Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
7. prosince 2007

Jakub Klepiš potvrdil své kvality

P r a h a - Vskutku hektický týden má za sebou nová akvizice červenobílých Jakub Klepiš. Dravý útočník se z Ameriky do Čech vrátil teprve v úterý, ve středu absolvoval první trénink Slavie a ve čtvrtek ho již čekal soutěžní zápas proti Karlovým Varům. V něm se ostře sledovaná posila blýskla už po dvou minutách hry, když si jeho nahrávku na volného Vondrku srazil do branky hostující Zucker. Sám Klepiš přiznává, že mu šťastný zásah velice pomohl. „Spadla ze mě nervozita,“ říkal unaveným, leč spokojeným hlasem jen pár minut po utkání.

Jakube, první střídání a hned gól. Lepší začátek jste si nemohl ani představit…
Byl to pro mě super start. Šlo sice o náhodnou branku, ale gól jako gól. Moc mi to v utkání pomohlo, spadla ze mě nervozita. Hlavní ale je, že jsme dokázali vyhrát.

Měl jste i další dobré momenty, dvakrát snad dokonce zvonila i tyč…
Tyčka tam jednou byla, podruhé to byl takový pokus ze strany. Určitě jsem těch šancí mohl využít a dát dva, tři góly. Snad to tam spadne příště.

Může Vás mrzet, že se nezapočítávají druhé asisistence. Dnes byste si připsal hned dvě…
Z toho jsem byl překvapený. Ne že by mi ty dva body nějak chyběly, ale zrušili to teprve letos a nevěděl jsem o tom.

Bylo tato novinka hlavní věcí, která Vás v extralize překvapila?
Abych pravdu řekl, moc jsem se nějakému porovnávání nevěnoval. Určitě je tady více prostoru, i když v Sazka Areně je jedno z nejužších kluzišť v soutěži. Je na úrovni zhruba těch na farmách, kde také bývají kluziště užší. Tady máte ale na všechno víc času.

V utkání jste byl hodně vytěžovaný. Pociťoval jste únavu?
Samozřejmě, navíc jsem toho moc nenaspal. Dneska jsem od Vládi Růžičky dostal strašně moc prostoru a občas jsem už byl unavený. Čtyři roky jsem prakticky nehrál v oslabení a dnes tam byl skoro pořád. Ale každý vytížený hokejista se na ledě cítí lépe.

Kolik jste už se Slavií absolvoval tréninků?
Dva. V úterý jsem přiletěl, ve středu měl první trénink a dopoledne rozbruslení před utkáním.

Konec Vaší zámořské anabáze nebyl zrovna ideální, těšil jste se domů hodně?
Určitě. Na farmě jsem už byl otrávený, nebavilo mě to tam. Když jsem se rozhodl pro návrat domů, byl to pro mě úplně nový impulz. Těším se na každý další zápas.

Změnilo se něco ve Slavii od doby, kdy jste tu hrál naposledy?
Ani ne. Většina hráčů tu zůstala, navíc všechny kluky znám z léta, kdy jsem tady trénoval. No a herně? Slavia vždy hrála hokej do těla, v tom se nezměnilo také nic, to je pořád stejné.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video