Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.1.2008

Česnek podruhé

34. kolo, pondělí 7.1.2008, Pardubice - Slavia
Pardubice
0:3
0:1, 0:0, 0:2.
Slavia

Branky a nahrávky: 16:51 Česnek (Moščic), 56:48 Česnek (Doležal), 59:24 Vokál (Nestrašil). Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 70. Průběh utkání: 0:3.

Sestavy

Pardubice

Landsman – Kučera, Drtina, Krejnus, Blažek, Fink, Poskočil – Radil, Stoklasa, Kousal, Nykl, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Jindřich, Semorád, Verner.

Slavia

Linhart – Beránek, Gaisler, Mazanec, Horváth, Drbohlav, Soldán, Moščic – Křišťaň, Nestrašil, Doležal, Petráň, Freisler, Fára, Hafenrichter, Kachlík, Vokál, Česnek.

I v Pardubicích střelecky kraloval Jan Česnek, stejně jako ve včerejším zápase s Mladou Boleslaví se dvakrát prosadil a společně s bezchybným Linhartem zařídili svému juniorskému týmu hladkou výhru venku. V závěru zápasu upravoval kosmeticky skóre utkání na 0-3 Jakub Vokál.

Celé čtyři minuty trvalo, než se nějakému z týmů povedlo ohrozit bránu. První důležitý zákrok si připsal Filip Landsman, když musel betonem zasahovat proti jedovaté střele Jakuba Kachlíka. Následně měli hosté přesilovku. Pardubičtí ji v klidu ubránili. Domácí si zahráli přesilovou hru ve 12. minutě. Po hrubé chybě obrany se dostal Jaroslav Hafenrichter do individuálního úniku. Landsmana zachránila od inkasování horní tyč!
V té samé přesilovce zvonilo břevno i na druhé straně. Tentokrát po nahození Marka Drtiny od modré a teče Tomáše Kauta. V 17. minutě přihrál František Moščic do samostatného úniku Janu Česnekovi. Svou akci úspěšně zakončil a dostal Slavii do vedení – 0:1.

Do druhé třetiny domácí přímo vlétli. Na pár okamžiků uzavřeli hosty v pásmu, ale jejich koncovka byla bezzubá. Slavia se dostala zpět do hry díky přesilovce po vyloučení Patrika Finka. Tyčka pardubické branky zazvonila podruhé, když byla střela Antonína Drbohlava několikrát tečována.

Domácí se v oslabení ubránili a opět začali hosty tlačit. Střelecké pokusy byly většinou sraženy nebo tečovány mimo. Když už se vše chystalo ke druhé přestávce unikla trojice Hafenrichter – Vokál – Andrej Nestrašil. Brankář Pardubic si s nimi poradil s vypětím všech sil.

I v úvodu závěrečné části byly Pardubice aktivnější. Kapitán Ladislav Jindřich neproměnil obrovskou šanci. Když se pokoušel zakončit, puk mu sklouzl z čepele a zmocnil se ho gólman. Domácí gólman se opět zapotil po úniku Nestrašila. Slávistický centr jen těsně minul. I na druhé straně to vřelo. Filip Stoklasa nastřelil z otočky konstrukci! Vedení Slavie zvýšil opět Jan Česnek, kterému přihrál Tomáš Doležal – 0:2.

Brankář Východočechů si připsal další dobrý zákrok dvě minuty před koncem utkání. Slávistický kapitán Jan Soldán dostal puk přímo na hokejku, měl odkrytou bránu, ale domácí brankář skvěle zasáhl pravým betonem.

Minutu před koncem si vzal kouč Pardubic oddechový čas a v závěru zkoušel hru bez gólmana. Toho využil Jakub Vokál, který zakončoval do odkryté kasy v čase 59:29. Asistenci si připsal Andrej Nestrašil – 0:3.
Autor Martin Smotlacha
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více