Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
27. března 2008

Přijďte podpořit Slavii!

P r a h a - Ten, kdo vyhraje pátý zápas, udělá výrazný krok do finále letošního play-off. Vítězný tým bude mít mečbol, poražený tým nůž na krku. Zatím platí můj dům, můj hrad. Neváhejte a dokažte věrnost klubu v rozhodujících chvílích letošní sezóny. Hráči se za podporu jistě odmění a pro úspěch udělají maximum.

Nesmírně vyrovnaná série

Slavia se v domácích zápasech na vítězství hodně nadřela. Obě utkání skončila po šedesáti odehraných minutách nerozhodně. Sešívaní však ve vypjatých chvílích ukázali svoji bojovnost, trpělivost a kompaktnost celého týmu.

Venkovní zápasy byly z úplně jiného těsta. Důvodů neúspěchu na severu Čech je hned několik. Útočníci se nevytvářeli dostatek šancí a nedokázali tak domácí dostat pod tlak. Často navíc propadli v útočné třetině a zůstávali za pukem. Dva obránci bohužel nedokáží pokrýt celé útočné snažení Tygrů. Play-off je o chybách v obraně a jejich potrestání, což potvrdily i zápasy v Liberci.

Pražanům se také nedařila přesilovka, ze které Liberečtí naopak těžili. Nutno podotknout, že hráčům nelze jednoznačně vyčítat častá vyloučení. Na vině bylo také naprosto odlišné posuzování hry ze strany rozhodčích a mohutné tygří skoky v kombinaci s nasazením upřímně bolestivé grimasy.

Nepříjemnou okolností je absence kapitána Josefa Beránka. Bojovník a velký srdcař chybí nejen na ledě, ale i v kabině. Hráči se s tímto faktem museli smířit a na ledě bojují i za absentujícího kapitána.

Optimistické vyhlídky

Již před začátkem série se předpovídal tuhý boj, který možná dojde až do sedmého zápasu. Prognózy zatím vychází. Trumfy v rukou pořád drží Slavia. Domácí prostředí v čele se skvělými diváky je prostě neoddiskutovatelná výhoda.

Radost trenérům jistě dělá Tomáš Micka, který v play-off září již několik zápasů za sebou. Tomáš skvěle vyladil formu a skoro každý jeho dotyk s pukem v útočné třetině zavání gólem.

Trochu toho pověstného štěstíčka navíc by potřeboval Jaroslav Bednář. Z libereckých beků dokáže svými rychlými kličkami udělat pouhé diváky. Gólman Pinc proti němu ale zatím tasí skvělé zákroky a má také dobře postavené tyče. Snad bude jen otázkou času, kdy na něj ostrostřelec s číslem 21 vyzraje.

Bojovná atmosféra na ledě i mimo něj je jasným důkazem, že nuda při pátém semifinálovém utkání rozhodně nebude. Mohl by se otřást letošní rekord návštěvnosti v play-off. Atraktivita utkání tomu nasvědčuje....

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video