Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.12.2007

Junioři : Všechny třetiny vítězné

31. kolo, pátek 21.12.2007, Slavia - Litvínov
Slavia
5:2
1:0, 3:1, 1:1
Litvínov

Branky a nahrávky: 3. Kamil Malárik, 24. František Moščic, 25. Matěj Střítenský (Zima, Kafan), 25. Kamil Malárik (Beránek, Mazanec), 33. Tomáš Doležal (Kachlík), 37. Petr Lomička (Zima), 41. Andrej Nestrašil (Hafenrichter, Drbohlav). Vyloučení: 8:12.

Sestavy

Slavia

Litvínov

Do zápasu mezi Litvínovským celkem a Pražskou Slávií nastoupil aktivněji tým jmenovaný jako druhý. I když po konci první třetiny nebyl jejich náskok nějak ohromující, vše důležité se odehrálo ve třetině druhé. V ní padlo celkem pět ze sedmi branek, tři z nich do sítě hostů. Když se k tomu přičte jedna Nestrašilova branka z poslední třetiny a brankář Furch se zkušenostmi z extraligy „áčka“ , vítězství 5-2 je na světě.

Hned v úvodu utkání se řítí první útočná řada domácích do útoku. Hostům se podařilo uvolnit se ze sevření a asi po minutě opláceli stejnou mincí. Jako první musel nakonec lovit ve své síti puk brankář Brzobohatý. Kamil Malárik využil ve třetí minutě zaváhání hostující obrany a sám z těsné blízkosti zakončil. Vstřelená branka motivovala domácí k dalšímu útoku, který byl podpořen několika přesilovkami. Šanci srovnat průběh zápasu měl ve vlastním oslabení , minutu před koncem Zima, na domácí brankářskou hvězdu a jeho beton ale nevyzrál.

Druhá třetina začala přesilovou hrou domácích. Ty ji využít sice nedokázali, ale stejně se gólu brzy dočkali. Ve 23. minutě zvýšil náskok František Moščic. Radost ze vstřeleného gólu vydržela pouhé dvě minuty. Matěj Střítenský propálil motanici, která se vytvořila před Furchovou brankou a gumový projektil se zastavil až za brankovou čarou. Domácím útočníkům se nejspíš vidina možného vyrovnání nelíbila, proto se rozhodli na hostujícího brankáře doslova vlítnout, dokonce k tomu měli k dispozici přesilovku. Ze trojice útočníků před brankou se nejrychleji zorientoval Kamil Malárik a svým druhým gólem v zápase obnovil dvoubrankový náskok. O několik minut a vyloučení později se povede domácím náskok ještě zvýšit. Ve 32. minutě vyhání Brzobohatýho z branky Tomáš Doležal, který se dostal k puku v motanici před brankou a s nadhledem zakončil. Náskok o tři branky nejspíš byl příliš moc pro Petra Lomičku. Sedmnáct minut po začátku druhé, góly nabyté třetiny snížil náskok zpět na dva góly.

Závěrečná třetina začala se značnou brankovou výhodou jednoho z týmů. A ta se ještě zvětšila. Ve 40. minutě a 40. vteřině se přesně trefil Andrej Nestrašil, tím hned na začátku poslední třetiny stanovil konečný výsledek zápasu na 5-2. Ke změně zápasu již nedošlo ani přes celkem 10 trestných minut na straně hostů.
Autor Martin Smotlacha
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více