Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. ledna 2008

Igor Rataj: Prohru se Spartou způsobila naše častá vyloučení

Ačkoliv slávisté v derby se Spartou nebyli horším týmem, museli skousnout divokou porážku 5:7. K bodům Růžičkovu týmu nepomohla ani branka Igora Rataje, který ve 22. minutě poslal domácí do vedení 2:1. Čtyřiatřicetiletý slovenský forvard dobře ví, kde současnou Slavii nejvíce tlačí bota. „Uděláme malý kiks a hned je z toho gól. Navíc jsme strašně často vylučovaní,“ kritizuje nedisciplinovanost týmu Rataj.

Igore, předvedená hra proti městskému rivalovi z Holešovic byla více než solidní, v posledních zápasech ale často inkasujete dost gólů. Čím si to vysvětlujete?
Já sám nevím... (povzdychne si) Uděláme malý kiks a dostaneme gól. Navíc jsme dost často vylučovaní, některé fauly jsou přitom zbytečné. A to nás stojí síly. Myslím totiž, že Sparta při hře v pěti neměla nic. Dávala góly z přesilovek, takže i proto jsme prohráli.

Jak moc tým položí fakt, že během chvíle vyrovná z 3:5 na 5:5, aby za krátký okamžik opět inkasoval?
Jasně. A zase to bylo při oslabení. Už nevím, co mám dělat... Z takového zápasu se tak pěkně dostaneme nahoru a pak hned inkasujeme. To je špatné. Neumím si to vysvětlit a mrzí mě, že dostáváme tolik gólů. Sparta s námi měla namále, mohli jsme vyhrát. Ale nepovedlo se to.

Jaký je tedy, podle vás, recept na to, aby Slavia neztrácela zápasy, ve kterých není horším týmem?
Musíme hrát z obrany a vyvarovat se faulů. Myslím, že máme na to, abychom v pěti soupeře přehráli.

Vy sám jste byl velice aktivní, navíc jste si připsal i jeden gól. Jak jste se svým výkonem spokojen?
Herně jsem se cítil lépe než dříve. Celkově jsme měli hodně šancí. Škoda, že jsme jich neproměnili více, mohlo to hned od začátku vypadat úplně jinak.

Váš gól byl podle slov hlasatele připsán Mickovi, i na kostce nad ledem ale bylo patrné, že jste před Dubou dráhu letu kotouče ještě změnil...
Určitě jsem to tečoval. Nahlásil jsem to i vedoucímu, tak doufám, že to napraví.

V posledních zápasech se na ledě objevujete častěji, pravidelně zasahujete i do přesilovek. Asi je zbytečné ptát se, zda-li vám to takhle vyhovuje.
Mám-li říct pravdu, už bych potřeboval, abych se trochu chytil. Jsem rád, že chodím i na přesilovky.

Co jste říkal na diváckou kulisu? Oproti ostatním zápasům to musel být velký nezvyk.
Super! Kdyby tomu takhle bylo v každém zápase, bylo by to perfektní. Buráceli jak sparťani, tak naši fanoušci. Je super, když se takto překřikují. Člověk je pak více vtažen do hry, i diváci se více baví hokejem, a ne reklamami na kostce. Ale je jasné, že atraktivita zápasu Sparta - Slavie je někde jinde. Škoda, že tomu tak není v každém utkání.

Autor Jan Škvor
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více