Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
29. prosince 2007

Chceme to konečně zlomit, burcuje Micka

L i t v í n o v - S cílem odčinit dvě předchozí porážky vlétli slávisté v pátek v podvečer na litvínovský led. Jenže pro jejich zvýšenou aktivitu neměl pochopení hlavní rozhodčí Martin Fraňo. Ten už ve třetí minutě poslal Romana Červenku na trestnou lavici a Slavii přišlo toto oslabení pěkně draho. Na led se vrátila první pětka domácích v čele s nažhaveným kanonýrem-veteránem Reichelem a ten v součtu extraligy a reprezentace svojí 250. střelou v kariéře otevřel skóre zápasu.

Utkání se ale Slavii podařilo ještě v první třetině, zásluhou dvou přesilovkových tref Tomáše Micky, otočit. Poprvé Tomáš skóroval v čase 6.21, tedy pouhé dvě vteřiny po návratu vyloučeného Jiřího Šlégra na led, podruhé na konci 17. minuty, kdy Slavia potrestala domácí za faul Romana Tomase. Po dvou třetinách tak v Litvínově díky Tomáši Mickovi svítil na ukazateli stav skóre 1 : 2.

Tomáši, navzdory konečnému výsledku jste měli zápas v Litvínově velmi dobře rozehraný. Po první třetině svítil na ukazateli skóre stav 1 : 2, oba góly padly v podstatě v přesilovkách a oba z vaší hole, co rozhodlo, že z Litvínova odjíždíte s prázdnou?
Určitě ta zbytečná oslabení, ve druhé třetině jsme měli, tuším, sedm vyloučených, a z těchto přesilovek jsme pak dostali i zbytečné góly. Domácím se právě díky přesilovým hrám podařilo zápas otočit a my už jsme to potom, bohužel, nedohnali.

Přesto se vám v poslední třetině podařilo stáhnout skóre zásluhou Davida Hrušky na rozdíl jediného gólu...
Ano, trenér stáhnul hru na tři útoky, dostali jsme se více do tempa, jenže jsme neměli štěstí, abychom zápas dotáhli alespoň do prodloužení.

Jestli se nepletu, tak váš útok byl v Litvínově jediný, který vinou různých zranění zůstal pohromadě. Prvnímu útoku chyběl Marek Tomica, v útoku Romana Červenky po většinu zápasu chyběl „navrátilec“ do sestavy Jaroslav Bednář, o čtvrtém útoku ani nemluvě. Přesto jste spolu po celý zápas nehráli, proč...?
Tak to bylo vinou právě toho častého vylučování, kdy na led chodily speciální formace, ať už na přesilovky nebo oslabení. Proto jsme se jako lajna tolik nedostávali na led.

V neděli vás čeká poslední zápas tohoto kalendářního roku, jedete na led trápícího se ale nepříjemného Zlína, který je v současnosti na chvostu tabulky...
Určitě se to nedá podcenit, musíme do tohoto zápasu jít naplno, teď jsme třikrát za sebou prohráli a chceme to zlomit a konečně ve Zlíně vyhrát.

Foto: Michael Mareš

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více