Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. dubna 2008

Jiří Vašíček: Přestup do Slavie byl můj životní krok

P r a h a - Slavia se po nesmírně těžkém a zdlouhavém play-off dostala až na vrchol, a stala se tak novým mistrem. V sedmém utkání udolala Karlovy Vary 4:2 a zaslouženě tak zvítězila v sérii 4:3. Na dnešní výhře měl velký podíl také Jiří Vašíček, který neplnil jen úlohy obránce, ale povedlo se mu dokonce vstřelit branku, která dala Slavii jistotu titulu.

Karlovy Vary jste porazili v sedmém zápase na domácím ledě. Jaké jsou pocity bezprostředně po jeho skončení?
Je to paráda. Sedmý zápas a ještě před domácím publikem. Jsme za to velice rádi. Chtěli jsme tu sérii rozhodnout už ve Varech, ale to se nám bohužel nepodařilo, jenomže tady to je ještě lepší. Titul můžeme oslavit s lidmi, kteří nám celou sezónu fandili. Všichni tady máme děti, příbuzné. Teda já tady konkrétně nikoho nemám.

Co jste říkal na svůj první gól v play-off?
Je to super. Supíno vystřelil a ten puk trefil moji hokejku. Podle mě to ještě někdo tečoval a potom to naštěstí spadlo do brány. Jsem za to strašně šťasný a doufám, že jsem odčinil to, když mě v minulém zápase trefil do holeně Petr Mudroch a ode mě se puk odrazil do brány.

Po tom Vašem gólu na 4:0 už bylo vidět, jak se smějete a nervozita už z vás spadla…
To už byl čtvrtý gól a my jsme věřili, že už to nepustíme. Vary sice daly dva góly, ale to možná bylo způsobeno tou euforií. Touto dobou už jsme se viděli na oslavách.

Už po první třetině jste vedli 2:0. Myslíte, že to byl ten moment, kdy se lámal chleba?
To bylo klíčové. Dneska podle mě rozhodlo, když jsme dali první gól a hned potom druhý. Myslím, že tohle bylo to nejdůležitější.

Museli jste se před zápasem ještě hecovat, nebo to ani nebylo potřeba?
Po té výhře jsme byli hladoví. Kluci, kteří už tady titul vyhráli, vědí, jaké to je. My, kteří to nevíme, jsme za tím šli. Myslím, že dnes rozhodlo, že jsme hráli doma.

Karlovy Vary – překvapení sezóny. Povedlo se jim dovést finále do sedmého zápasu. Pravděpodobně uznání soupeře…
Samozřejmě. Hluboká poklona.. Před sezónou jim nikdo nevěřil, stejně jako nám. Celý rok hrály skvěle. Myslím, že si to zaslouží. Dnes opravdu rozhodlo štěstí.

Vy i soupeř jste museli být velice vyčerpaní, přece jenom za sebou máte velké množství zápasů. Netahali jste už posledních pár minut nohy?
Myslím si, že jsme byli živější. Malinko lépe jsme se s tou únavou vypořádali. Je to zásluha hlavně trenérů, kteří nás v létě poctivě trénovali.

Můžete potvrdit to, že při takovýchto důležitých zápasech jde únava stranou?
Určitě. Dneska si to nikdo nepřipouštěl, protože před sebou máme měsíc volna.

Je pravda to, že jste hrál za Jindřichův Hradec, zlomil jste si čelist a dokonce jste chtěl skončit s hokejem?
Bylo to v baráži, když jsme spadli z první ligy.

Takže je pravda, že jste si říkal, že skončíte?
Vypadalo to, že skončím a budu si muset najít práci. Jenže potom se mi ozvali z Havlíčkova Brodu a bylo to.

Když si vzpomenete na ty uplynulé dva roky s tím, že tady slavíte titul, kde nastal ten zlom?
Já jsem jel původně do Ústí nad Labem na letní přípravu. Hokejově jsem chtěl jít dál, ale kvůli rodině jsem šel hrát za Brod. Jsem strašně rád, že jsem tam šel, protože kdybych šel do Ústí, extraligu bych si možná ani nezahrál. Najednou to vyšlo ve Slavii a jsem za to strašně rád.

Takže ten přestup do Brodu a potom do Slavie byl asi nejdůležitější…
To byl můj životní krok. Bylo mi řečeno, že se můžu do Slavie dostat, ale moc jsem tomu nevěřil. Potom, když jsem sem přišel, bral jsem to jako takovou chvilkovou výpomoc a najednou jsem tady zůstal. Je to paráda.

Jak velké budou teď oslavy?
Moc velké. V hokeji jsem akorát zažil, když jsme slavili postup do první ligy, ale myslím si, že tohle bude daleko větší. Bude to stát za to. Hlavně bychom rádi udělali něco s fanoušky, protože to byl náš další hráč na ledě.

Jaký bude Váš nejbližší program?
Jdeme do Rudolfína, tam se asi všichni opijí. Vyhrát ligu se nám už taky nemusí poštěstit. Musíme si to pořádně užít...

Předpokládám, že dnešní večer skončí hodně nad ránem?
Já se bojím toho, že ještě zítra odpoledne budeme sedět v nějakém nonstopu (směje se). Hlavně doufám, že se nerozdělíme po partičkách a bude nás tam co nejvíc.

Takhle se slaví titul!
Autor Ondřej Huml, Jan Belinger
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více