Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
11. dubna 2008

Padne dva roky starý rekord?

Všichni slávističtí fanoušci - do zbraně! Souboj o mistra O2 extraligy pokračuje v sobotu pátým finálovým zápasem s Energií Karlovy Vary, který už může hodně napovědět o vítězi celého ročníku. Kdo uspěje, bude stát zápas od vytouženho titulu. A důležitosti utkání odpovídá i velký zájem fanoušků – dokonce by se měl otřást i divácký rekord extraligy! S obrovskou podporou v zádech hráči budou mít to nejlepší možné prostředí, aby klíčový zápas zvládli a odměnili Vás tím nejlepším, co je v jejich silách.

Návštěva na druhém finálovém zápase s Energií Karlovy Vary 16 152 diváků, kdy slávisté svého soka porazili 5:2, byla druhou nejvyšší v historii. O pouhých třicet diváků více přišlo na páté finále v sezóně 2005/06, kdy Slavia před nabitými tribunami porazila Spartu 3:2. Sobotní finále bude rekordní metu 16 182 diváků minimálně atakovat.

"Pevně věříme, že rekord padne. Už od středy je vyprodané první a čtvrté patro, teď už se prodávají lístky jen na klubové patro. Zájem lidí je ještě větší než na čtvrtém zápase. Včera odpoledne bylo prodáno přes 13 tisíc lístků. V internetových rezervacích je okolo tří tisíc vstupenek, ale ty se musí do dneška vyzvednout. Nevyzvednuté lístky spadnou zpátky do systému a budou volně v prodeji," přibližuje situaci marketingový manažer ing. Jan Kratochvíl.

Pátý finálový zápas je pro Slavii velice důležitý. Hraje se totiž nejen o český titul, ale i o postup do historicky prvního ročníku Ligy Mistrů. "Plný stadion bude ta nejlepší podpora, co můžeme mít. Věřím, že vyhrajeme," doufá Kratochvíl. Slavia vybojovala svůj jediný mistrovský titul v sezóně 2002/03, nyní ji dvě výhry dělí od zisku druhého. "Když přijde plný dům, hned se nám hraje lépe. Za takové návštěvy jsme strašně rádi," děkuje fanouškům útočník Roman Červenka.

Na zápas se těší i slávistický fanklub. Předsedkyně fanklubu Alena Kalinová také věří, že rekord padne. "Lístky už jsou pryč, takže věřím, že rekord bude. Jsem ráda, že přijde hodně lidí, protože tím zavřeme pusu věčným pochybovačům, že v Praze lidi na hokej nepřijdou. Spíš než na to, že bude vyprodáno, se však těším na to, že bude skvělá atmosféra. Stejně jako na jiné zápasy připravujeme choreografii," říká.

Pátý zápas hodně napoví, ale ještě nic nerozhodne. Po čtyřech odehraných finálových duelech je totiž stav na zápasy mezi Slavií Praha a Karlovými Vary nerozhodný 2:2. Hraje se na čtyři vítězná utkání. "Výhra v pátém utkání bude základní krok. Nevím, zda rozhodující, ale bude hodně důležitý," míní šéfka fanklubu.

Pro fanoušky je prvořadý zisk titulu, ale kotel dobře ví, že v případě úspěchu zavítá v příští sezóně do O2 Areny řada slavných jmen v Lize Mistrů. "My v kotli o tom samozřejmě víme, ale myslím, že všem půjde v první řadě o mistrovský titul a Liga Mistrů bude třešničkou na dortu," dodává Alena Kalinová.

Jistotu startu v Lize Mistrů mají zatím České Budějovice, ovšem ty budou muset absolvovat druhé předkolo. Český mistr postoupí rovnou do základní skupiny, kam jsou přímo nasazeni mistři z lig států "Velké šestky".

V Rusku si to v rozhodujícím finále o titul rozdají Salavat Ufa s Hniličkou, Mikeskou nebo také excelentním obráncem Olegem Tverdovským, a Lokomotiv Jaroslavl s Irglem nebo hokejovou legendou Alexejem Jašinem. Švýcarským mistrem se ve čtvrtek stal Curych s gólmanem Arim Sulanderem či obráncem Radoslavem Suchým. Ve Finsku má nejblíže k titulu Kärpät Oulu s Ondřejem Kratěnou a Michalem Brošem. Švédské finále hraje Linköping s gólmanem Rastislavem Staňou a obráncem Josefem Melicharem proti HV 71, kde nastupuje reprezentační gólman Stefan Liv či někdejší Jágrův spoluhráč z Pittsburghu Jan Hrdina. Na Slovensku v sedmém rozhodujícím zápase v Bratislavě změří síly Slovan Bratislava s Košicemi. Slavii chybí k titulu dvě vítězství...

Ilustrační foto z druhého finále s Energií

Klikněte na fotky pro zobrazení větší fotografie...

Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více