Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.11.2007

Dorostenci Slavie padli i v Jihlavě

24. kolo, sobota 24.11.2007, Jihlava - Slavia
Jihlava
6:3
2:1, 3:2, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 5. Musil (Zeman), 18. Malec (Zeman), 30. Zeman (Kuřítko), 34. Pěška (Kuřítko), 37. Kuřítko (Musil), 45. Brychta (Vysloužil, Pěška) - 16. Chlapík (Humpolíček, Krejčík), 25. Chlapík (Krejčík), 39. Poletín (Žejdl). Rozhodčí: Ondřej - Hák, Zíka. Vyloučení: 8:9, navíc Kvasnička (JIH) 5 + do konce utkání - Hellar (SLA) 5 + do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 2:1. Diváci: 120. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Sestavy

Jihlava

Šťastný - Musil, Cirhan, Tichý, Pekárek, Kvasnička, Šidlík - Kuřítko, Zeman, Pěška - Brychta, Kasalý, Malec - Polcar, Vysloužil

Slavia

Meravý - Hruška, Barák, Krejčí, Krejčík, Doležal, Sedláček, Humpolíček, Novák - Poletín, Žejdl, Palščák - Hellar, Chlapík, Mavrojanidis - Koubek, Wszolek, Müller - Hertl, Suchánek, Moravec

Po neúspěšné bitvě na ledě Třebíče se dorostenci Slavie nedokázali prosadit ani proti dalšímu celku z Vysočiny. V Jihlavě drželi s domácími krok pouze do stavu 2:2, pak se ale mladíci Dukly rozjeli a Slavia prohrála 3:6. Dvakrát se přesně trefil za záda jihlavského gólmana Adam Chlapík.

Podobně jako v pátek, i o den později proti dalšímu pražskému soupeři začali jihlavští dorostenci aktivně a odměnou jim za to byl gól v polovině 5. minuty. Přesilovou hru využil tvrdou ranou od modré David Musil – 1:0. I když oba týmy dostaly několikrát výhodu přesilové hry, další branka padla až za jedenáct minut při rovnovážném počtu hráčů na ledě. Vyrovnat se povedlo Adamu Chlapíkovi, který se trefil přesně do skuliny mezi Šťastného betony – 1:1.

Slávisté však neudrželi vedení dlouho. V 18. minutě sice nejprve perfektně betonem zlikvidoval Zemanův pokus Meravý, z další akce už šli domácí do vedení. Puk po přihrávce Zemana poslal lehkou žabičkou do sítě Ondřej Malec – 2:1. Slávisté měli obrovskou šanci na vyrovnání deset sekund před koncem první části. Mavrojanidis se řítil sám na Šťastného, jihlavský brankář byl ale dobře postaven.

Do druhé třetiny vstoupili domácí nevýrazně a hosté jejich laxnost potrestali ve 25. minutě vyrovnávacím gólem. Střelou z bezprostřední blízkosti překonal Šťastného Adam Chlapík – 2:2. Za pět minut se ale rozjel jihlavský brankostroj. Domácí sice nejprve nevyužili půlminutovou přesilovku pět na tři, do vedení se dostali paradoxně v oslabení. Kuřítko vyslal do brejku Adama Zemana a ten propálil Meravého mezi betony – 3:2.

Ve 34. minutě skóroval Ondřej Pěška, za další tři minuty už na 5:2 zvýšil perfektní tečí Martin Kuřítko. Jihlavští mohli pokračovat ve „střeleckém dnu“ i nadále, ale místo přesilovkové branky přišel gól Slavie v oslabení. Michal Poletín překonal Šťastného ukázkovým blafákem – 5:3.

Do poslední dvacetiminutovky vlétli hosté se snahou o zvrácení stavu. Ve 45. minutě ovšem chybovali v obranném pásmu a Jakub Brychta se přesně trefil nad rameno Meravého – 6:3. Tímto gólem vzali domácí Slavii vítr z plachet. Ta už se na žádný zvrat nezmohla, Jihlavané uhájili tři body. Závěr ještě obohatila bitka mezi Filipem Kvasničkou a Michalem Hellarem.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (trenér Slavie): „Mně se utkání hodnotí špatně. Vezeme domů nula bodů, takže spokojený být nemůžu. Jihlava zvládla lépe nástup do zápasu a pak to bylo o gólech, Jihlava nám jich dala šest, my bohužel jen tři."

František Zeman (trenér Jihlavy): „Na začátku to sice nebylo to pravé ořechové, ale nakonec rozhodla naše větší vůle po vítězství. Nezbývá mi nic jiného, než klukům poděkovat a pogratulovat za těch šest bodů, které jsme za víkend vybojovali. Byla to třešínka na dortu po té práci, kterou jsme absolvovali ve volném týdnu a v týdnu před těmito dvěma zápasy.“

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více