Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. února 2008

Jaroslav Bednář: Soupeř pro čtvrtfinále? Třinec by byl dobrý

V základní části patřil k pilířům, o které bylo možné se kdykoliv opřít. Ač limitován zdravotními problémy, nastřílel Jaroslav Bednář úctyhodných 25 branek a stal se nejproduktivnějším hráčem Slavie. V lednu navíc směle atakoval Ujčíkův rekord devíti gólových zápasů v řadě, ale zastavil se na čísle osm. „Jsem s touto sezonou strašně spokojený,“ přiznává upřímně červenobílý střelec.

Poslední zápas před play-off jste zvládli skvěle, jak moc je vítězství ve Vítkovicích důležité pro sebevědomí mužstva?
Vyvrátili jsme spekulace, že jsme to tam jeli odfláknout. Pro nás je vítězství důležité, zápas jsme brali jako součást přípravy pro play-off. Chtěli jsme hodně bránit a zaměřit se na defenzivní hru, což se povedlo. Utkání jsme otočili a získali tři body.

Slyšel jste před utkáním hodně náznaků, že si jedete pro porážku, že to Vítkovicím necháte…
Tohle jsme poslouchali už po zápase na Kladně. Hodně lidí mi říkalo, že jsme se na to vyprdli, že jsme to prodali. Nemám to rád, ale respektuju, že si to někdo může myslet. Člověk s tím nic neudělá.

Vy jste včera mohli, soupeř musel. Bylo na hráčích Vítkovic hodně znát, že hráli v křeči?
Bylo to vidět v koncovce. Ve druhé třetině na nás vlétli a přehrávali nás, párkrát měli před sebou odkrytou branku, ale góla z toho nedali. Hráli pod tlakem. A čím více člověk musí, tím méně se daří. Věděl jsem už před zápasem, že v tomhle by měla být naše výhoda. To se potom potvrdilo.

Zápas rozhodla vaše trefa z 55. minuty. Ta už domácí zřejmě definitivně zlomila.
Kluci znali průběžné výsledky ostatních zápasů. V podstatě už rezignovali…

Tímto utkáním jste zakončili základní část. Určitě jste s jejím průběhem nad míru spokojeni, takový výsledek jste asi nečekal ani vy sám. Mám pravdu?
Myslím si, že tohle nečekal de facto nikdo, kdo hokej trochu sleduje. Každý si myslel, že Slavia bude okupovat zadní příčky tabulky. Nám velmi pomohla první půlka sezony, kdy jsme vítězně hájili domácí prostředí a občas jsme vyhráli i venku. To bylo hrozně důležité.

Gólová radost Jaroslava Bednáře

Dlouho jste bojoval o nejlepšího střelce extraligy, nakonec to ale nevyšlo. Nebýt však pauzy zaviněné zraněním…
Kdybych měl o těch deset, třináct zápasů víc, vypadalo by to možná jinak. Ale nedá se nic dělat, zdraví je zdraví. Já jsem s touto sezonou strašně spokojený. Dva měsíce jsem nehrál, v létě prodělal dvě operace a vůbec netrénoval. Upřímně musím říct, že tohle jsem vůbec nečekal.

Jak se těšíte na návrat parťáka Romana Červenky? Žije s týmem i v době rekonvalescence?
Chodí trénovat a do posilovny, jinak ho moc nevidíme. (směje se)

Zatímco on je zraněný, vy jste se zabydlel v lajně s Josefem Beránkem a Michalem Vondrkou. Zůstanete tam i poté, co se Roman vrátí?
Tohle je otázka spíš pro trenéra, já tu nejsem pro to, abych určoval sestavu. Kam mě trenér dá, tam budu hrát. Nicméně ta sestava se během sezony mění tolikrát, že si hráči na sebe kolikrát nestačí ani zvyknout. Uvidíme, kde budu hrát dál. Důležité ale je, aby se mužstvu dařilo a abych v té pětce pomohl týmu k vítězství.

Poslední otázka se týká vašeho soupeře ve čtvrtfinále. Je jasné, že to bude jeden ze čtyřlístku Kladno – Plzeň – Třinec – Znojmo. Hráči na to neradi odpovídají, přesto se zeptám, jakého z možných soupeřů byste si přál nejvíce vy?
Asi Třinec. To cestování je sice únavné, ale člověk si nevybere. Kladno hraje výborně, Znojmo taky teď hrálo docela slušně, vyhrálo i v Českých Budějovicích. Takže asi ten Třinec.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více