Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.3.2008

Třinec poražen, Slavia vede 2:1 na zápasy

ČF3, neděle 9.3.2008, Třinec - Slavia
Třinec
2:4
0:1, 2:2, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 29. Štefanka, 40. Korhoň (Polanský) - 18. Žižka (Kadlec), 21. Beránek (Hruška), 36. Hruška (Žižka), 53. Klepiš (Kadlec). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 2:6, navíc Vojtek (TRI) 10 min. OT. Využití: 0:1. Diváci: 5200. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

Sestavy

Třinec

Vojtek - Výborný, Sekeráš, Seman, Malec, Andersons, Pácal, Kundrátek - Tomík, Štefanka, Moravec - Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Skořepa - Pavelek, Steber, Kolusz - Hrňa.

Slavia

Svoboda - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Kolařík, Žižka, Novák, Drtina - Bednář, Beránek, Vondrka - Hruška, Klepiš, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Borovanský, Růžička, Doležal.

Hráči Slavie udělali důležitý krok k postupu do semifinále, v Třinci zvítězili 4:2 a vedou 2:1 na série. Dnešní vítězství je nesmírně důležité. Slávisté se vrátili na vítěznou vlnu a smazali tak psychickou výhodu Ocelářů, kteří v minulém zápase šťastně dobyli O2 Arenu. Tato výhoda je nyní ale smazána, Růžičkova parta může zase volně dýchat…

Slavia vstoupila do utkání hondě svižně. Už po půl minutě hry se červenobílí dostali do první šance. Po chybě domácí obrany se řítil sám na Vojtka Michal Vondrka, ale proti třineckému gólmanovi se mu v této sérii nedaří a neuspěl ani tentokrát. Ve druhé minutě pak Bednář nestihl z bezprostřední blízkosti dostat puk za brankovou čáru a Slavia dál pokračovala v tlaku. Ten ustal při vyloučení Rataje ze třetí minuty. V čase 3:41 se Sekeráš už radoval z gólu, ale hlavní sudí po dlouhé konzultaci s videorozhodčím branku neuznal. Další velkou šanci měl Třinec, když v 9. minutě Polanský zpoza brány ideálně našel Skořepu, který však jen nechal vyniknout lapačku Adama Svobody. O minutu později pálil mimo z dobré pozice Tomík. Ve 14. minutě byl vyloučen Klepiš, ale všechny rány domácích zblokovali obětaví obránci Slavie. V čase 17:15 vypálil po Kadlecově přihrávce od modré Tomáš Žižka a trefil se přesně pod víko – 0:1. V poslední minutě první třetiny mohli slávisté zvýšit, ale po přečíslení dva na jednoho minul Vondrka branku.

V úvodu druhého dějství asi hosty políbila múza: už v čase 20:22 se před Vojtkem ocitli Vondrka, Hruška a Beránek a situaci tři na jednoho využili v druhý gól hostů – 0:2 (střílel Josef Beránek, přihrával David Hruška). Hosté byli o poznání v úvodu druhé třetiny aktivnější, výborně napadali a působili tak domácím hráčům nemalé problémy s rozehrávkou. Navíc domácí začali být velmi nervózní, puk jim odskakoval, přihrávky jim nevycházely a hlavně kupili chybu za chybou. Toho pochopitelně využívali hosté. Nebylo nic výjimečného, když například v polovině dvacáté šesté minuty ujeli hned čtyři slávisté - ale situaci čtyři na jednoho zpackali. Stejně tak dopadl na druhé straně i pokus Tomíka se Štefankou. To už se na ledě ve čtvrtém slávistickém útoku neobjevoval Michal Borovanský, ale Jaroslav Bednář, který od druhé třetiny alternoval ve dvou řadách – druhé a čtvrté. A festival promarněných příležitostí hostujícího týmu pokračoval i v polovině osmé minuty, kdy Michal Vondrka jel takřka sám na Vojtka, ale v poslední chvíli byl zablokován. Poté (27:52) si Petr Kadlec vyměnil pozici s Vladimírem Růžičkou juniorem a tím hosty dokonale zmátli. Střela mladého Růžičky se pak sice dostala až k Vojtkovi, ale už neměla potřebnou razanci. Slavia tou dobou byla pánem na ledě. Ale asi si hostující hráči začali až příliš myslet, že to bude tak napořád. V době, kdy Slavia plně ovládla hru, se zničehonic dostal před Svobodu Juraj Štefanka a bekhendem překonal Adama Svobodu. 1:2 (28:33).

Hosté zvýšili obrátky, ale ani Hruškova šance (v 31. minutě), ani střela Jaroslava Bednáře, gólem neskončily. V končící 35. minutě se řítil na Svobodu osamocený Korhoň, ale ani on nedal. Naopak Štefanka za vyhozený puk putoval na trestnou a Slavii se nabídla první přesilovka zápasu. A hosté s ní naložili náramně – zmatků před Vojtkem využil pan střelec – David Hruška, a bylo to zase o dva góly – 1:3 (35:27). Když už se zdálo, že tak i druhá třetina skončí, udeřilo devět vteřin před koncem na druhé straně. Hostující obránci Kolařík s Novákem nezastavili kolotoč domácích, konkrétně Skořepy, Polanského a Korhoně, a bylo to zase jenom o gól 2:3 (39:51) – Polanský přihrál před branku Korhoňovi a ten puk propasíroval za záda Adama Svobody.

Už samotný úvod třetí třetiny přinesl šance na obou stranách. Hrálo se nahoru dolů, za zmínku určitě stojí šance Petera Barinky z přihrávky Jana Peterka (41:21), kdy se měl Adam Svoboda co ohánět, poté nebezpečně střílel Tomík, ale i jemu stál v cestě výborný Adam Svoboda. Stejně ale dopadl na druhé straně i David Hruška, kterému na poslední chvíli Vojtek vypíchnul puk . Série nevyužitých příležitostí pokračovala i ve 44. minutě, kdy Svoboda Vychytal Polanského i následně Semana. V této fázi zápasu měli domácí jednoznačně navrch, ale ani hosté nebyli zcela bez šancí, jako například (44:26) Igor Rataj. Pak ale Jan Novák vyhodil ve vlastním obranném pásmu puk a byly z toho dvě minuty. Třinec zvýšil obrátky, mocně tlačil, ale Adam Svoboda v brance doslova čaroval. Byly to jeho minuty, co stačil pochytat, jako například Sekerášovu dělovku (46:07). Když pak Sekeráš nedokázal obejít Drtinu, skončila přesilovka domácích opět jalově, bez užitku. Nicméně přesilovka dala domácím křídla, najednou jich bylo všude plno a hosté s vypětím sil vzdorovali. Sem tam se na ledě zablýsklo, to když například Žižka za vlastní brankou narazil jednoho z domácích hráčů na mantinel.

Slavia se dostala do tempa až v polovině třetí třetiny, když málem vyšel pas kapitána Beránka na najíždějícího Michala Vondrku, ale bylo to příliš na dlouhou hůl. Třinec ale dále tlačil, nebezpečně střílel například Malec. Z tlaku domácích vyplynulo i další vyloučení Igora Rataje, který podle mínění rozhodčích nedovoleně fauloval Peterka. Ale přesilovka domácích trvala pouhých osm vteřin, Polanský si za držení Beránka vysloužil rovněž dvě minuty a na řadu tak poprvé přišla na řadu hra čtyři na čtyři. Více ledu evidentně svědčilo hostům. Petr Kadlec našel u tyčky domácí braky volného Jakuba Klepiše a ten, stejně tak jako v prvním zápase uzavřel skóre zápasu – 2:4 (52.02).

Domácí se o to víc vrhli do útoku, stříleli, a to i do svých vlastních řad (například v čase 52.27 sestřelil Štefanka Davida Moravce), ale Adam v brance Slavie čaroval. Cestu za vítězstvím poté hostům zkomplikoval faul Rataje, ale obětavou hrou (například Marek Tomica padal do střel), hosté oslabení přečkali. Třetí třetina tak dospěla do času 58:30, kdy si domácí vzali oddechový čas a Hruška vyfasoval dvě minuty za držení. Zbývající minuta a půl se hrozně vlekla, hra se kouskovala, několikrát kvůli posunuté brance hostů, ale gól už nepadl. Slavia tak v sérii vede dva jedna.

Ohlasy trenérů
Jiří Juřík (Třinec): Ukázalo se, jak je v této sérii důležité vstřelit první gól. Dneska se to podařilo Slavii a museli jsme otevřít hru. Slavia využívala toho, že se tlačíme dopředu, výborně bruslila a měli jsme štěstí, že jsme ustáli některé brejky. Za stavu 2:3 jsme se nadechli, ve třetí třetině měli tlak, ale nedotlačili jsme to tam a z rychlého brejku. Poté padl čtvrtý gól, který rozhodl.

Jiří Kalous (Slavia): Diváci dneska vytvořili opravdu pekelné prostředí, které domácí vybičovalo k maximálnímu výkonu. To přineslo parádní hokej, ve kterém jsme měli větší štěstí v koncovce. Podařilo se nám ubránit několik oslabení a to bylo jedním z rozhodujících faktorů.

Autor Michael Mareš, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více