Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.12.2007

Slavia potřetí v řadě ztratila

34. kolo, pátek 28.12.2007, Litvínov - Slavia
Litvínov
5:3
1:2, 2:0, 2:1
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Reichel (Jánský), 26. Skuhrovec (Benda), 30. Šlégr (Lukeš), 42. Jenáček (Branda), 57. Lukeš (Poživil) - 7. Micka (Klepiš), 17. Micka (Hlavačka) 52. Hruška (Beránek) . Rozhodčí: Fraňo - Hejduk, Křivský . Vyloučení: 9:9. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6545. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Sestavy

Litvínov

Hübl - Šlégr, Hranáč, Poživil, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Poživil, Branda, Reichel, Kubinčák, Jenáček, Tomas, Benda, Sklenička, Lukeš, Trávníček, Černý, Machulda, Jánský, Rindoš

Slavia

Svoboda - Žižka, Borůvka, Drtina, Sloboda, Hlavačka, Kolařík, Němeček - Sup, Červenka, Holec, Bednář, Beránek, Klepiš, Vondrka, Borovanský, Hruška, Rataj, Micka, Doležal, Čermák

L i t v í n o v - Spanilá jízda červenobílých dostává povážlivé trhliny. Po Třinci a Znojmu dnes Pražané nestačili ani na tým Litvínova. Ten přitom po první třetině prohrával, v prostřední části hry však zápas dvěma góly otočil a dokráčel k vítězství. Za hosty už do utkání naskočili uzdravení Žižka s Bednářem, dvakrát se přesně trefil střelec Micka.

Do první třetiny vlétli lépe domácí, které do vedení mohl už v druhé minutě poslat Kubinčák. Ten se ocitl před gólmanem Svobodou zcela osamocen, jeho bekhendový pokus však slávistický brankář fantasticky zneškodnil. Kapituloval až o minutu později, kdy ho snadno překonal litvínovský kapitán Reichel. Černožlutá hvězda využila přesilovou hru svého týmu, když po akci Jánského zasunul puk do prázdné klece - 1:0.

Lepší začátek si diváci na stadionu Ivana Hlinky nemohli představit, domácí tým předváděl svižný a uvolněný hokej. Místo dalších gólů se však do hry pořádně obula Slavia. Ta přesunula hru před brankáře Hübla a zaslouženě vyrovnala. V čase 6:21 se od modré trefil útočník Tomáš Micka, jenž taktéž v přesilovce prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:1. Hosty gól viditelně povzbudil, z dobrých pozic pálil aktivní Drtina či uzdravený Jaroslav Bednář, ani jeden z nich ale přesně nemířil. Naopak v šestnácté minutě mohli kontrovat domácí. Při přečíslení 3 na 2 Svobodu zkoušel překonat obránce Punčochář, na slávistického muže v masce si však nepřišel.

A tak následoval trest. V sedmnácté minutě si opět Micka narazil puk s Martinem Hlavačkou a bez potíží prostřelil Hübla podruhé - 1:2.

Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel nebýt nedisciplinovanosti červenobílých hokejistů. Zkraje druhé třetiny si na trestnou lavici šli postupně sednout Červenka, Žižka a trochu nespravedlivě i David Hruška, což bylo vodou na mlýn očekávanému tlaku domácích. Těsně před návratem beka Žižky pálil z mezikruží Benda, Svoboda jeho ránu vyrazil pouze k Radimovi Skuhrovci a ten vyrovnal – 2:2.

Slavia odpověděla drtivým tlakem, do kolen ji ale opět srazilo zbytečné vyloučení. Faul kapitána Beránka potrestal v čase 29:36 zkušený Jiří Šlégr, který využil promáchnutí hostujících beků a otočil vývoj zápasu – 3:2. Do konce třetiny se již stav nezměnil, byť třeba po odvážném výpadu Vondrky k tomu nebylo daleko.

Skóre se změnilo až v úvodu závěrečné části, do které vstoupili lépe opět domácí hráči. Do brejku ujela dvojice Branda - Jenáček, prvně jmenovaný nezmatkoval a namazal Jenáčkovi skvostnou nahrávku, kterou nešlo neproměnit -4:2. A mohlo být ještě hůře! Chvíli poté fauloval pronikajícího Reichla Žižka a rozhodčí nařídil trestné střílení. To však sám postižený promarnil.

Pražané se vzedmuli k náporu. Deset minut před koncem nebezpečně střílel Bednář, Hübl však branku uzamknul. V 52. minutě pak klíč našel David Hruška, který z otočky vymetl pavučinky litvínovské branky - 4:3. Schylovalo se ke strhujícímu finiši, mužstvo trenéra Růžičky vycítilo šanci. Tu definitivně zhasla střela Lukáše Poživila čtyři minuty před koncem. Svoboda jeho pokus přes clonícího hráče neviděl a kapituloval popáté - 5:3. Slávisté již neměli psychické síly ani čas výsledek otočit, šťastnější tak dnes byli hráči Litvínova.

Ohlasy trenérů
Petr Rosol: "První třetina byla vyrovnaná. My jsme dostali dva nešťastné góly po tečích v oslabení. Ale myslím si, že od druhé třetiny jsme byli o malinko lepším týmem a zaslouženě vyhráli."

Jiří Kalous: "Měli jsme to po první třetině dobře rozehrané, ale pak jsme bohužel hráli hodně v oslabení, nemohli se dostat do tempa a přesilovky využil soupeř. Sice se nám povedlo snížit, ale už jsme to nedotáhli do konce. Musíme se poučit z chyb a věřím, že náš výkon zlepšíme."

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více