Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.12.2007

Junioři Slavie dobyli Liberec

32. kolo, sobota 22.12.2007, Liberec - Slavia
Liberec
1:2
1:0, 0:2, 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 8. Peřina (Kolmann, Kopic) - 21. Česnek (Kachlík), 39. Kachlík (Doležal). Rozhodčí: . Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 51. Průběh utkání: 1:0,2:1

Sestavy

Liberec

Blažíček – Hanousek, Diviš, Niko, Zákoutský, Přibyl, Kolmann, Hobza, Hataš – Peřina, Kopic, Vopálka - Klíma, Lemfeld, Skalický – Bortňák, Kedršt, Vařecha – Čanky, Mizerík.

Slavia

Furch – Beránek, Mazanec, Mošcic, Drbohlav, Horváth, Gaisler – Kachlík, Česnek, Doležal – Nestrašil, Hafenrichter, Vokál – Freisler, Malárik, Petrán – Křišťan.

L i b e r e c - Po včerejší výhře nad Livínovem se junioři vytáhli i dnes, kdy na severu Čech dobyli pýchu Ještědu - Bílé Tygry. Domácí mladící ale do zápasu vstoupili lépe než slávisté. Ti po první třetině prohrávali, do vedení Liberec poslal v osmé minutě střelec Peřina. Jenže v druhé části hry už bylo vše jinak. Pražané góly Česneka a Kachlíka zápas otočili, a připsali si tak další tři body.

Utkání bylo od prvních vteřin velmi vyrovnané. První šanci si vytvořili hosté ve třetí minutě, konkrétně Branislav Horváth, jehož střelu zápěstím schoval Blažíček do lapačky. Další dobrý zákrok si domácí brankář připsal o dvě minuty později, když se před ním objevil osamocený Drbohlav. Na konci šesté minuty byl vyloučen hostující Doležal za hákování a Tygrům se naskytla možnost hrát první přesilovku zápasu. Úvodní minuta početní výhody se libereckým hokejistům příliš nevydařila, ale v té druhé už si vytvořili dobré šance a dokázali i skórovat. Furch nejdříve pokryl střely Peřiny a Skalického, pak se ale aktivní Jiří Peřina dostal sám před hostující gólmana a uklidil kotouč k tyčce – 1:0.

Velkou příležitost k vyrovnání měli hosté na začátku čtrnácté minuty, když domácí nejdříve hráli v šesti, a pak ještě fauloval Přibyl, hrála Slavia přesně minutu a třicet vteřin v pěti proti třem. Slávisté několikrát rozehráli velmi pohledné akce, ale v největší šanci vychytal Blažíček Česnekovu střelu, a udržel tak domácím těsné vedení. V závěru první části ještě pěkně vypálil domácí útočník Kopic, jeho střela ale skončila jen na boční tyčce.

Druhou třetinu orámovaly branky Slávie. Už pětačtyřicet vteřin po začátku prostředního dějství totiž ujel domácí obraně Jan Česnek a střelou nad Blažíčkovu lapačku vyrovnal. Poté se hra více otevřela a obě mužstva začal více útočit. K vidění tak bylo hodně šancí na obou stranách. Za zmínku určitě stojí střela aktivního Peřiny přes obránce, kterou Furch vyrazil, Petránův pokus, který vytáhl Blažíček ramenem nad břevno a také Hanouskova tečovaná bomba těsně vedle hostující klece.

Dvě minuty po polovině řádné hrací doby hráli domácí podruhé v utkání více jak deset vteřin v šesti, čehož si trojice rozhodčích nemohla nevšimnout. Hosté si tak zahráli další přesilovku, ve které nebezpečně střílel Hafenrichter a domácí brankář jeho střelu se štěstím vyrazil. V polovině osmatřicáté minuty se individuálně prosadil domácí Mizerík, Furch ale ve spolupráci s obráncem jeho průnik zastavili a z následné akce na druhé straně hřiště se radovali hosté. Nahození Jakuba Kachlíka Blažíček přes klubko hráčů neviděl a kotouč zastavila až síť v brance. Hosté tak po čtyřiceti minutách vedli 2:1.

I na začátku závěrečné třetiny byli hosté mírně aktivnější. Vážnější šance ale k vidění nebyly ani na jedné straně. Blažíčka pouze dvakrát nebezpečně prověřil Doležal. Domácí měli dobré příležitosti v osmačtyřicáté minutě při vyloučení Nestrašila. Pěknou akci asi nejlepšího Tygra v utkání Peřiny, ale Furch pokryl. Hosté si pak hlídali modrou čáru a nepouštěli domácí do blízkosti svého brankáře. Tygři se v závěru pokusili více riskovat a otevřeli hru, čehož mohl využít necelou minutu před koncem Kachlík, který se po chybě domácí obrany dostal sám před Blažíčka, který ale dobře povyjel a nedal Kachlíkovi možnost lépe zakončit. Liberečtí se pak pokusili ještě o krátkou hru bez brankáře, výsledek se už ale nezměnil a Slavia si tak z Liberce odváží všechny tři body.

Autor Ondřej Huml, Ondřej Flanderka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více