Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
7. dubna 2008

Série se stěhuje, finále uvidí Karlovy Vary

Město Karlovy Vary zítra čeká historický okamžik. Vůbec poprvé v historii uvidí tamní fanoušci svůj tým ve finále extraligy! Tomu odpovídá i atmosféra, která v lázeňském městě okolo hokeje momentálně panuje. Na oba zápasy je totiž beznadějně vyprodáno. A nebýt malé kapacity stadionu (4680 míst), přišlo by na utkání jistě ještě mnohem více lidí.

Energie v play-off doma ještě neprohrála!

Pokud chtějí hráči Slavie vážně pomýšlet na úspěch, musí ve Varech předvést naprosto jiný výkon, než jakým se na západě Čech prezentoval sebevědomý Mountfield. Ten zde třikrát vyhořel, a v konečném zúčtování mu tak zbyly oči pro pláč. Ostatně stejně jako Litvínov, který na Energii narazil už ve čtvrtfinále.

Chemici ale Západočechy dlouho netrápili a po pěti odehraných zápasech byli z play-off venku. Že by snad ve Varech vyhrát ani nešlo? Že je tamní stadion pro soupeře v play-off prostě zakletý? Ale kdepak, žádná kouzla v tom roli nehrají. Karlovarští hokejisté zkrátka disponují velmi dobrou formou a svého soupeře doma zatím vždy o kus předčili. Zítra se proti nim ale postaví tým, jenž přijel zastrašující sérii definitivně zlomit – odhodlaná a sebevědomá Slavia.

Růžičkovi chlapci strach z Karlových Varů rozhodně nemají, ve třetím kole základní části tady navíc dokázali zvítězit. Velkou většinu zápasu sice prohrávali, nakonec se ale dokázali neuvěřitelně semknout a zápas otočili. Výhra 6:5 v prodloužení byla důležitým psychickým momentem - jenž potvrdil skvělý vstup do sezony. Podaří se něco podobného i zítra?

Svoboda, nebo Mensator?

Hráči Energie jsou před třetím finálovým duelem ve výhodě, díky jedné výhře v Praze totiž zbavili Slavii výhody prvního domácího zápasu. Západočechům tak stačí, aby na svém stadionu udrželi neporazitelnost a titul bude jejich… Pokud však slávisté alespoň jednou zvítězí, soupeřova dobrá výchozí pozice je tatam.

Ale jak na Vary vlastně vyzrát? Klíčem by mělo být to, co zdobilo sešívané už ve druhém finálovém zápase – uhlídání karlovarské smrtící první řady. Právě útočné trio Kumstát – Skuhravý – Košťál patří mezi suverénně největší zbraně Energie, v play-off dohromady nasbírali již 22 bodů. Obrana Slavie je ovšem natolik kvalitní, že by si s nimi měla poradit. Otázkou ale zůstává, zda je dokáže uhlídat po celých šedesát minut, případně i v prodloužení…

Dalším důležitým faktorem celé série jsou oba gólmani. Na jedné straně zkušenost a skvělá forma Adama Svobody, na té druhé mrštnost a dravé mládí v podobě Lukáše Mensatora. Kdo z nich podává v play-off lepší výkony? Těžko říci, statistiky obou jsou vzácně vyrovnané. Navíc oba zářili hlavně v semifinále, kde několikrát předvedli neuvěřitelné zákroky. Teď je však před nimi ještě těžší úkol, a to zachovat chladnou hlavu v té nejvypjatější části sezony. Kdo z nich to zvládne lépe, položí tím základ svého týmu na konečné cestě za vysněným titulem.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více