Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.8.2008

Červenobílí v přípravě znovu neprohráli, s Chemiky se rozešli smírně

přípravné utkání, pátek 8.8.2008, Slavia - Litvínov
Slavia
3:3
1:0, 1:3, 1:0
Litvínov

Branky a asistence: 17. Tomica (Vl. Růžička ml.), 29. Doležal (Holec), 44. Vl. Růžička ml. (Sklenář) - 22. Trávníček (V. Hübl), 34. V. Hübl (Jánský), 37. Trávníček. Vyloučení: 4:3. Bez využití.

Sestavy

Slavia

Linhart - Martynka, Soldán, Vašíček, Drtina, Sloboda, Špelda, Šulc, Beranek Jaroslav - Čermák, Červenka, Tomica, Ondráček, Borovanský, Růžička, Vondrka, Sklenář, Jelínek, Svoboda, Holec, Doležal

Litvínov

Franěk - Šlégr, Stříteský, Kubát, Kroupa, Skuhrovec, Punčochář, Švarný, Jasečko - Hübl, Kubinčák, Jenáček, Branda, Bahenský, Jánský, Vrtek, Trávníček, Černý, Mach, Zima, Andres

Hokejisté Slavie nenašli ani ve svém třetím přípravném zápase před nadcházejícím ročníkem O2 extraligy přemožitele. Den po výhře nad Plzní se Růžičkova družina rozešla smírně s Litvínovem 3:3. Bodově se zaskvěl především Vladimír Růžička mladší, který nejprve připravil úvodní gól pro Tomicu, ve třetí třetině pak skóre uzavřel.

Do první třetiny přátelského zápasu vstoupili lépe hosté z Litvínova. Ihned po úvodním vhazování musel nepřehlednou situaci před brankou řešit mladý gólman Slavie Linhart. Kubinčák ho však svou dorážkou nepřekonal. Hra se po rychlém úvodu zklidnila a především na slávistech byla znát nesehranost. První vážnější šanci si domácí vytvořili až v 6. minutě, kdy si na Fraňkovi vylámali zuby Tomáš Svoboda a Doležal, který z vyložené pozice pálil nad. Na druhé straně ojedinělou střelou zahrozil Černý. Zajímavá situace nastala v 9. minutě, kdy Sklenář přebruslil obránce a prostrčil puk pod vyjetým Fraňkem. Kotouč však branku těsně minul. Krátce poté fauloval Holec, ale přesilovka se hostům vůbec nepovedla.

Litvínovští sice dokázali slávisty zamknout v jejich pásmu, ale chyběla jim střelba. Těsně po návratu na led se dostal Holec do samostatného nájezdu, Fraňka ale blafákem nepřekonal. To se nepovedlo slávistům ani v početní výhodě po faulu ze 14. minuty. Gólu se tak domácí dočkali až v čase 16:56, kdy si Růžička krásně obhodil obránce a předložil puk Marku Tomicovi, který měl před sebou prázdnou bránu – 1:0.

Litvínovští mohli krátce nato srovnat, ale Hűblovi zabránil ve skórování obranným faulem Šmelda. Ani druhá přesilovka se hostům nepovedla a skóre se tak do konce první části nezměnilo.

Druhou třetinu načal Litvínov náporem. V čase 21:01 objel Michal Trávníček s pukem branku a překonal ležícího Linharta, který předtím vyrazil nebezpečnou střelu Hűbla – 1:1. Vrátit vedení Slavii mohl už o dvě minuty později Vašíček, ale z dobré pozice Fraňka nepřekonal. Hra se poté uklidnila a bojovalo se o střední pásmo. Až ve 28. minutě se dostal Růžička za obránce, ale ani on tváří v tvář Fraňkovi neskóroval. To se povedlo o minutu později Jiřímu Doležalovi, který v čase 28:34 překonal litvínovského gólmana po ideální přihrávce Holce – 2:1.

Po obdrženém gólu jakoby se litvínovští probrali z letargie a začal jejich drtivý nápor, který zúročil gólem Viktor Hűbl po přihrávce Jánského v čase 33:50 – 2:2. Nápor hostů pokračoval a Litvínov se díky Michalu Trávníčkovi mohl radovat z vedení. Ten po krásné akci Jánského v čase 36:59 se štěstím překonal Linharta – 2:3. Několikrát se pak musel zapotit i hostující gólman Franěk, ale domácí ve druhé části nesrovnali.

Na začátku třetí třetiny měli více ze hry slávisté. Červenka ale nastřelil jen tyč. Vyrovnání se tak červenobílí dočkali až v čase 49:02, kdy Vladimír Růžička doklepl puk za Fraňkova záda po přihrávce Sklenáře – 3:3. Krátce na to Punčochář zablokoval ránu Borovanského a přitom se nepříjemně zranil. Na střídačku nakonec odjel po svých, za což sklidil potlesk diváků, kterých se v Edenu sešlo asi 300. Ti viděli, jak Červenka ve velké šanci v 52. minutě těsně minul branku. O minutu později se vyznamenal Linhart, který si poradil se střelou Jenáčka i dorážkou Brandy. Další minuty se nesly v duchu ostřejších soubojů poté, co si Černý vyšlápl na mladého obránce Slavie Lukáše Martynku. Rozhodčí tak museli několikrát vylučovat.

Dvě minuty před koncem ještě Vašíček trefil tyč a do menší rozmíšky se dostal Jánský s Tomicou. Utkání tak skončilo spravedlivou remízou 3:3.

Autor Patrik Kubečka, Jan Škvor
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více