Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.11.2007

Slavia doma poprvé padla

23. kolo, středa 21.11.2007, Slavia - Liberec
Slavia
1:2p
0:0, 1:0, 0:1 - 0:1
Liberec

Branky a nahrávky: 27. Kadlec (Beránek) - 44. Pabiška (Hunkes), 63. Klimenta (Kočí). Rozhodčí: Minář - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 9:6, navíc Blatný a Žabka 10 min.OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6093. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.

Sestavy

Slavia

Svoboda – Žižka, Kadlec, Vašíček, Drtina, Sloboda, Hlavačka, Kolařík, Němeček – Hruška, Tomica, Beránek – Borovanský, Červenka, Vondrka - Micka, Rataj, Sup - Duda, Doležal, Růžička ml.

Liberec

Fikrt - Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Holub, Kočí - Čermák, Kašpařík, Pabiška - Klimenta, Plodek, Víšek - Procházka, Šachl, Blatný - Vantuch, Dušek, Špaček.

Liberečtí si odvážejí ze Sazka Areny dva body, když porazili Slavii 1:2 po prodloužení. Bílí Tygři nastoupili do zápasu od začátku bez gólmana Pince, kterého nahradil Fikrt. Slavii chyběl pro zranění Bednář, který má natažený boční sval. Červenobílí od druhé třetiny vedla gólem Kadlece, ale Liberec srovnal v 44. minutě a nakonec ve 3. minutě prodloužení rozhodl Klimenta.

Domácí začali aktivně a už od prvních minut se tlačili před libereckého gólmana Fikrta, jenž se překvapivě postavil do branky místo zraněného Pince. A mladý gólman se v úvodu zápasu rozhodně nenudil.

Už po pár sekundách hry ho řádně protáhl Hruška, hostující brankář byl ale pozorný. O chvíli později ho z úhlu zkoušel prostřelit prozměnu mladý Růžička, jeho střela však letěla těsně nad. Liberečtí poznali, že pokud by se upnuli k pasivnímu bránění modré čáry, nemuselo by to s nimi dobře dopadnout. Začali tak podnikat nebezpečné výpady do útočného pásma a zrychlili pohyb po ledové ploše.

Domácí odpověděli tvrdou hrou, která se jim občas vymkla z rukou. Hned při svém třetím střídání si šel už podruhé na trestnou lavici sednout rabiját Duda, když nešťastně trefil hokejkou do obličeje obránce Moravce. Následoval čtyřminutový trest a hosté začali vystrkovat drápky. Zhruba v sedmé minutě měl ke vstřelení úvodního gólu blízko Leoš Čermák, jeho pumelice však o kousíček minula Svobodovu klec. Vyloučení Dudy se tak obešlo bez potrestání, avšak domácí dostali první vážné varování.

Obraz hry byl od té doby naprosto vyrovnaný, šance byly rovnoměrné na obou stranách. Bílé Tygry mohl poslat do vedení Dušek, jenž objel branku a tlačil kotouč za Svobodova záda, leč neúspěšně. Na druhé straně pro změnu zahrozila úderná první lajna , když po ose Hruška – Tomica – Beránek promáchl kapitán červenobílích puk před odkrytou bránou. V 15. minutě dostali domácí velkou možnost ke změně skóre opět, když se na trestnou lavici krátce po sobě odporoučel Krstev s Procházkou. Jenže přes minutu dlouhou přesilovku domácí nevyužili. Svého soupeře sice vytrvale obléhali, avšak vyloženou šanci si dokázali vytvořit jen jedinkrát. Kadlecovu prudkou ránu od modré Fikrt vyrazil pouze k Beránkovi, který ho do stoprocentní šance naservíroval parťákovi Hruškovi. I ten ale v tutovce jen promáchl.

Bezbrankový stav mohl ještě pět vteřin před koncem prolomit hostující Jiruš, jenž na Svobodu vyslal přesnou ránu z mezikruží. Místo gólu však nastala strkanice, kterou se rozhodčím podařilo včas uhasit. Do šaten tak šli oba týmy s vědomím, že první dvacetiminutovka nerozhodla zhola nic. Úvod druhé části se nesl v opatrném duchu, domácí i hosté si moc dobře uvědomovali, jak důležitý může být první gól utkání. Podle toho to na ledě také vypadalo. Diváci sledovali tvrdý hokej plný osobních soubojů, ovšem zajímavých situací před oběma brankáři výrazně ubylo. Z letargie mohl domácí fanoušky vytrhnout agilní Hruška, který hledal skulinku mezi Fikrtovými betony. V tomto případě však ještě zvítězil hostující gólman, jenž sklapnul betony včas. Přesto se ale červenobílí dočkali.

Na trestnou lavici musel za vražení na hrazení odejít Zdeněk Blatný, který vyfasoval i osobní desetiminutovku, a červenobílí nabídnutou přesilovku využili. V čase 26:52 se trefil Petr Kadlec, jehož ráně od modré pomohl do sítě i spoluhráč Červenka, který chytře stínil před hostujícím brankářem. Ten tentokrát zareagovat včas nestihl a na stadionu tak bylo ihned veseleji – 1:0.

Slavii gól nabudil, Bílí Tygři se začali dostávat pod tlak. Nijak si však práci v obranném pásmu nekomplikovali a v případě potřeby okamžitě vyhodili na zakázané uvolnění. Ve čtrnácté minutě jim situaci stížil zbytečným vyloučením Pabiška, avšak domácí v početní výhodě nic kloudného vymyslet nedokázali. Kdo čekal, že se hra po vstřelené brance otevře a nastanou střelecké hody, ten byl brzy vyveden z omylu. Tuhá bitva o každý milimetr ledu pokražovala i nadále.

Liberec se však postupně do útoku začal dostávat častěji, v závěru druhé třetiny byl lepším týmem. Dvě minuty před koncem nebezpečně pálil Kočí a jeho ránu chytře tečoval Dušek jen těsně mimo Svobodovu klec. Slavia tak nejtěsnější vedení před třetí třetinou už uhájila.

Do poslední části hry vstoupily Tygři s vědomím, že musí vstřelit branku. Nejlépe si tento cíl vzal k srdci Jiří Hunkes. Ten jako rychlík prosvištěl kolem stojícího Drtiny a bekhendem naservíroval kotouč volnému Pabiškovi, jenž nedal bezmocnému Svobodovi žádnou šanci – 1:1.

Rázem se tak začínalo vlastně od začátku, psychickou výhodu však měli hosté. Ty začali domácí přehrávat a i v další dobré šanci měl prsty aktivní Hunkes. Jeho prudkou střelu vyrazil gólman Slavie pouze k Petru Šachlovi, který okamžitě dorážel. Výborný zákrok Svobody však udržel červenobílé nad vodou.

S přibývajícími minutami se v přímé úměrnosti zvýšila i tvrdost obou mužstev, kterým nedělalo sebemenší problém dohrávat osobní souboje. Hlavní sudí Minář však v trestání hráčů paradoxně spíše polevil. Výjimku udělal u Borise Žabky, kterého za nepatřičné poznámky obdaroval osobní desetiminutovkou.

V 52. minutě se do přečíslení málem dostali Blatný se Šachlem, ožehavou situaci ale vyřešil včasným návratem obránce Kolařík. Nastávající místo přinesly místo hokeje spíše taktickou partii šachů, ve které se čeká, s čím přijde soupeř. Kromě pár drsných, ale férových střetů, se diváci bavili spíše programem na kostce, než zápolením na ledě.

V poslední minutě si domácí konec zápasu zkomplikovali, když na trestnou lavici nejprve usedl Žižka za držení, kterého za chvíli přišel kolegiálně navštívit David Hruška za vražení na hrazení. Tygři si vzali oddechový čas, ale Slavia se ubránila.

V Sazka Areně tak přišlo na řadu prodloužení, ve kterém na sebe nejprve strhnul pozornost kapitán Beránek. Ten se nejdříve málem popral s Leošem Čermákem v rohu kluziště, ale poté si vybruslil až před Fikrta a málem rozhodl zápas. Jenže liberecký gólman byl proti a tak přišla odpověd. V čase 62:05 ujel slávistické obraně Klimenta, který překonal Svobodu a rozhodl tak o bodu navíc pro Tygry.

Ohlasy trenérů
Jiří Kalous (Slavia): "Nás mrzí ztráta bodů i proto, že jsme odehráli perfektní zápas. Bylo to velmi tvrdě vedené utkání, ve kterém jsme bohužel neproměnili šance, které jsme si vytvořili, a nepovedl se nám závěr. Podařilo se nám ale ubránit spoustu přesilovek soupeře, za což musím hráče pochválit. I proto jsme dnes bodovali, i když jsme získali jen jeden bod."

Dušan Gregor (Liberec): "Já jsem velmi spokojený, protože urvat dva body u tak silného mužstva, jako je Slavia, si ceníme. Doufám, že to nevyzní neskromně, ale za předvedenou hru jsme si to zasloužili. I když jsme dostali první gól, tak jsme hru vyrovnali a v závěru se nám podařila věc, díky které jsme získali dva body. Musím pochválit celé mužstvo, měli jsme problémy se sestavou a chybělo nám hodně hráčů. Tým ale podal kompaktní a disciplinovaný výkon."

Autor Ondřej Huml, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více