Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
12. prosince 2007

Karol Sloboda hrál v Sazka Areně v dresu hostů

P r a h a - Slovenský obránce po úterním zápase nezamířil do kabiny domácích jako obvykle. Tentokrát slavil vítězství u týmu hostů. Karol Sloboda totiž hrál v přátelském utkání za slovenskou reprezentaci a pomohl jí k výhře 3:2 nad českým výběrem, za který hráli i tři jeho spoluhráči ze Slavie - Žižka, Klepiš a Červenka. "Klepiš mě trochu zatáhl za nohu a já jsem narazil o mantinel. Potom se mi omlouval, že to nechtěl," povídá Sloboda o střetu z první třetiny.

Hrál jste svůj další zápas za slovenskou reprezentaci, dnes to bylo na vašem jinak domácícm hřišti v Sazka Areně. Jak se vám hrálo?
Jsem na úzké kluziště zvyklý, takže jsem s tím neměl žádné velké problémy. Byl to od nás dobrý zápas, hráli jsme obětavě a jsem rád, že se nám podařilo vyhrát.

Bylo to vaše první federální derby, cítíte stále, že tyto zápasy jsou něčím zvláštní oproti ostatním reprezentačním zápasům?
Stále tam něco je. Byli jsme jedna země a ta rivalita tam určitě je. Jsem rád, že jsme dnes nad Českem konečně vyhráli.

Dnes proti vám hráli i vaši spoluhráči ze Slavie. Hecovali jste se nějak před zápasem?
Šlo o přátelský zápas a tak jsme si jen popřáli hodně štestí.

Střetl jste se s nějakým slávistou na ledě při souboji?
(úsměv) S Jakubem Klepišem. Ten mě trochu potáhl za nohu a já pak narazil na mantinel. Potom se mi omlouval, že to tak nechtěl a tím to pro mě padlo.

Při druhém českém gólu jste sváděl důrazný souboj před brankou s Romanem Červenkou. Snažil se clonit vašemu brankáři...
(vstoupí do otázky) Nešlo o to, jestli Roman clonil před bránou. Už před tím dostal náš gólman (Ján Lašák - pozn.aut.) do masky a rozhodčí to nepískl. Pak jsme dostali ten gól.

Co vás dál čeká se slovenskou reprezentací?
Jede se do Popradu, ale já zůstávám v Praze. Jsem trochu nemocný, bolí mě v krku a potřebuju to doléčit, abych byl připravený pro Slavii.

Se Slavií jste teď vyhráli v Pardubicích 4:1, ale sobouj to byl vyrovnaný. Bylo to težký zápas?
Určitě. Pardubičtí se hodně zlepšili, vyměnili se tam trenéři, ale my jsme stále hráli svou aktivní hru a měli jsme i hodně brejků. Vyhrávali jsme 1:0, pak Pardubice vyrovnaly při přesilovce 5 na 3, ale my jsme jim to vrátili třemi góly a zaslouženě vyhráli.

Slavia vede tabulku, tým šlape dobře. Vám se ale bodově moc nedaří. Někomu se může zdát, že osm bodů je na elitního obránce málo. Loni ve slovenské extralize jste na tom byl lépe. Je těžší se v Česku prosadit?
Hlavní rozdíl je v tom, že tady zrušili druhé nahrávky. Z tohoto pohledu je osm bodů docela dost. Myslím, že Martin Hlavačka jich má jen o pár víc a přitom to je určitě velká osobnost ligy. Já se snažím dotáhnout eltiní obránce. Jsem si vědomý, že bych mohl mít bodů trochu víc, ale ty druhé nahrávky se nepíšou a tím ztrácejí nejvíc právě obránci.

Při zranění Adama Svobody chytal pár zápasů mladý Dominik Furch. Dokázal si občas na obránce zakřičet?
To jsem ani neslyšel. On má jiný styl. Srší z něj pohoda. Je uvolněný, možná až flegmatický. Musím říct, že v těch třech zápasech nám zachytal opravdu výborně.

Ze Slavie odchází Radek Duda. Bude to pro tým velká ztráta?
Radek nám určitě hodně pomohl. Je to důrazný hráč a soupeři se na něj museli soustředit. Teď ale přišel Jakub Klepiš a to je další vynikající hráč, takže si myslím, že jsme neoslabili.

Dalším zápasem bude derby se Spartou, které se bude hrát v Holešovicích. Jak se na souboj těšíte?
Přijde hodně lidí, bude to jako vždy hodně vyhecované. Když budeme hrát svoji hru a dáme do toho srdce, tak věřím, že vyhrajeme.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více