Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
11. ledna 2002

Steiner popravil Vsetín

Zápas o 6 bodů viděly v Edenu téměř tři tisícovky diváků a dvakrát jásaly po trefě střeleckého hrdiny dnešního večera. Ondřej Steiner dorazil v první třetině za záda Radovana Biegla střelu Daniela Brandy a vstřelil tak první branku Slavie, která se ukázala jako brankou vítěznou, avšak: "Myslím, že puk už byl za brankovou čarou po střele Dana. Říkal jsem to i rozhodčímu, ale ten mi tvrdil že ne, trval na svém a tak tu branku připsal mně." Férové gesto Ondřeje Steinera odezvu u hlavního rozhodčího sice nenašlo, nic to ale nezmění na konečné radosti všech slávistů.

Tvořivého útočníka však málem musel zastoupit někdo jiný, neboť byl již na cestě do finského Lahti. "Sehrál jsem jeden zápas za ruskou Togliatti, ale nedohodl jsem se nimi na finačních podmínkách. Pak jsem měl už dojednanou smlouvu ve Finsku, v pondělí jsem měl odletět. Po zápase s Havířovem mi však volal trenér Růžička, že nikam nejdu, a že se mám v pondělí hlásit na tréninku." Takovéto rychlé změny situace člověka asi zaskočí. "Byl jsem překvapený, ale musím se podřídit, tak jsem se vrátil." Dnešní výkon hodnotil jen pozitivně. "Hráli jsme dobře, celý tým. Roman Málek za sebe nepustil žádnou střelu. Nebylo by špatné ten výkon ještě v několika dalších zápasech zopakovat", řekl závěrem Ondřej Steiner.

Celkový výkon rozhodně špatný nebyl, ale začátek zápasu příliš domácím nevyšel. "Určitě nebyl podle našich představ, bylo to nervózní, ale hlavně, že jsme nedostali žádnou branku. Hlavní je konec, a ten se nám podařil." Tak zhodnotil zápas střelec čtvrté branky do sítě Vsetína Viktor Ujčík. Důležité body jsou, jak se říká, doma. Budou hrát slávisté teď ve větší pohodě? "Každý zápas se hraje o 3 body, takže se nám o moc lépe dýchat nebude. Musíme se maximálně soustředit na každý další zápas, urvat co nejvíce bodů. Vsetínu můžou vyjít dva zápasy a jsou na nás zase nalepený." Již dříve trenér Růžička přeřadil Viktora k Josefu Beránkovi. "Hrál jsem s Leošem Čermákem a Markem Tomicou, hrálo se mi s nima výborně, chtěl jsem s nima hrát i dále. Výměna Leoše do Ostravy mě překvapila, ale to je věc vedení, osobně bych byl radši, kdyby hrál tady. Pepa Beránek je ale pan hokejista, rozhodně jsem si nepohoršil." Slova renomovaného střelce dokazuje i dění na ledě, kde takřka při každém střídaní zamotají oba jmenovaní útočníci obraně soupeře hlavu.

Zajímavý postřeh přidal také Roman Málek, který opět vychytal doma čisté konto. "Po dlouhé době jsem vedli, a od toho se to odvíjelo." Nula brankáře vždycky potěší, ale ta dnešní v tak důležitém zápase? "Má velkou váhu, byl to vlastně zápas o 6 bodů." Před zápasem však na význam zápasu trenéři hráče nijak zvláště neupozorňovali. "Trenéři nám řekli, že je to zápas jako každý jiný, ale že by jej bylo dobré vyhrát."

Autor Václav Rybáček
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více