Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. března 2008

Štěstí přeje připraveným

P r a h a - I druhá bitva dospěla do prodloužení, na rozdíl od prvního semifinálového zápasu bylo ale o vítězi rozhodnuto dřív. Necelé dvě minuty před koncem nastaveného času se vhazovalo před Markem Pincem. Roman Červenka vyhrál buly, nahrál na modrou Petru Kadlecovi, ten si vyměnil puk s Michalem Vondrkou a Slavia mohla opět slavit.

Michale, vyhráli jste i druhý domácí zápas. Cítíte se jako Alenka v říši divů, nebo to spíše berete jako další splněný úkol?
Play off většinou rozhodují zápasy doma, naším cílem pochopitelně bylo vyhrát oba dva. Úkol jsme splnili a jsme za to rádi. Věděli jsme, že ty zápasy budou extrémně vyrovnané, ostatně, potvrdilo se to. V prvním utkání se rozhodovalo na nájezdy, ve druhém jsme vyrovnali na poslední chvíli a rozhodli v prodloužení.

Oba zápasy, přestože byly výsledkově podobné, byly úplně jiné. Například tím, že vy jste v tom druhém stále dotahovali. Bylo to o to těžší?
Určitě, vždycky je těžší, když se dotahuje. Liberec hraje výborně, mají výborný mančaft, je to skutečně těžké, zvláště když musíme dotahovat. Ten druhý zápas byl určitě těžší než ten předchozí.

A možná i tvrdší, alespoň z hlediště to tak občas vypadalo... Oba týmy dohrávaly souboje, a neřekl bych, že vždy úplně čistě. Teď po vás ani nechci, abyste hodnotil rozhodčí, ale určitě jste museli na vlastní kůži cítit, že to druhé utkání bylo tvrdší než to první…
Asi ano, ale to k play off patří, s tím každý počítá. Asi máte pravdu, bylo to tvrdší.

Takový hokej i víc bolí?
Tak já už jsem si za ta léta zvykl...(úsměv)

Přitom některé zákroky vypadaly, že si divák mohl říct, ten už nevstane, a přesto se nakonec ten hráč z ledu zvedl a odjel na střídačku po svých. Lze říct, že hra, kterou oba týmy předváděly, je vrcholem play off? Jakýmsi předčasným finále? Takový hokej určitě musí zvedat diváky ze sedadel...
Řekl bych, že všichni jsme na takovou hru zvyklí, odmala jsme zvyklí hrát do těla. Ani v play off tomu není jinak. Třeba já si zase myslím, že rugby je strašně tvrdý sport. I když to tak možná vypadá, tak hokej tak tvrdý není.

Do prodloužení jste se tentokrát dostali zásluhou zlaté trefy Tomáše Micky, který srovnal stav na dva dva. Byla to teč, takže určitě šťastný gól...
Ale to k play off patří. Tak jak to tam spadlo nám, tak to klidně mohlo spadnout i jim...

A také že to tam málem spadlo…, teď mám na mysli nastřelenou tyč Svobodovy branky.
To je pravda, i to štěstíčko nám přálo, ale to ten tým potřebuje. Jak říkám, štěstí přeje připraveným, teď hned to musím ale zaklepat (klepe si ukazováčkem na zuby). Takový hokej prostě někdy je, i takové góly padají. Někdy jsou ty zápasy hrozně udřený, hodně se hraje z obrany a pak padají góly z teče, z dorážky a tak. Prostě to k hokeji patří, zejména k tak vyrovnaným soubojům, jaké jsou tyto.

O vítězství ve druhém semifinálovém zápase nakonec rozhodla vaše geniální přihrávka a Kadlecova přesná střela do odkryté branky. Petr to tak prý v podstatě chtěl, takže lze říct, že jste pochopil jeho myšlenku?
On mi to dal dolů a já jsem chtěl střílet, ale viděl jsem, že jede do brány. Ten útočník, co ho hlídal, ale zareagoval trochu později, takže jsem si všimnul, že je blíže k bráně, tak jsem mu to tam zkusil dát a ono to prošlo. Bylo to de facto do prázdné branky.

Vidíte, tolik dřiny během celého zápasu, takových složitých a komplikovaných akcí, a pak o vítězi utkání rozhodne taková jednoduchá akce...
Tak jednoduché to zase nebylo, ta nahrávka musela projít přes dva hráče...

Ale já jsem teď ani tak nemyslel vaši přihrávku, jako spíše ten samotný gól, kdy Petr Kadlec střílel do odkryté branky. To vypadalo velmi jednoduše...
To ano, ale gól to byl hezký. A já jsem rád, že ta nahrávka tam prošla. Hrozně jsem za to rád, zvláště, když Petr tu nahrávku přes ty hráče v podstatě ani neviděl. Ještě že tam Káca (Kadlec) tu hokejku měl a dal to tam. (oddechne si)

Oba zápasy skončily po šedesáti minutách nerozhodně. Myslíte si, že se ta vyrovnanost přenese i do Liberce?
Určitě, my se budeme snažit vyhrát i tam, ale jak říkám, je to o štěstí, a hlavně o vůli a bojovnosti, protože ty zápasy jsou fakt hodně vyrovnané. Všechno to vychází z obran, sebemenší chybička může rozhodnout.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více