Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
30. ledna 2008

Slávistický ostrostřelec míří za rekordem

P r a h a - Chcete dobře investovat svoje peníze, ale nevíte kde ? Bojíte se destabilizace trhu na burze? Máte strach z vytunelování investičních fondů? Zkuste si vsadit, že Jaroslav Bednář vstřelí gól v příštím domácím zápase proti Litvínovu. Měla by to být více než výhodná investice.

Jaroslav Bednář má zaděláno na rekord. Proti Pardubicím dokázal skórovat už poosmé v řadě. Svoji famózní střeleckou sérii začal desátého ledna na ledě Českých Budějovic. Díky jeho gólu šel zápas do prodloužení, kde byly nakonec šťastnějším týmem Jihočeši a Slavie tak získala alespoň jeden bod.

Gólový zápis červenobílé jednadvacítky pokračoval i ve 41. kole proti Ústí, kdy ve 46. minutě vsítil Bednář rozhodující gól a Slavia vyhrála 4:3. Pozornost na svoji střeleckou potenci strhnul „Bedýnka“ až v domácím zápase proti Plzni. Lasselsbergeru vstřelil hned hattrick a diváky byl odměněn vhozenými čepicemi na ledovou plochu.

Bednářovy góly nepomohly týmu v následujících třech zápasech proti Karlovým Varům, Spartě a Třinci. Na třineckém ledě se urodil fotbalový výsledek 2:1 pro domácí a slávistický forvard tak jako jediný dokázal překonat skvěle chytajícího Vojtka.

V domácím zápase proti Znojmu Bednář řádil ve formaci s Jakubem Klepišem a Romanem Červenkou, který hrál první zápas po svém onemocnění. Tento útok se postaral o čtyři slávistické góly. Každý z uvedeného tria si připsal gól a asistenci, Klepiš asistence dokonce dvě. Pro všechny slávistické fanoušky však přišla smutná zpráva. Roman Červenka se při utkání nešťastně zranil, má zlomenou nártní kost. Smrtící útočná lajna tak vydržela pouze jeden zápas. Doufejme, že se Roman brzy uzdraví.

Ale zpátky k Bednářovi. V zatím posledním zápase proti Pardubicím skóroval již v osmém zápase v řadě. Stalo se tak po samostatném nájezdu, za jehož nařízení byl sudí Husička pokutován. Nic to však nemění na faktu, že Bednář svůj nájezd neomylně zakončil. Když se trefí i proti Litvínovu, vyrovná tak rekord Viktora Ujčíka, který v sezóně 1995/1996 dokázal rovněž v červenobílých barvách skórovat devětkrát v řadě. Bednář již jednou letos rozvlnil litvínovskou síť, a to hned v osmém kole vítěznou trefou na 3:2.

Co říká na svoji střeleckou úspěšnost samotný hráč? „Mám štěstí. Hraji v pohodě, uvolněně a prostě to tam padá.“ Všem sešívaným duším nezbývá než dodat: „JEN TAK DÁL!“ Vrchol sezóny je za dveřmi...

 class=
Jaroslav Bednář proměňuje trestné střílení proti Lašákovi

 class=
Zkušené krytí puku

 class=
S holemi, nikoliv s hokejkou, tak nyní bohužel válčí Roman Červenka.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více