Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
23. března 2008

Adam Svoboda: Kapitán nám hodně chyběl

Čtyři góly ještě Adam Svoboda v letošním play-off nedostal, přesto v prvním utkání pod Ještědem předvedl dobrý výkon, který na výhru ale nestačil. V utkání plném vyloučení byl neustále pod palbou, pětkrát před ním dokonce bránila jen trojice spoluhráčů.

Z výsledku asi nadšený být nemůžete, co dnešní utkání rozhodovalo?
Věděli jsme, že to v Liberci nebude jednoduché. Dneska jsme dostali jak se říká přes prsty. Zaspali jsme první třetinu, Liberec byl jednoznačně lepší. Posledních čtyřicet minut jsme hru vyrovnali, ale brzdily nás naše vyloučení. Šestkrát jsme hráli ve třech, to si proti takovému soupeři nemůžeme dovolit. Liberec byl zkrátka účinnější a to rozhodlo.

Překvapilo vás, že oproti minulému utkání, kde rozhodčí hru hodně pouštěli, dnes pískali opravdu všechno?
Dalo se to čekat, potom co se dělo po minulém zápase. Nevím, jestli rozhodčí měli nějaké sezení. Hokej je hra chyb, všichni jsme jenom lidi a každý může udělat chybu. Viz já ve třetí třetině, kdy jsem dostal osobní trest a pak jsem ještě dostal dvojku za sekání. To si v play-off nemůžu dovolit. Jsem tady od toho, abych chytal a ne, abych se s někým bavil.

Proč jste dostal ten trest za sekání?
To bylo trochu nešťastné. Šel jsem po puku vyrážečkou do shrumáže, ale koncem hole jsem trefil útočníka do obličeje.

Dnes to vypadalo hodně vyhrocené, dva hráči dostali trest do konce utkání...
Emoce tam jsou opravdu velké. Hráči se dohrávají u mantinelu, to je v hokeji normální. Samozřejmě to musí být v rámci pravidel, žádný likvidační zákrok jsem ale neviděl. Oba týmy mají obrovskou motivaci, každý chce jít dál. Kdo udrží emoce na uzdě, bude mít větší šanci postoupit.

První gól utkání padl smolně, puk vám zůstal mezi betony a nakonec skončil v bráně...
Myslel jsem, že jsem puk odrazil za bránu. Pomalu jsem vstával. Důrazný Pabiška mě přetlačil a puk dorazil do brány. Oni hodně chodí do brankoviště a před bránu, ale tohle jsem si měl pohlídat.

Ve třetí třetině jste třikrát musel zasahovat ihned po buly, nechyběl vám právě v těchto situacích kapitán Josef Beránek?
Pepa je jeden z nejlepších hráčů na buly v lize. Chybí nám hodně. On ví, kdy má tým sklidnit a kdy se má přitvrdit. Je to kapitán a určitě by nám pomohl.

Co musíte změnit do dalšího utkání, abyste uspěli?
Nesmíme zase zaspat začátek. Třetí třetina už byla od nás dobrá, dobře jsme napadali a obránci Liberce tak měli problém s rozehrávkou. Musíme přidat na důrazu před oběma brankami. Určitě se taky nesmíme nechat tolik vylučovat, to pak brzdí celou útočnou hru.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více