Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.2.2008

Poslední zápas ovládli junioři

46. kolo, sobota 23.2.2008, Hr. Králové - Slavia
Hr. Králové
0:3
0:1, 0:1, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 16. Jan Česnek (Vráblík), 27. Jan Česnek (T. Doležal), 45. Jiří Krejčí (Freisler). Vyloučení: 4:10. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Rozhodčí: ? - Hrubý, Bavíř.

Sestavy

Hr. Králové

Brož - Berger, Březina, Drtina, Jindřich, Kubišta, Novák, Pilař, Pospíšil, Ropický, Rozlivka, Seidl, Spudil, Stehno, Svoboda, Zelený, Šimoníček.

Slavia

Furch - Doležal, Dudek, Česnek, Freisler, Horváth, Krejčí, Malárik, Mazanec, Moščic, Nestrašil, Petráň, Veselý, Vokál, Vráblík.

V posledním zápase základní části extraligy juniorů přivítali hradečtí hokejisté Slávii Praha. Samotný duel příliš pohlednou podívanou nepřinesl, vše podstatné se dlouhou dobu odehrávalo v početních výhodách obou týmů. Zatímco Hradec byl ve většině těchto případů téměř neškodný, slávisté do poloviny zápasu využili obě své přesilovky. Východočeši byli na brankáře Pražanů krátcí, čehož Slavia využila v závěrečné třetině ke vstřelení třetí uklidňující branky. Hosté tak díky gólům vstřeleným v každé třetině dokráčeli k zaslouženému vítězství, Dominik Furch si připsal na hradeckém ledě čisté konto.

Úvod zápasu se nesl ve velmi opatrném duchu, a spíše než brankové příležitost, byla k vidění řada nepřesností a zakázaných uvolnění. A když se neujala ani první přesilovka Hradce, odehrávalo se veškeré dění i nadále převážně ve středním pásmu. Udeřit mohlo ve druhé početní výhodě domácích, ale na opačné straně. Nestrašilovu ránu však Brož reflexivně vyrazil. Jak se nakládá s převahou jednoho hráče v poli názorně předvedli Slávisté. Jan Česnek střílel od modré a puk si našel cestu až do sítě – 0:1.A když ani ve své třetí přesilovce Východočeši Furcha příliš nezaměstnali, těsný stav trval až do první přestávky.

Do druhé části vstoupili lépe Slávisté, jejich aktivitu otupilo až čtvrté vyloučení a následný tlak Hradce. Ale střelci domácích cíl míjeli, nebo trefovali dobře postaveného Furcha. A tak znovu udeřili hosté. Pohlednou kombinaci s Doležalem zakončil Jan Česnek - 0:2. Pražané si i nadále udržovali nepatrnou převahu a svůj náskok zodpovědně hájili. Divákům zatrnulo ve 33. minutě, kdy byl na mantinel nešetrně naražen domácí Berger, naštěstí se po ošetření do hry mohl vrátit. Zákrok však zůstal nepotrestán. Na začátku 39. minuty mohli hosté udeřit potřetí, ale Vokál tečoval Petránovu střelu těsně nad branku. Více už se do druhého dějství nevešlo a po čtyřiceti minutách byli Pražané blíže vítězství.

V závěrečné třetině se Hradečtí snažili co nejrychleji vstřelit kontaktní gól, pokud chtěli pomýšlet na bodový zisk z tohoto utkání. V ideální pozici se při dorážce zjevil Pospíšil, ale brankář Durch byl na zemi včas. Ani Berger nedokázal snížit, neboť v pádu na puk před odkrytou klecí nedosáhl. Ovšem jen co se Slávisté otřepali z náporu domácích, sami udeřili potřetí. Prosadil se Jiří Krejčí a o vítězi začalo být jasno. Hosté se v závěru zápasu nikam nehnali a spoléhali na rychlé brejky, zatímco Hradečtí pokračovali v marném souboji s obranou Slavie. Slávisté tak mohli oslavit poklidné vítězství 3:0.
Autor Martin Smotlacha, Pavel Illich
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více