Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.11.2007

Smrtící přesilovky juniorům vynesly tři body

24. kolo, sobota 24.11.2007, Slavia - Jihlava
Slavia
5:3
1:0, 1:2, 3:1
Jihlava

Branky a nahrávky: 19. Kachlík (Česnek), 36. Drbohlav (Hafenrichter, Nestrašil), 45. Nestrašil, 58. T.Doležal (M.Mazanec), 60. Česnek (Drbohlav) - 27. Kotlík (Zelený), 33. Vacek (Komůrka), 56. Posmyk (Kašpar, Vacek). Rozhodčí: Bolina - Podracký, Řešátko. Vyloučení: 6:8. Využití: 4:1. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Sestavy

Slavia

Linhart (Furch) - Beránek, Gaisler, Mazanec, Veselý, Horváth, Drbohlav, Soldán, Moščic - Křištan, Nestrašil, Doležal, Malárik, Krejčí, Freisler, Fára, Hafenrichter, Kachlík, Vokál, Česnek.

Jihlava

Navrátil (Tábor) - Kašpar, Malina, Posmyk, Zelený, Rosendorf, Pekárek, Hájek, Chaloupka - Pánek, Kuřítko, Novák, Pometlo, Komůrka, Láznička, Dvořák, Vacek, Kotlík, Dzurik, Šaršok.

P r a h a - Juniorka Slavie má za sebou vskutku povedený víkend. V pátek na nájezdy přetlačila Třebíč a v sobotu si poradila i s dalším celkem z Vysočiny, tentokrát s Jihlavou. Vítězství nad slavným hokejovým městem se nerodilo lehce, ještě tři minuty před koncem byl stav nerozhodný 3:3. Nakonec ale červenobílí mladící soupeře hlavně v přesilovkách udolali a připsali si cenné tři body.

Kdo si našel v sobotním podvečeru cestu do Edenu, ten určitě neodcházel zklamaný. Utkání mezi juniory Slavie a Jihlavy mělo svižné tempo i rytmus, který by mohli závidět i na leckterém extraligovém stadioně.

Samotné utkání začal lépe domácí tým. Do celku z Vysočiny se zakousl a vytvářel si místy až drtivý tlak. Už po dvou minutách se ve vyložené šanci ocitl Česnek, jehož ránu z mezikruží však zpacifikoval gólman Navrátil.
Ten byl hlavní hvězdou první třetiny, když postupně zlikvidoval tutovky Mazance či opět Česneka, kterého výborné zákroky muže v masce musely dohánět k šílenství.

S přibývajícími minutami se do utkání více začali dostávat i hráči Jihlavy. První větší možnost na vstřelení branky si vypracovali paradoxně až v oslabení, kdy se na výlet ke gólmanu Linhartovi vydal bek Komůrka, bezbrankový stav ale platil i nadále.
Ne tak v čase 18:54, kdy napříč celým hřištěm projel Česnek, jehož sólo zakončil doklepnutím Jakub Kachlík - 1:0.

Červenobílí se tak zaslouženě dostali do vedení, ovšem dlouho si ho užívat nemohli. Ve 27. minutě se při hře čtyři na čtyři přesně trefil Dan Kotlík a začínalo se zase od začátku – 1:1. Slávisté mohli bleskově odpovědět, avšak pohlednou kombinaci Hafenrichtera s Kachlíkem opět zastavil beton výtečného Navrátila.

Jihlavští sice nebyli tak aktivní jako domácí tým a většinu času spíše bránili, ve 33. minutě se však sami ujali vedení. Skvělou práci v útočném pásmu předvedl Jakub Komůrka, jenž potáhl kotouč před domácí bránu, kde dílo dokončil Lukáš Vacek - 1:2.
Ale ani toto vedení dlouho nevydrželo. O tři minuty později srovnával v přesilovce Antonín Drbohlav - 2:2
Těsně před odchodem do šaten pak mohli strhnout vedení na svou stranu opět hosté, nicméně Pánkova střela bekhendem v síti neskončila.

O zápasu tak rozhodla až třetí třetina, do které vstoupili lépe domácí. A opět za to mohla povedená přesilovka, pro Slavii už druhá využitá v utkání. Ve 45. minutě se z chumlu hráčů před brankou trefil Andrej Nestrašil a domácí byli zase o gól blíže třem bodům - 3:2. Zkušenou hrou pak zápas kontrolovali, jenže hosté zbraně nesložili a pět minut před koncem vyrovnali. Na trestné lavici seděl prozměnu Vokál za držení, když Vacek nabil na modrou Ondřeji Posmykovi, jehož rána vymetla pavučinky – 3:3.

Ovšem hned po buly mohlo být všechno zase jinak. Do obrovské šance se řítil Nestrašil, na poslední chvíli ho ale zahákoval Komůrka a byl vyloučen. Slávisté v početní výhodě zamkli hráče Jihlavy v jejich třetině a vstřelili rozhodující gól utkání. Postaral se o to Tomáš Doležal, jenž do branky dopravil Mazancovo nahození od modré – 3:2.

Možný tlak hostů pak utnul dalším vyloučením Posmyk a i tuto nedisciplinovanost dokázali domácí využít, když se sekundu před koncem prosadil ještě Jan Česnek a stanovil tak konečné skóre zápasu na 5:3 pro domácí.

Ohlasy trenérů
Martin Pešout (trenér Slavie): Co se týče naší produktivity, nemůžeme být se zápasem spokojení. Hosté měli tak pět, šest dobrých šancí. Nevím, kolik jsme my měli střel podle zápisu, ale jestli jsmě měli patnáct, dvacet šancí a hrajeme pět minut před koncem 3:3, o něčem to svědčí. Musíme na tom ještě zapracovat.

Karel Dvořák (trenér Jihlavy): Včera jsme měli takto rozehraný zápas na Spartě, dneska to bylo zase stejné. Vyrovnáme na 3:3 a místo toho, abychom si to pohlídali, uděláme hrubou chybu a faul. Oslabení se nám vůbec nedaří, včera jsme v něm dostali tři góly, dneska dokonce čtyři. Při hře pět na pět nehrajeme špatně, ale tahle činnost nám nejde a jsme za to hrubě trestáni.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video