Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
18. března 2008

Semifinále proti Bílým Tygrům je tady!

Po pauze už se fanoušek Slavie může těšit na semifinálové boje, které začnou ve středu v O2 Areně. Slavia má od této sezóny ve znaku lva, v semifinále přivítá liberecké Bílé Tygry, proti kterým se červenobílým letos příliš nedařilo. Play-off je ale zcela jiná soutěž. Očekává se vyrovnaná série se skvělou diváckou kulisou na obou stadionech. Přijďte podpořit svůj tým do O2 Areny!

Náš soupeř

Klub založen: 1956
Trenéři: Dušan Gregor, Vladimír Čermák a Miroslav Kapoun
Největší úspěchy:ČR: 3. místo (2004/05, 2006/07)
Posledních pět let: 12. > 11. > 3. > 5. > 3.
Internet:www.hcbilitygri.cz
Hvězdy týmu: Leoš Čermák, Marek Pinc, Valdemar Jiruš

Slávisté po Třinci pilně trénovali

Slavia má za sebou o zápas víc než Bílí Tygři, ale přesto byl čas na regeneraci a vyléčení šrámů dostatečný. Pražané postoupili před třinecké Oceláře 4:1 na zápasy především díky dvěma vyhraným utkání na ledě soupeře. Hlavními postavami série byli gólmani. Martin Vojtek hodně trápil slávistické střelce a Adam Svoboda dostal poze šest gólů. "Že mi série vyšla, to na sobě samozřejmě cítím, ale ten Martin (Vojtek) byl jednoznačně mezi námi nejlepší. To bylo až neuvěřitelné, co on předváděl jak celou sezonu, tak i v této sérii. Jestli nedostane cenu pro hráče sezony, tak tomu nerozumím," říká skromně opora Slavie. Na oslavy postupu příliš času nebylo, hráči měli hned následující den naplánovaný trénink. Hráči se tak týden mohli připravovat na nepříjemného soupeře z Liberce. Do soubojů s Tygry by mohl zasáhnout i útočník Roman Červenka, který se vrací po delší přestávce způsobené zlomeninou nohy.

Liberečtí se chystají na další pražský tým

Bílí Tygři až překvapivě snadno postoupili přes Spartu a to samé by chtěli zopakovat proti dalšímu pražskému klubu - Slavii. Ve čtvrtfinálové sérii byl hlavním tahounem Liberce útočník Leoš Čermák, který má za sebou i krátké působení ve Slavii. Nyní se bude chtít vytáhnout proti svému bývalému klubu. "Působil jsem ve Slavii, samozřejmě si na to pamatuju. Mám hezké vzpomínky. Dříve jsem vzájemné zápasy bral hodně prestižně, ale už to vyprchalo. Každému se hraje proti bývalému klubu jinak, znám ze Slavie spoustu kluků. Moc se na semifinále těším, přál jsem si Slavii víc než Karlovy Vary," říká útočník, který ve čtvrtfinále nasázel čtyři góly.

Slavii se proti Liberci nedaří

Sedmkrát v řadě dokázali Bílí Tygři porazit Slavii. Sérii zastavil až poslední zápas letošní sezóny, když v únoru vyhráli slávisté v liberecké Tipsport Areně 3:2. Tím také skončilo domácí kralování Liberce nad Slavií, které trvalo téměř čtyři roky. V play-off se oba týmy střetly jednou. Čtvrtfinále v roce 2005 mělo velmi dramatický náboj, oba týmy si držely domácí neporazitelnost a tak rozhodl sedmý zápas v Praze. Liberečtí zvítězili jasně 5:1 a postoupili dál. Slávisté určitě budou chtít Tygrům krutou porážku vrátit a nedovolit jim, aby se dočkali největšího úspěchu - postupu do finále, ve kterém si Liberec ještě nikdy nezahrál.

Historická bilance v extralize

Slavia - Liberec
Celkem: 
24  11 – 1 – 12 
Doma: 
12  6 – 1 - 5
Venku:
12  5 – 0 – 7
Čtvrtfinále 2005
7  3 – 4 

Umístění v základní části

2. HC Slavia Praha    52  29 - 3 -  5 - 15  181:130   98
3. Bílí Tygři Liberec 52  21 - 9 - 10 - 12  146:120   91

Co mají oba týmy společného

Ve Slavii působil Leoš Čermák, Angel Krstev či Boris Žabka. Libereckou minulost zase má Igor Rataj.

Čtvrtfinále

Slavia - Třinec 4:1
Slavia - Třinec 1:2 sn.
Třinec - Slavia 2:4
Třinec - Slavia 0:1
Slavia - Třinec 3:2 pp.
Liberec - Sparta 4:1
Liberec - Sparta 5:0
Sparta - Liberec 2:3
Sparta - Liberec 3:5

Sestavy v posledním zápase

Svoboda - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Kolařík, Žižka, Novák, Drtina – Bednář, Beránek, Vondrka - Hruška, Klepiš, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Borovanský, Růžička, Doležal - Holec. Pinc - Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Kočí, Derner, Zíb - Čermák, Podkonický, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Pabiška, Kašpařík, Procházka - Bartovič, Blatný, Šachl.

Nejproduktivnější hráči v play-off

1. Hruška 8 (2+6)
2. Klepiš 3 (3+0)
3. Žižka 3 (2+1)
1. Čermák 4 (4+0)
2. Jiruš 4 (2+2)
3. Blatný 3 (1+2)

Brankáři v play-off

Svoboda 5 - 1.33 - 95.30 Pinc 4 - 1.50 - 96.00
Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více