim ale budou chybět některé opory. Kvůli zranění nebudou hrát Pletka, Nedorost, Bartovič a Zíb. I přesto trenér Gregor svému týmu věří a na zápas se velmi těší. "Chceme ze Sazky přivézt nějaké body", takový cíl před středečním zápasem dal svému týmu slovenský trenér Bílých Tygrů.

Historická bilance v extralize

Slavia - Liberec
Celkem: 
26  12 – 1 – 13  60:77
Doma: 
12  9 – 0 - 3
Venku:
14  3 – 1 – 10

Postavení v tabulce

1. Slavia  	22  15 – 2 – 1 – 4   91:47 50
2. Liberec	21  11 – 6 – 2 – 2   68:42 47 

Co mají oba týmy společného

Ve Slavii působila současná hvězda týmu Tygrů, Leoš Čermák, stejně jako obránci Angel Krstev s Borisem Žabkou. Naopak libereckou minulost mají Martin Hlavačka a Igor Rataj, jenž patřil mezi vůdčí postavy v dresu Tygrů.

Poslední zápasy

Třinec - Slavia 4:0
Slavia - Znojmo 7:0
Pardubice - Slavia 1:3
Slavia - Litvínov 7:1
Slavia - Zlín 3:2
Liberec - Kladno 4:0
K. Vary - Liberec 3:4 po náj.
Liberec - Třinec 5:2
Liberec - Znojmo 1:0 po náj.
Liberec - Litvínov 2:1

Sestavy v minulém kole

Svoboda – Žižka, Kadlec, Vašíček, Drtina, Sloboda, Hlavačka, Kolařík, Němeček – Hruška, Tomica, Beránek – Bednář, Červenka, Vondrka - Micka, Rataj, Sup - Duda, Doležal, Růžička ml. Pinc - Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Zíb, Holub, Kočí - Čermák, Kašpařík, Blatný - Klimenta, Plodek, Víšek - Procházka, Šachl, Pabiška - Vantuch, Dušek, Špaček.

Nejproduktivnější hráči

1. Červenka 20 (13+7)
2. Bednář 17 (9+8)
3. Duda 17 (9+8)
1. Čermák 22 (14+8)
2. Plodek 18 (12+6)
3. Klimenta 13 (6+7)

Brankáři

Svoboda 21 - 2.10 - 92.6 Pinc 14 - 2.50 - 92.13
Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video