Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.8.2008

Slavia proti Brodu opět úspěšná

přípravné utkání, čtvrtek 14.8.2008, Slavia - Havl. Brod
Slavia
5:4
1:1, 3:2, 1:1
Havl. Brod

Branky a nahrávky: 5. Červenka, 24. Doležal (Micka), 34. Čermák, 35. Micka (Vašíček), 53. Čermák (Bednář) - 20. Svoboda (Knotek), 29. Ondráček, 38. Jelínek (Svoboda), 50. Jelínek (Svoboda).
Rozhodčí: Florian - Fiala, Jirák
Vyloučení 3:8
Využití 2:1
V oslabení: 0:1.

Sestavy

Slavia

Linhart - Žižka, Horváth, Vašíček, Kadlec, Drtina, Sloboda, Novák, Jebavý - Červenka, Tomica, Beránek, Růžička, Vondrka, Borovanský, Hruška, Čermák, Bednář, Doležal, Sklenář, Micka

Havl. Brod

Suchan (31. Neruda) - Vyhlídal, Borůvka, Rusnák, Martinka, Soldán, Pavlík, Špelda, Šulc - Jelínek Aleš, Knotek, Jelínek Petr, Svoboda, ndál, Dušátko, Varga, Wurm, Kraučuk, Stromko, Ondráček, Křišťan, Němec

P r a h a - Slávisté ani ve svém druhém zápase proti Havlíčkovu Brodu nezaváhali a zaslouženě vyhráli. Tým z Vysočiny však rozhodně nepropadl, ba právě naopak. S favorizovanou Slavií držel krok celé utkání. Na Čermákovu branku z 52. minuty však zareagovat už nedokázal.

Utkaní začalo několika střelami ze střední vzdálenosti na obou stranách. Ve třetí minutě se proháčkoval před Linharta Aleš Jelínek a nepříjemně vypálil do pravého horního rohu. Slávistický brankář puk bravůrně vyrazil ramenem.

V čase 4:39 padl první gól zápasu. Bednář nahodil puk na vyjetého Suchana, který ho nedokázal udržet ve výstroji. Dotírající Kadlec našel volného Romana Červenku a ten se před zcela odkrytou brankou již nemohl mýlit.

Domácí se snažili náskok navýšit, ale zakončení často překombinovali. Rebelové hrozili rychlými protiútoky a jen díky skvělému Linhartovi byl výsledek dlouho příznivější pro Slavii. 32 sekund před koncem první třetiny byli hosté zaslouženě odměněni. Po velikém závaru a spršce střel propadla za Linhartova záda dorážka Tomáše Svobody a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Hosté byli po první přestávce aktivnější. Zabrzdilo je až oslabení, ve kterém navíc špatně střídali a šli na minutu a půl do tří. Brod přesilovku pět na tři ubránil, ale pár sekund po jejím vypršení našel Micka střílenou přihrávkou hůl Jiřího Doležala, který se krásně trefil pod víko Suchanovy branky.

Slavia zvyšovala tempo hry a hosté museli často faulovat. Paradoxně při vlastním oslabení dokázali havlíčkobrodští vyrovnat. Napadající Martin Ondráček využil nedorozumění při rozehrávce mezi Linhartem a Horváthem a pohodlně skóroval do odkryté klece - 2:2.

V 31. vysřídali hosté brankáře a mezi tři tyče se postavil Stanislav Neruda.

V 34. minutě se řítil útok Rebelů na osamoceného Jebavého, který ve spolupráci s Linhartem situaci bravůrně vyřešil a vyslal do přečíslení své mužstvo. Miloslav Čermák hledal křižnou přihrávkou své spoluhráčem, leč puk se srazil o padající obránce přímo do Nerudovy klece.

Za necelou minut navýšil slávistické vedení tvrdou střelou mezi betony Tomáš Micka a zdálo se, že Slavia již utkaní ovládne.

Rebelové však nesložili zbraně. Nutno podotknout, že domácí je dostávali do tlaku díky školáckým chybám v obraně a rozehrávce. V čase 37:09 propálil agilní Petr Jelínek vše, co mu stálo v cestě a zaslouženě snížil.

Ve třetí části se slávisté snažili o zakončení do prázdné branky tak dlouho, až sami v čase 49:23 inkasovali. Svoboda nádherně uvolnil zadovkou Jelínka a ten nekompromisně vypálil do pravého horního rohu - 4:4.

S vyrovnaným stavem nebyla Slavie spokojená. Zejména Bednář s Červenkou předváděli v útočném pásmu doslova divy. V 53. minutě při velikém závaru doklepl přes ležícího brankáře puk do branky opět Čermák a Slavia šla do vedení.

Hostům nepomohla ani závěrečná power-play. Utkání plné tvrdých osobních soubojů tak skončilo slávistickým vítězstvím.

Autor Tomáš Houska, OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více