Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
10. června 2008

Jaroslav Bednář: Zůstávám ve Slavii!

P r a h a - Mohlo by se zdát, že Slavia vstoupí do nového ročníku oslabená. Z mistrovského kádru totiž odešli hned tři hráči a místo nich přišel zatím jediný - důrazný útočník Milan Kraft. Tím největším posílením červenobílého mužstva je však fakt, že se podařilo udržet Jaroslava Bednáře! Spolehlivý střelec důležitých gólů potvrdil, že námluvy s Omskem shodou neskončily.

Minulý týden jste absolvoval kondiční soustředění v Jablonci, jak se Vám tam líbilo?
Trochu to v Jablonci znám, jezdil jsme tam už s nároďákem. Ale teď jsem nevěděl, co mě vlastně čeká, protože vloni jsem na prvním soustředění s mužstvem nebyl. A musím říct, že to bylo docela výživný - nabrali jsme dost „šťávy.“

Takže trenéři vám dali hodně do těla…
Určitě. Bylo to opravdu náročné, kondičně jsme se dost zvedli. Teď jsme připraveni na jakýkoli nápor.

Prokládali vám trenéři cvičení různými hrami?
Ne, tady šlo čistě o kondici. Absolvovali jsme hodně běhů do kopce, skákali jsme přes překážky… Zkrátka soustředění jak má být.

Po skončení uplynulé sezony jste podstoupil plánovanou operaci ramene. Cítíte teď více síly?
Tak na soustředění jsme zapojovali hlavně nohy, rameno jsem zatěžovat příliš nemusel. To pro mě bylo jenom dobře - ještě v něm totiž nemám tolik síly a pořád mě bolí. Budu muset pořádně regenerovat a pak to snad bude lepší.

Na led se dostanete až 21. července. Asi byste si přál, aby to bylo mnohem dřív, mám pravdu?
To je paradox, já jsem v létě na ledě nikdy moc netrénoval. Teď bych se ale docela rád sklouznul… Už se na to moc těším.

Velký zájem o Vás měl ruský Omsk. Nyní to však vypadá, že spekulace o přestupu trochu ustaly. Zůstáváte tedy ve Slavii?
Můžu říct, že na sto procent zůstávám. Námluvy s Omskem nedopadly, kluby se nedomluvily a já jsem tak i nadále hráčem Slavie. Sezonu odehraji tady.

Jiné nabídky, v rámci extraligy či jiných evropských lig, byste asi neakceptoval…
Ne, u mě připadalo v úvahu jen Rusko.

Co se týče slávistických posil, zatím dorazila jediná – z Karlových Varů přišel Milan Kraft. Neděsí Vás trochu posily konkurenční Sparty, které podle jmen vypadají velmi slušně?
Samozřejmě to vnímám, Sparta posiluje opravdu dobře. Asi to bude hlavně tím, že minulá sezona jim nevyšla a chtějí to odčinit. Teď budou mít kvalitnější mužtvo, jenže to samo o sobě nemusí nic znamenat. Rozhodne play-off, což je úplně jiná soutěž a stát se může cokoliv.

Jsou ale sparťané podle Vás zatím největším favoritem příštího ročníku?
Jelikož takhle posilují, tak asi ano.

Zraky tisíců fanoušků jsou teď upřeny především do Rakouska a Švýcarska, kde se hraje fotbalové Euro. Sledujete šampionát? Jaké šance dáváte českému týmu?
Šampionát sleduju. Strašně rád mám hlavně fotbal, který je proložený góly. Našim samozřejmě fandím a moc jim přeji, aby uspěli, bohužel ten náš první zápas pro mé oči moc nebyl. Vím, že zahajovací utkání je vždy těžké. Naštěstí to pro nás dobře dopadlo, Švýcaři ale měli více ze hry než my. Doufám, že naše výkony půjdou jen nahoru!

A jak vidíte naše šance v utkání s Portugalskem?
Přeju to našim, avšak Portugalci odehráli první zápas vskutku famózně. Když jsem je viděl hrát, běhal mi mráz po zádech…

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video