Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
14. března 2008

Čtyři důvody postupu Slavie

Základní část se Slavii náramně povedla, teď navíc červenobílí potvrdili roli favorita v sérii proti Třinci, když zvítězili 4:1 na zápasy. Výsledek vypadá jednoznačně, ale všichni slávisté vědí, že série byla nesmírně vyrovnaná a často rozhodovaly maličkosti. Proč se štěstí nakonec přiklonilo ke Slavii a třineckým zůstaly jen oči pro pláč?

Skvělý Adam

Adam Svoboda Útočníci Slavie si často vylámali zuby na výborně chytajícím gólmanu Martinu Vojtkovi, který držel Třinec v play-off stejně jako v základní části, kde ovládl statistiky brankářů. V druhé brance stál Adam Svoboda a i on doháněl třinecké střelce k šílenství. Nakonec dostal v celé sérii pouze 6 gólů a vychytal jednu nulu. Předvedl několik fantastických zákroků, jeden z nejdůležitějších si nechal na prodloužení posledního zápasu, kdy se skvěle dokázal přemístit proti Barinkově střele. "O Barinkovi jsem pochopitelně věděl, ale trošinku mu to naštěstí skočilo. Kdyby si to potáhl do strany, tak mě tam vykoupal. Měl jsem štěstí, zaplať pánbůh pro nás," říká skromně slávistický gólman a dodává slova chvály pro svého soupeře: "Že mi série vyšla, to na sobě samozřejmě cítím, ale ten Martin (Vojtek) byl jednoznačně mezi námi nejlepší. To bylo až neuvěřitelné, co on předváděl jak celou sezonu, tak i v této sérii. Jestli nedostane cenu pro hráče sezony, tak tomu nerozumím."

Adam Svoboda

Góly obránců

Jan Novak První utkání rozhodly tři rány od modré, které skončily za Vojtkovými zády. Pokaždé střílel slávistický obránce, dva zásahy si připsal Jan Novák a jeden Tomáš Žižka. V druhém zápase sice gól Petra Kadlece vítězství nepřinesl, ale srovnáním poslal Slavii do prodloužení a nakonec až do známých samostatných nájezdů, které sice slávisté prohráli, ale sporný nájezd Polanského je zdravě vyburcoval do dalších zápasů. Hned v prvním utkání v Třinci otevřel skóre obránce Tomáš Žižka a nastartoval tak Slavii k důležitému vítězství. Další branky sice už obránci nevstřelili, ale body sbírali dál a patří k nejproduktivnějším bekům celého play-off.

Jan Novák 5 zápasů - 3 body - 2 góly, 1 asistence
Tomáš Žižka 5 zápasů - 3 body - 2 góly, 1 asistence
Petr Kadlec 5 zápasů - 3 body - 1 gól, 2 asistence

Gól v poslední vteřině

Michal Sup Michal Sup naskakuje na led při oslabení deset vteřin před koncem první třetiny. V zápětí David Hruška ujíždí obráncům a řítí se na Vojtka. Ten jeho blafák zneškodní vystrčenou hokejkou, ale puk zůstává ležet před Vojtkem. Dojíždí ho Michal Sup a dloubnutím přehazuje přes ležícího Vojtka. "Ani mě nenapadlo, že to bude vítězný gól, do konce zápasu byla ještě dlouhá doba, nad tím se takhle nedá přemýšlet." Nakonec to byl jediný gól zápasu a rozhodl o vítězství ve čtvrtém zápase. Slavia si tak odvezla z Třince dvě výhry a k postupu jí stačilo už jen jednou vyhrát. Hned první mečbol slávisté proměnili a nyní je čeká semifinálová série s Libercem.

Michal Sup

Nejproduktivnější hráč série David Hruška

David Hruska David Hruška se stal neproduktivnějším hráčem v sérii s Třincem, ale se sedmi body je i nejproduktivnějším hráčem play-off. O bod víc má sice Martin Procházka, ale jeho Kladno už vypadlo, navíc hrál díky předkolu více zápasů. První gól vstřelil slávistický kanonýr sice až ve třetím zápase, ale branka na 3:1 (zápas skončil 4:2 pro Slavii) se nakonec ukázala býti vítěznou. I další Hruškův gól byl pro tým nesmírně důležitý. V posledním zápase si za stavu 0:1 v oslabení zpracoval hokejkou letící puk a blafákem překonal Vojtka. V prodloužení pak ještě ideálně přihrál Klepišovi, který rozhodl o postupu Slavie.

David Hruška - 5 zápasů - 2 góly, 6 asistencí

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více