Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. ledna 2008

Adam Svoboda v brance doslova čaroval

P r a h a - Do zápasu nevstoupil Adam Svoboda moc šťastně. Aniž by si šáhnul pořádně na puk, pustil za svá záda v 10. minutě střelu z ostrého úhlu. Chybu však odčinil měrou více než vrchovatou. Neuvěřitelné zákroky, při kterých se tajil lidem v hledišti dech, to byla odpověď na lacině inkasovaný gól.

První gól Pardubic padl po zdánlivě lehké střele z úhlu, zaskočila vás Pucherova rychlá střela?
Trochu jsem tu střelu podcenil, myslel jsem, že mě trefí do břicha, ale nakonec šla níž a propadlo to. Spíše mě to nakoplo, než nějak srazilo do kolen. Chtěl jsem tu chybu odčinit. Nemůžu myslet na to, že jsem dostal laciný gól, to by bylo jen horší.Postupem času jsem získal jistotu. Kluci navýšili skóre. Klíčové bylo, že jsme ubránili ty čtyři přesilovky za sebou.

Vychytal jste ve třetí třetině neuvěřitelně Puchera a Sýkoru, můžete popsat ty situace?
Pucherovi to nesedlo. Měl prázdnou branku a prostě mi trefil nohu. Zkrátka štěstí pro mě, smůla pro něj. Petrovi to také úplně nesedlo. Hlavně mi to kluci perfektně otevřeli a já střelu viděl.Na takhle rychlý střely, jaký Petr má, se reaguje na poslední chvíli už těžko.

Tomáš Rolínek vás dovezl do branky i s pukem, nebál jste se, že gól rozhodčí uzná?
On natlačil našeho hráče a ten šel ještě do mě. Nepochyboval jsme, že gól nebude platit. Ještě se mohlo vhazovat mimo naší třetinu.

Za stavu 4:2 hráli více Pardubice, čekal jste dramatický závěr?
Jejich kluci stříleli z každé pozice, dojížděli puky a dělali co mohli. My jsme ale hráli v pohodě, zápas se Znojmem nás nakopnul. Věděl jsem, že to zvládneme. Pak jsme gól i přidali a nebylo co řešit. Myslím, že jsem odehráli parádní zápas.

Co říkáte letošní skvělé bilanci proti Pardubicím?
Čtyřikrát jsme vyhráli, vždycky jsme je přestříleli, prostě super. Ale to je historie, musíme zvládnout závěr sezóny, pak se na zápasy s Pardubicema nikdo moc ptát nebude.

Vzrůstá forma pro play – off?
Začíná to být ono. Obětavost je zpátky, levá křídla hrají poctivě dozadu, hrajeme jednoduše, když nemůžeme, tak to v klidu vyhodíme pryč. To jsou jednoduchý věci, který jsou základem dobrého výkonu.

Jak jste slavil včerejší jubilejní narozeniny?
Byl jsem doma. V pátek jsem byl na večeři s klukama, ale nic bouřlivého samozřejmě, protože jsme věděli, že nás čeká těžký zápas. Teď mám volno, jedu domů, tak zajdu na jedno se Sejčkem (Petr Sýkora) k nám do hospody.

Budete probírat zápas?
Ne, to neděláme. Spíše se bavíme o jiných věcech než o hokeji.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více