Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
31. ledna 2002

Třinecký gólman daroval juniorům vítězství

Zatímco dorostenci se s přehledem drží v tabulce nadstavové části na místě, které zaručuje postup do play-off, junioři klesli před středečním utkání na šesté místo. Z něj Slavii pomohl neuvěřitelnými chybami třinecký gólman Heczko.

JUNIOŘI
čtvrtek 24. ledna: Slavia Praha - Vítkovice 2:5 (2:2, 0:0, 0:3)
Branky Slavie: Pavliš, Makalouš
Slavia začala ve velkém stylu a brzy se dostala do dvoubrankového vedení. "Po deseti minutách si chlapci mysleli, že máme vyhráno a už jsme se vezli. Vrchol pak nastal, když jsme při naší přesilovce dostali gól," zhodnotil kriicky zápas vedoucí mužstva Jiří Všetečka. Vítkovice získaly převahu a bylo jen otázkou času, kdy ji vyjádří i brankami. Rozhodčí jim nejprve neuznal dva góly v jedné přesilovce kvůli posunuté brance, ale zaslouženého vítězství se přesto dočkaly. "S prvními 15 minutami jsem byl spokojen. Pak nás rozhodily góly a začali jsme hrát zase až od 52. minuty. Vítkovice hrály dobře přeslivky a jejich ubránění nás stálo hodně sil. Měli jsme malý tah na branku a málo jsme stříleli. Vítkovice měly lepší herní disciplínu a větší vůli po vítězství," uvedl asistent trenéra Jiří Doležal.

středa 30. ledna: Slavia Praha - Oceláři Třinec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky Slavie: Borovanský, Jelínek, Šindel
Slávisté měli zpočátku mírně navrch, ale hra se brzy vyrovnala a chvílemi se hosté zdáli být i o něco hokejovější. Vůbec je však nepodržel brankář Heczko, jenž si už zachytal i v extralize seniorů. Kuriózní úvodní branku vstřelil Michal Borovanský. "Někdo od nás to nahodil na gólmana, ten se špatně domluvil s obránce. Chtěl vyhodit puk ze třetiny a trefil svého hráče, možná i mě. Já se pak otočil a viděl puk v síti," říkal šťastný střelec. Třinec z tlaku do konce třetiny vyrovnal, ale Heczko srazil spoluhráče do kolen i podruhé. V závěru druhé třetiny namazal před prázdnou branku Jelínkovi a poslal opět Slavii do vedení. V závěru utkání vítězství pojistil Šindel. Trenér Jiří Doležal pochválil po utkání gólmana Musila, ale jinak příliš chválou neoplýval. "Hráli jsme neurovnaný hokej, ale třinecký brankář nám daroval vítězství. To, co předvedl v brance, bylo neuvěřitelné. Jinak se však naše mužstvo trápilo."

DOROSTENCI
čtvrtek 24. ledna: Vítkovice - Slavia Praha 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Branky Slavie: Birner, Stutz, Borovanský
Slavia měla výborný začátek a do 10. minuty vedla už 2:0. Po celý zápas však měli hosté velké množství vyloučených, čímž umožnili, aby se Vítkovice dostávaly do hry. Na 2:2 vyrovnaly Vítkovice v přesilovce pěti proti třem. V závěru druhé části však Slavia vstřelila třetí gól a vedení už nepustila, i když se opět nevyvarovala řady vyloučení v závěrečné třetině. V poslední minutě hráli domácí 6 na 4, ale nedostali sedo vážnější šance. "Hodně týmu pomohla přítomnost Jiřího Drtiny, jenž hrával celou dobu za juniory a nám pomohl kvůli rozsáhlé marodce," uvedl trenér Petr Novák.

sobota 26. ledna: Slavia Praha - Zlín 2:2 (0:1, 1:1. 1:0)
Branky Slavie: Červenka, Šulc
"První třetinu jsme hráli příšerně. Zlín nás přehrával ve všech činnostech," nebral si při hodnocení zápasu servítky hlavní trenér Petr Novák. Slavii však výborně zachytal brankář Hladiš a domácí obdrželi pouze jeden gól. "O přestávce jsem klukům důrazně domluvil. Natrénováno mají, ale bylo to otázkou soustředění se na výkon a přístupu k utkání," říkal Novák. Ve druhé části se výkon mužstva rapidně zlepšil. Červenka s Borovanským využili přesilovoun situaci dva na jednoho kvyrovnání a pak rozhodčí neuznal Slavii branku pro postavení hráče v brankovišti. Zlín se ještě jednou dostal do vedení, ale ve třetí části, kdy slávističtí trenéři stáhli hru na tři pětky, se domácím podařilo vyrovnat. V přesilovce se od modré trefil ranou po ledě kapitán Šulc.

9.třída
středa 23. ledna: Slavia Praha - Kolín 7:1
Branky Slavie: Vondráček 2, Svoboda, Nedvěd, Samec, Rindoš, Klimeš

8.třída
středa 23. ledna: Slavia Praha - Kolín 6:2
Branky Slavie: Růžička, Mejzr, Jiránek, Hubený, Malárik, Čermák

7.třída
středa 23. ledna: Jablonec nad Nisou - Slavia Praha 0:8
Branky Slavie: Nestrašil 2, Lecjaks 2, Mrkvica, Charvát, Strnad, Březina
sobota 26. ledna: Slavia Praha - Liberec 7:2
Branky Slavie: Kauschitz 3, Lecjaks 2, Nestrašil, Uleščenko

6.třída
středa 23. ledna: Jablonec nad Nisou - Slavia Praha 3:2
Branky Slavie: Vokál, Kouřil
sobota 26. ledna: Slavia Praha - Liberec 6:3
Branky Slavie: Vokál 2, Petráň, Helmich, Kouřil, Ptáčník

5.třída
neděle 27. ledna: PZ Kladno - Slavia Praha 1:5
Branky Slavie: Palaščák, Palička, Bártu, Suchánek, Poletín

4.třída
neděle 27. ledna: PZ Kladno - Slavia Praha 3:4
Branky Slavie: Kulich, Krejčí, Procházka, Hašek

3.třída
neděle 27. ledna: Slavia Praha - Keramika Plzeň 1:9
Branka Slavie: Keberle
Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více