Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
25. ledna 2008

Roman Červenka: Výhru jsme potřebovali jako sůl

P r a h a - Slavia zahájila vítězně svou sérii čtyř domácích utkání, když porazila Znojmo 6:3. Výrazný podíl na této výhře měl opět dobře chytající Adam Svoboda, zahanbit se nenechal ani Jakub Klepiš, který pomohl svému týmu hned třemi body. Vítězný gól ale, po krásné kombinaci právě s Jakub Klepišem, vstřelil Roman Červenka, jenž naskočil po pauze zaviněné nemocí.

Jak jste spokojen s dnešním zápasem? Vrátil jste po několika zápasové pauze. Bylo na vás vidět, že jste měl hlad po hokeji.
Čtrnáct dní jsem nehrál žádný zápas, takže jsem se velmi těšil. Jsem rád, že jsme dnes vybojovali tři body, protože se nám v poslední době moc nedařilo. Výhru jsme potřebovali jako sůl.

Co Vám vlastně bylo?
Měl jsem náběh na zápal plic. Až do pondělka jsem bral antibiotika, dlouho jsem se nehýbal. Trénoval jsem asi jen 3, 4 dny. Takže ani fyzička není tam, kde by měla být. Doufám, že teď bude čas dát se do kupy.

Vypadalo to, že spolupráce ve vaší lajně byla přesně taková, jaká byla před tím onemocněním, že jste to za tu dobu opravdu nezapomněli.
V první třetině se nám nedařilo nikomu. Zvedlo se to až ve druhé třetině, kde jsme si vytvořili pěkné akce a dali jsme góly.

Jak to tam bylo při té akci, kterou jste založil a potom z ní i vstřelil branku?
Já jsem dostal skvělou nahrávku na modrou od Jaroslava Bednáře. Pak jsme šli s Jakubem Klepišem dva na jednoho a já jsem mu to házel, ale on mi ten puk perfektně vrátil. Pak už jsem jen trefil prázdnou bránu. To nebyl problém.

Čekal jste v tomto momentě tu zpětnou přihrávku? Většina hráčů by v této chvíli vystřelila.
Jakub Klepiš to měl na bekhend, takže jsem to trochu čekal. Udělal to nádherně.

Ve vašem útoku jste všichni tři celkem hodně útočně ladění. Jak to máte rozdělené? Kdo se vrací dozadu?
Kdo je první, tak se vrací.

Jak to bylo při té gólové akci Karola Slobody? Byl to nějaký nacvičený signál?
Abych řekl pravdu, tak to nebylo nacvičené. Oni bránili celkem na těsno. Karol šel do brány a mě se tam uvolnil prostor, tak jsem mu to tam hodil a ono to vyšlo.

Bylo ta dnešní výhra i tím, že vás skvěle podržel Adam Svoboda?
To bylo strašně důležité. Hlavně nás nakoplo to, jak vychytal to trestné střílení... Potom jsme se zvedli. Jak říkám, jsem rád za ty tři body.

Autor Jan Belinger
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více