Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.12.2007

Dorost : Lekce od Liberce

32. kolo, sobota 22.12.2007, Slavia - Liberec
Slavia
2:5
0:1, 0:2, 2:2
Liberec

Branky a nahrávky: 43. Michal Hellar (Cikánek, 56. Michal Poletín, - 19. Daniel Skalický (Bulíř, Kudla), 23. Tomáš Filippi (Jánošík), 37. Daniel Skalický (Mulač, Bittner), 54. Tomáš Filippi (Jánošík), 58. Michal Bulič (Skalický). Vyloučení: 5:4.

Sestavy

Slavia

Dlouhý - Doležal, Barák -C-, Krejčí, Hruška, Novák, Sedláček, Krejčík, Poletín -A-, Koubek, Hertl, Suchánek, Hellar, Wszolek, Chlapík, Cikánek, Tuma, Žejdl, Mavrojanidis, Palaščák -A-.

Liberec

Pyrochta - Jurčák, Kudla, Příkazský, Lacek, Sobotka, Vašek, Jánošík T. -C-, Oppelt, Bulíř, Jánošík A., Filippi, Bittner, Skalický -A-, Maďar, Knap, Rohal, Mulač, Dám, Miškovský, Vlach.

Ač do zápasu vstoupili aktivněji domácí, z prvních tří vstřelených branek se radovali hosté. Jako první nasměroval do sítě kotouč Skalický, pouhých šest vteřin před koncem úvodní třetiny, následovala branka Filippiho ve 23. minutě a na rozdíl tří branek upravoval, chvíli před koncem opět Skalický. První ze dvou „fíků“ pro domácí obstaral až v poslední třetině Michal Hellar, konkrétně v čase 43:54. Na tuto branku dokázali hosté rychle zareagovat, ze svého druhého gólu v zápase se těšil o dvě minuty později Filippi. Druhý gól domácích byla taková malá hokejová lahůdka. Od modré čáry se nádhernou střelou prosadil Michal Poletín. V závěru zápasu se odhodlali domácí odvolat svého brankáře, Michal Bulič do prázdné brány upravoval na konečných 2-5.

Zápas nakousli útočněji domácí, během prvních pěti minut prakticky vůbec nemuseli bránit. Prvních deset minut se hrálo prakticky bez přerušení. První ohrozil branku Liberce slávistický Barák, ale výborní obránci hostů mu nedovolili skórovat. Celou dobu se hrálo velmi plynně a hlavně bez jediného vyloučení. O první braku zápasu, v závěru třetiny se postaral po zaspání domácí obrany Daniel Skalický. V čase 19:54, pouhých šest vteřin před koncem úvodní třetiny probruslil obranou domácích a sám zakončoval do Dlouhého brány. Vstřelil tak úvodní a zároveň velmi důležitou branku, která možná rozhodla celé utkání.

Do druhé třetiny, narozdíl od té první nastoupili aktivněji hosté. A hned po třech minutách zvyšovali svůj náskok. Tomáš Filippi ve spolupráci s Filipem Jánošíkem využil zaváhání domácí obrany. Filippi vyjel zpoza branky a z těsné blízkosti zakončoval u tyče nikým nerušen. O to že neumí liberečtí jen dávat góly, ale umějí je i nedostávat se přesvědčili útočníci první slávistické lajny, když se jim minutu po druhém obdrženém gólu nepodařilo i přes několikanásobné dorážení dopravit puk za záda brankáře hostů. Jako malou útěchu si mohli domácí zahrát jako první v zápase dvě minuty přesilovou hru. Během ní se však činila hostující obrana a změna stavu se nekonala. Liberečtí hráči si zvláštní pozor dávali na první dvě domácí složení útoku, a nepouštěli je prakticky vůbec do šancí. Další šance pro bílo-červený se naskytla hned na začátku jejich další přesilové hry, trojice produktivních útočníku Poletín – Palaščák – Mavrojanidis se nahrnula před branku hostů, ale stejně se z gólu radovat nemohli. Na místo kontaktního gólu se tak dočkali domácí další rány. Opět v závěru třetiny, tentokrát se v čase 37:58 prosadil hráč patřící do první desítky nejproduktivnějších, a zároveň hráč s nejvyšším počtem trestných minut v dorostenecké extralize - Daniel Skalický.

Do závěrečné třetiny vstupoval jeden tým s třígólovým náskokem, proto se nikdo nehrnul do zbytečných a riskantních útoků. Celý děj závěrečné třetiny nastartoval domácí Michal Hellar. Jako prvnímu v zápase se mu podařilo dostat za brankovou čáru hostů kotouč z černé gumy. Touto brankou opět vyprovokoval týmový hlad po branách. Čas náležící třetí třetině vyplňovali domácí jedním útokem za druhým. Obrana Liberce ale také nezahálela a nedovolili hostujícím útočníkům vážněji ohrožovat jejich svatyni. Ba naopak. Zpět do tříbrankového rozdílu dostala svůj tým opět spolupráce dvojice Tomáš Filippi - Filip Jánošík. Na světelné tabuli svítil čas 14:20, 3. třetina a stav utkání 1-4. Pět minut do konce za tohoto stavu by mnoho týmů považovalo zápas za prohraný, ne však slávistický dorost. Ukázková střela domácího Michala Poletína od modré čáry se zastavila až o síť branky na strany hostů. Za stavu 2-4 využili domácí možnosti odvolat brankáře, a na vhazování v úročném pásmu nastoupili se šesti hráči v poli. Bohužel pro domácí, do prázdné branky se skutečně lehce strefuje. Skóre zápasu koncem 58. minuty upravoval Michal Bulič na konečných 2-5.
Autor Martin Smotlacha
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více