Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
1.12.2007

Junioři : Skvěle zvládnutý závěr

1. kolo, pátek 30.11.2007, Slavia - Kometa Brno
Slavia
7:5
0:3, 1:1, 6:1
Kometa Brno

Branky: 1. Jan Grmela (Staša, Vozdecký), 2. Jakub Vejvar (Staša), 18. Richard Jarušek (Popolanský), 31. Radim Křišťan (Hafenrichter, Nestrašil), 36. Filip Žalud (Zima), 40. Tomáš Doležal (Česnek, Soldán), 41. Jan Česnek (Doležal, Mazanec), 43. Vejvar, 45. Andrej Nestrašil (Hafenrichter), 49. Jaroslav Hafenrichter (Drbohlav), 50.Jan Česnek (Soldán, Sklenář), 54. Tomáš Doležal (Soldán).

Sestavy

Slavia

Linhart – Beránek, Mazanec, Veselý, Horváth, Drbohlav –A- , Soldán –A-, Moščic, Křišťan, Nestrašil, Doležal, Malárik –C- , Freisler, Fiala, Fára, Sklenář, Hafenrichter, Vokál, Česnek.

Kometa Brno

Čiliak – Vejvar, Zitka, Babic, Žalud, Reschowský, Pospíšil, Vozdecký, Krejčí, Blaheta, Svoboda, Mišura, Jarůšek, Staša –C- , Šidák, Smolík –A-, Grmela –A-, Zima, Popolanský, Kožár.

Skvělý útočný hokej s dvanácti brankami a napínavým průběhem. Tak by se dal charakterizovat páteční zápas juniorské extraligy. V něm se proti týmu HC Slavia Praha postavil tým Komet z Brna. První dvacetiminutovka se vyvíjela jasně ve prospěch hostů, stav na jejím konci 0-3 mluvil za vše. I z tohoto nelichotivého stavu se ale dokázali domácí výborným ofenzivním výkonem a zvláště gólovou smrští v poslední třetině otočit utkání ve svůj prospěch. Zatímco Linhart už inkasoval jen dvakrát, dostali domácí útočníci puk do sítě soupeře sedmkrát.

Začátek zápasu připomínal spíše oživlé noční můry domácího brankáře Linharta. Poprvé inkasoval již v čase 00:39, podruhé v čase 1:58. První branku si připsal, po zaspání domácí obrany Jan Grmela, druhou obstaral Jakub Vejvar. Nastolené tempo zápasu branka/minuta nemohl vydržet, a na další branku v první třetině si museli diváci počkat až do 18. minuty. V tomtéž čase se totiž trefil Richard Jaroušek a poslal tak svůj tým do třígólového vedení. Práci měl lehkou, puk mu poslal až před brankáře Tomáš Popolanský, který využil chybného rozehrání domácí obrany. Do šaten se tak odcházelo za jednoznačného stavu 0-3 s tím že je už o vítězi zápasu prakticky rozhodnuto.

Druhá třetina začala brzkým vyloučením, Vejvar si šel sednout za poražení, domácím se tak dostalo hned ze začátku třetiny přesilové hry. Ve druhé třetině začali hrát domácí více útočně a vyvarovali se chyb v obraně. První branku pro domácí zařídil v polovině utkání Radim Křišťan, asistovali mu přitom Hafenrichter a Nestrašil.V lepší vývoj utkání mohli ale věřit jen šest minut. V čase 36:54 se v přesilové hře prosadil střelou z oblasti kruhu pro vhazování Filip Žalud a vrátil tak hostům jejich tříbrankový náskok. Druhá třetina tak skončila prakticky stejně, jako začala.

Na tradici vyloučení, nebo vstřelené branky během prvních 40 vteřin třetiny navazovala i ta třetí. Dvacet sekund po jejím začátku snížil Tomáš Doležal na 2-4 a zároveň ve stejný čas byl vyloučen Jakub Vejvar za hrubost. Doležal svým gólem, aniž si toho byl v tu dobu vědom odstartoval skutečné gólové dostihy. V čase 41:22 na rozdíl jediné branky snižoval pro domácí Jan Česnek. Dvě minuty na to vracel opět vedení o dva góly Jakub Vejvar, když od modré čáry vstřelil svůj druhý gól v zápase. O dvě minuty a dvě sekundy na to, v čase 45:58 zařídil další kontaktní branku Andrej Nestrašil, značně mu to ulehčila Hafenrichterova přihrávka, po níž se ocitl sám před brankářem Čiliakem. Skutečně vyrovnat se domácím podařilo až ve 49. minutě. Po vyhraném vhazování v útočné třetině rychle pálil Antonín Drbohlav, jeho střelu však brankář hostů stihl pokrýt, a do branky ji musel dorazit až Jaroslav Hafenrichter. Tím se značně postaral o pravý náboj utkání. Ještě ve stejnou minutu co padl vyrovnávací gól se na trestnou lavici odebral Peter Babic a domácí své početní převahy využili. Domácí dostal poprvé do vedení Jan Česnek, ve spolupráci s Janem Soldánem a Jakubem Sklenářem se tak postaral i o vítězný gól zápasu. Na konečných 7-5 upravil v čase 54:42 Tomáš Doležal.
Autor Martin Smotlacha
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více