Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
28. ledna 2008

Novák krůček od návratu

Po nedělním utkání s Pardubicemi se Jan Novák v šatně pohyboval ještě v civilu, příště by už ale měl na otázky novinářů odpovídat jako nová akvizice červenobílých. Ve Slavii mu automaticky běží smlouva od příští sezony, vše ale nasvědčuje tomu, že se k týmu připojí již teď. ,,Jednání probíhají, zatím není nic jistého“, nechce předbíhat asistent Jiří Kalous. Podle našich informací je však dohoda na spadnutí.

Ofenzivně laděný bek neprožívá zrovna dvakrát vydařenou sezonu. V létě opustil ruskou Kazaň a odešel zkusit štěstí do Švédska. V týmu Skelleftea se mu však moc nedařilo, navíc měl i smůlu. V nejnáročnější části přípravy si zlomil kotník a nedostal dostatek času k rekonvalescenci, nepříjemné zranění ho v jeho výkonech značně limitovalo. A na to se začaly nabalovat další věci – špatné výkony, nízká produktivita, nedůvěra kouče.

V elitserien tak nastoupil jen k deseti zápasům a připsal si jednu asistenci. To byla na produktivního zadáka dost mizerná vizitka. Kredit si Novák rozhodl vylepšit jen o kus dál, ze severu utéct nehodlal. Nakonec tak skončil ve finském Kärpätu Oulu, kde se sešel s bývalými sparťany Brošem a Kratěnou. Na rozdíl od nich mu ale pšenka nekvetla ani tam. Havlíčkobrodský odchovanec doplatil na omezený počet cizinců, kteří mohli za tým nastoupit k utkání. Celkem šlo o čtyři místa, jenže před play-off se klub ještě posílil o kanadského brankáře a švédského útočníka. Do týmu navíc přišli i dva finští obránci a bylo jasné, že ani tato štace pro Nováka happy-endem neskončí.

Toho se ihned chytil generální manažer a trenér Slavie Vladimír Růžička, jenž by chtěl hráče přivést ještě v této sezoně. Před play-off by to znamenalo důležité posílení a přísun nové krve, z obrany totiž před nedávnem vypadl Martin Hlavačka, který posílil Zlín. Pokud ho Novák u týmu skutečně nahradí, musí se celá akce odehrát poměrně rychle. Přestupní brána se zavírá již tento čtvrtek. Zůstane slávistický srdcař stát před ní, nebo vkročí opět do červenobílých služeb? Odpověď přinesou nejbližší dny.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více