Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
26. března 2008

Vladimír Růžička: Z hráčů cítím odhodlání

P r a h a - Slavii čeká veledůležitý pátý zápas semifinále, jenž už může výrazně napovědět, který z týmů projde do vytouženého finále. Napínavou sérii s Libercem provází mnoho vypjatých okamžiků, emoce neustále stoupají. Skutečně důležité bude ale to, kdo dokáže nasbírat čtyři vítězná utkání. „Víme, že jet do Liberce za stavu 2:3 na zápasy by bylo hodně nepříjemné. Proto uděláme vše, abychom zítra zvítězili,“ říká trenér a generální manažer Vladimír Růžička.

Jaká je v týmu nálada před zítřejším důležitým zápasem? Ubraly ty dvě porážky v Liberci hodně na sebevědomí mužstva?
My musíme zapomenout na to, jak jsme hráli v Liberci. Takhle hrát dál nemůžeme, musíme změnit přístup i samotnou hru. Na tréninku jsem ale viděl, že hráči jsou velmi nažhavení. Na zápas se všichni moc těšíme.

Na severu Čech jste ve dvou utkáních vstřelili jen jeden gól. Považujete to za hlavní příčinu neúspěchu?
Určitě musíme dávat více gólů, ale ani u nás jich moc nepadalo. Jeden gól v Liberci je samozřejmě málo, zaměřili jsme se na to a trochu vypozorovali, jakým stylem Pinc chytá. Trénovali jsme to, trénovali jsme i přesilové hry, které se nám tam moc nedařily. Líbí se mi, že kluci jsou odhodlaní a je na nich vidět obrovská vůle a nadšení. To bude zítra rozhodovat, bude to boj na krev.

Hodně propíraným tématem jsou rozhodčí. Podali jste oficiální stížnost na řízení třetího zápasu. Myslíte si, že si sudí na liberecké přihrávání pádů dají už větší pozor?
Musím říct, že rozhodčí to v žádném případě nemají jednoduché. Zápasy jsou vyhecované, oběma mužstvům jde o všechno. V takovém utkání se může stát, že rozhodčí udělá chybu. O tom to ani není, rozhodčí udělá chybu jako každý jiný. Jiná věc ale je, když hráč leží půl minuty na ledě, pak vstane a hraje normálně dál. Rozhodčí to pak opravdu nemají jednoduché, jsou pod obrovským tlakem. Hraje se hodně tvrdě a na doraz, zvlášť tady na Slavii, kde jsou hráči neustále v kontaktu.

Hráči si stěžovali na rozdílný metr rozhodčích. Ve třetím zápase pískali prakticky všechno, ve čtvrtém to tak přísné už nebylo.
V nějakých zápasech se toho píská hodně, v nějakých málo. Je těžké se v tom vyznat a hráči s tím mají veliké problémy.

Kdy se dozvíte výsledky vaší stížnosti, kterou projednává hokejový svaz?
Doufám, že co nejdříve. Včera jsme to posílali, věřím, že do zítřejšího zápasu to bude vyřízené.

Zatím platí, že v sérii vítězí domácí týmy. Čím to podle vás je? Je to domácí prostředí až tak klíčové?
Domácí prostředí rozhoduje i v druhé sérii, mezi Karlovými Vary a Českými Budějovicemi, kde je to zatím to samé. Tým, který dokáže vyhrát i venku, tím může sérii rozhodnout.

Považujete zítřejší utkání za to nejdůležitější v semifinále? Přece jenom, kdo vyhraje páté utkání, bude mít do finále už hodně blízko…
Určitě to bude velký zápas, ale vítěz musí ještě udělat poslední krok. A ten bývá nejtěžší. My víme, že jet do Liberce za stavu 2:3 na zápasy by bylo hodně nepříjemné. Proto uděláme všechno, abychom zítra zvítězili.

Nastoupí zítra kapitán Beránek?
K zítřejšímu zápasu nastoupit ještě nemůže.

Jak moc týmu chybí?
Chybí nám hodně, hráči se s jeho absencí musí vyrovnat. Věřím, že zítra se jim to povede.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více