Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
6. dubna 2008

Jiří Drtina: Je to můj nejdůležitější gól v kariéře

Třiadvacetiletý obránce patří k odchovancům Slavie a postupně se propracovává mezi nejůležitější obranné pilíře červenobílých. V nejvyšší soutěži se do druhého finálového zápasu prosadil pouze čtyřikrát. Nyní vstřelil při přesilovce velmi důležitý gól na 3:1, který se nakonec ukázal jako vítězný.

Vstřelil jsi vítězný gól ve finále, jaké máš pocity?
Důležité je, že jsme dnes vyhráli. Pocity jsou určitě skvělé. Důležitější gól jsem ještě nedal.

Jak se vlastně celá akce seběhla. Dorážel jsi z prostoru před bránou, to je pro obránce dost neobvyklé...
Při přesilovce jsem nahodil puk do pásma, dojel jsem ho, abychom se tam udrželi. Útočník zůstal na modrý, tak jsem šel místo něj clonit před bránu. Naplánovaný to určitě nebylo. Jakub Klepiš to vystřelil, nějak se to odrazilo přede mě a já to tam doklepl.

Po puku jsi doslova skočil...
Měl jsem to na dlouhou hůl. Abych dal gól, musel jsem po puku jít po hlavě, jak se říká.

První vítězný gól v kariéře, ještě navíc ve finále. Jsi připraven na poznámky starších hráčů nebo na kasičku Michala Vondrky?
(Smích) Snad to nebude tak hrozný, doufám, že to bude v pohodě. Uvidíme, jestli si Michal vzpomene a přijde za mnou.

V prvním zápase jste dostali pět gólů, snažili jste se dnes hrát víc defenzivně a s větším důrazem?
Určitě jsme museli hrát víc zezadu. Pět gólů doma v play-off je hodně, tolik nesmíme dostávat. Určitě jsme byli důraznější. Dva nešťastné góly jsme sice dostali, ale bylo to po střelách od modrý. Puk byl tečovaný nebo to gólman neviděl, to se může stát.

Karlovy Vary ukázaly, že jsou silným soupeřem, co od nich budete čekat při venkovních zápasech?
Doma jsou Vary hodně nepříjemné, to všichni vědí. Ukázaly to už proti Budějovicím. Na svém stadiónu předvádí hodně silový hokej a agresivní hokej. Musíme se na to připravit a makam na sto procent.

Hodně se píše o tom, že je na jejich stadionu zima, jak to cítte vy, hráči?
Já osobně to vůbec nevnímám. Hraju hokej, teplo nebo zima pro mě nejsou důležité. Těžko se půjdeme někam připravovat do ledu (smích)

Diváci jsou ve Varech doslova nalepení na mantinelu, to pro někoho může být nepříjemné...
Lidi jsou tam opravdu strašně blízko, nepřijemné to být může. My se od toho musíme oprostit a nemyslet na to. Musíme hrát jako doma, pak máme šanci uspět.

Před sérií jste byli mírným favoritem, překvapily vás Karlovy Vary něčím?
Pozice favorita? Je to možný, ale ve finále už se to nedá takhle brát. Vary nás určitě ničím nepřekvapily, všichni víme, že to je dobrý tým. Mají skvělou sezónu, porazily Budějovice, to mluví za vše. Věděli jsme, že nás čeká skvělý soupeř.

V prvním zápase jste dostali tři góly od prvnío útoku Varů, kde jsou dva velcí hráči - Kumstát a Skuhravý. Dnes vyšli střelecky naprázdno. Jak se dají bránit tyto typy hráčů?
Dají se bránit velmi těžko, to je tak asi jediný (smích). Je to náročný, člověk jim jde do těla, ale oni jsou schopní si vás odtlačit. Musím si dát pozor, trošku se držet za nima a snažit se vyrazim jim puk a nenechat se objet. Mají ohromnou sílu, proto se na ně musí hrát chytře.

Co říkáte na dnešní šestnáctitisícovou návštěvu?
Nečekal jsem, že přijde tolik lidí. Je to super. Fanoušci vytváří skvělou atmosféru a hraje se líp, než když jsou tribuny prázdný jako třeba v základní části.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více