Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.2.2008

Slavia padla, Kladno jednou nohou v play-off

51. kolo, neděle 17.2.2008, Kladno - Slavia
Kladno
5:2
2:0, 1:0, 2:2
Slavia

Branky a nahrávky: 7. Diviš (Procházka), 19. Patera (Bělohlav), 36. Frolík, 42. Kuchler (Tomajko), 60. Patera (Procházka) - 51. Micka (Rtataj), 54. Hruška. Rozhodčí: Kubeš, Turčan - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. Diváci: . Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.

Sestavy

Kladno

Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Trončinský, M. Štěpánek, Ševc, Šmach - Diviš, Patera, Martin Procházka - Tomajko, Z. Nedvěd, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Frolík

Slavia

A. Svoboda - J. Novák, Vašíček, Drtina, Kolařík, Sloboda, Žižka, Jebavý - Bednář, Beránek, Vondrka - D. Hruška, Klepiš, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Sklenář, V. Růžička ml., Doležal

K l a d n o - Na předposlední kolo základní části slávisté rádi vzpomínat nebudou. Proti Kladnu zahráli mizerně a domů si vezou porážku 5:2. O výsledku bylo rozhodnuto po dvou třetinách, po kterých svěřenci trenéra Růžičky prohrávali už 3:0. V závěrečné dvacetiminutovce pak nejprve utkání zdramatizovali Micka s Hruškou, poslední slovo však měli domácí, konkrétně střelec Patera.

První třetinu zahájily oba týmy ve svižném tempu, hrálo se nahoru dolů, prvních pět minut v podstatě bez přerušení. A také bez nějaké vyložené šance, ač oba týmy dvakrát protočily všechny čtyři útoky. Na druhou stranu se ale nedá ani říct, že by brankáři byli bez práce. Činil se zejména hostující Adam Svoboda, který několikrát svůj tým podržel. Ale hokej to byl jinak parádní. Z výše uvedeného přehledu vybočila až 7. minuta (6.46), kdy se při brejkovém výpadu domácích přesně trefil domácí Richard Diviš – 1:0. Postřeh a cit pro hru osvědčil především Martin Procházka, který Divišovi přihrál do střídající obrany. Hned o pár vteřin se v další dobré příležitosti ocitl Jan Tomajko, ale akci nedokončil.

Další změnu skóre nepřinesla v polovině první třetiny ani čtyřminutová přesilovka domácích při 2+2minutovém vyloučení Karola Slobody za vysokou hůl. Slavia bojovala, dřela do úmoru a mohla být za to i odměněna, to když se do slibné šance v končící dvanácté minutě navzdory oslabení dostal Michal Sup, ale neustál drobný háček domácího hráče a tak zůstalo pouze u šance. Domácí hnáni zaplněným stadionem znovu zahrozili ve 13. minutě, ale Tomajkovi v rozhodujícím momentu sklouzl puk z hole. Když pak (13.58) Martinu Procházkovi přeskočil na modré puk hokejku, bylo jasné, že domácí čtyřminutovou početní výhodu pěti proti čtyřem nevyužijí. Další šanci domácích pak zabránil Adam Svoboda (15.11), když vychytal Tomajka (ostatně ten byl v této fázi zápasu hodně vidět). Jenže pak přišlo vyloučení hostujícího Jana Nováka (17.06, na dvě minuty za vysokou hůl na Martina Frolíka) a domácí již tuto příležitost využili – Jaroslav Kalla přihrál Paterovi a bylo to 2:0 (18.40). Před koncem první třetiny měl ještě slušnou šanci Jiří Drtina, ale Kopřivu neprostřelil.

Na začátku druhé třetiny (20.51) hrála Slavia znovu v oslabené, dvě minuty za podražení Pavla Patery vyfasoval Michal Vondrka. Hosté sice přesilovku domácích přečkali bez úhony, ale jednou je zachránila pravá tyč Svobodovy branky a jednou těsný ofsajd. Paradoxně do přečíslení jeden na nikoho se málem dostal vracející se Vondrka, ale na příhrávku byl příliš krátký. Pak nebezpečně vystřelil (24.06) Michal Sup, z následného tlaku alespoň hosté vydolovali na Kladně první přesilovku (25.00, Nádašdi hákoval dotírající Hrušku), ale ani hosté si v přesilovce nepočínali o moc lépe než předtím domácí. Do největší šance se dostali (27.09) paradoxně dva obránci – Žižka a Sloboda – ale to už vlastně nebylo v přesilovce. O zhruba dvě minuty později se do slibné šance dostali také hosté, ale Supovu bombu vytáhl Kopřiva nad.

V čase 33.16 byl vyloučen Jiří Doležal za (spornou) vysokou hůl, ale ani tentokrát se skóre neměnilo. Přesilovku domácích paradoxně ukončila šance Slavie, ale obrovská příležitost Bednáře neskončila brankou. Jenže i v hokeji platí: nedáš, dostaneš. Martin Frolík v rohu za brankou Adama Svobody obelstil úplně všechny hráče soupeře a nikým neatakován upravil potřetí v zápase stav skóre – 3:0. Pak se trošku zajiskřilo (v čase 36.54), když Žižka atakoval u mantinelu Kallu, ale rozhodčí tentokrát k nelibosti domácích diváků nevylučovali. Skóre se už do konce druhé třetiny neměnilo, a to ani při následné přesilovce po sporném vyloučení Jakuba Klepiše za krosček.

Třetí třetinu začali domácí přesilovkou (do 0.44), ale bez gólového efektu, hned na to (41.14) ale rozjetí domácí počtvrté skórovali – trefil se Jiří Kuchler z přihrávky Jana Tomajka, domácí útočník přesně vymetl pravý horní roh Svobodovy branky - a bylo to už čtyři nula. Zdálo se být rozhodnuto, dál už se hrálo pouze z povinnosti. Tedy až do 51. minuty (50.52), kdy Tomáš Micka z přihrávky Rataje vymetl pravý horní roh Kopřivovy branky. Hosté tak alespoň kosmeticky upravili skóre – 4:1.

V čase 52.35 byl ale vyloučen Tomáš Horna a hosté tak měli k dispozici dvouminutovou přesilovou hru. Do návratu vyloučeného Horny zbývalo 45 vteřin, kdy z vlastního obranného (53.50) pásma projel David Hruška přes celé hřiště a skóroval – 4:2. Domácí si hned na to vyžádali oddechový čas a začali být hodně nervózní. Občas se na ledě zajiskřilo (jako například při souboji Micky se Štěpánkem), občas se někdo blýsknul parádní šancí (jako například kladenský Kuchler, či hostující Michal Vondrka (55.45). Nejvíce emocí však vzbudil zákrok Tomáše Žižky na Richarda Diviše, který diváky zvedl ze sedadel. V 59. minutě si time out vyžádali i hosté. Zdálo se, že skóre už se měnit nebude, ale chyba lávky – 23 vteřin před koncem třetí třetiny, při power play hostů, upravil Pavel Patera střelou do prázdné na konečných 5:2.

Ohlasy trenérů
Petr Kasík (Kladno): "Za stavu 4:0 jsme dostali dvě zbytečné branky a zápas trošku znervózněl. Na konci se to uklidnilo. Nehráli jsme dneska moc dobře přesilovky a do posledního zápasu s Pardubicemi máme ještě co zlepšovat. Věděli jsme před dneškem, že musíme udělat čtyři body, abychom byli v desítce, takže musíme ještě s Pardubicemi získat minimálně bod."

Jiří Kalous (Slavia): "Věděli jsme, že nás čeká hodně těžké utkání, což se potvrdilo. Domácí měli enormní nasazení a my jsme si bohužel nechali utéct první třetinu, kdy Kladno získalo dvoubrankový náskok. I když jsme si ve druhé i třetí třetině vypracovali nějaké brankové příležitosti, tak jsme je neproměnili a domácí pak z minima šanci vytěžili maximum. I přes stav 0:4 tým bojoval až do konce, ale bohužel se nám to nepodařilo stáhnout. Vláďa Růžička postoupil v sobotu zákrok u zubaře, ještě to je moc čerstvé a necítil se stoprocentně fit."

Autor Ondřej Huml, Michael Mareš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více