Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.8.2008

Jiří Dopita rozhodl o výhře Znojma

TsC, čtvrtek 21.8.2008, Slavia - Znojmo
Slavia
1:3
0:1, 1:2, 0:0
Znojmo

Branky a nahrávky: 27. Jelínek (Borovanský) - 7. Bartek (Havlík), 24. Dopita (Tesařík), 39. R. Procházka. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Sestavy

Slavia

Svoboda (Linhart) - Žižka, Martinka, Kadlec, Drtina, Sloboda, Novák, Beránek, Kolařík - Beránek, Hruška, Bednář, Jelínek, Micka, Červenka, Kachlík, Holec, Sklenář, Borovanský, Doležal, Vondrka.

Znojmo

Trvaj (Kameš) - Švrček, Tesařík, Chvátal, Rýgl, Mojžíš, Kotaška, Mrázek, Štach - Selingr, Dopita, Erat, Havlík, Haman, Svoboda, Procházka, Růžička, Beroun, Bartek, Kucharczyk, Čachotský.

Hokejisté Slavie Praha nestačili v O2 Areně v dalším utkání Tipsport Cupu na Znojemské orly a prohráli 1:3. V zápase, který se hrál bez diváků, domácí prohrávali 0:2, aby pak Aleš Jelínek dokázal snížit, ovšem v samotném závěru druhé třetiny Radek Procházka opět upravil na dvoubrankový rozdíl. Ve třetí části hosté hráli velmi dobře takticky a výhru uhájili.

Hosté ze Znojma hned v první třetině jasně ukázali, proč právě oni jsou vítězové skupiny B. Nehráli lépe než Slavia - dařilo se jim však držet puk daleko od své brány a nepouštět domácí do vyložených šancí. K tomu jim pomohla i situace z šesté minuty, kdy se puk odrazil do brankoviště k volnému Danielu Bartekovi, jenž ve spolupráci s tyčí snadno skóroval - 0:1.

Slavii inkasovaný gól nabudil. Začala stupňovat tlak v útočném pásmu, ke gólu ovšem nevedla nebezpečná střela Bednáře ani chytrý průnik Doležala. Domácí hráli bojovně a s důrazem, místo vyrovnávací trefy však přišlo zvýšení znojemského náskoku.

V čase 23:33 zapomněli domácí beci na zcela nepokrytého Jiřího Dopitu, který jel sám na brankáře Svobodu. V klíčovém momentu nezazmatkoval a pod rukou slávistického gólmana poslal puk do sítě - 0:2.

Za červenobílé mohl záhy odpovědět střelec David Hruška. Ten se v přesilovce ocitl dvakrát sám před Trvajem, ale ani jeden z jeho pokusů si na hostujícího brankáře nepřišel. Ke snížení nevedla ani tutovka Romana Červenky, který z úhlu pálil do poloodkryté klece, jenže trefil jen boční síť.

Domácí se však snížení nakonec dočkali. Ve 27. minutě vypálil od modré Michal Borovanský a Petr Jelínek zblízka snadno dorazil - 1:2. Tento stav ale dlouhou dobu nevydržel. Zpět do dvoubrankového vedení poslal Orly Radek Procházka, který využil fatální chyby jednoho ze slávistických beků, jenž mu tísněn poslal zpoza branky ideální nahrávku před brankoviště. Procházka s ní nepohrdl a přesnou střelou po ledě nedal Svobodovi šanci - 1:3.

Stoprocentní šanci ke kontaktnímu gólu měl poté Červenka, který se dostal do samostatného úniku na Trvaje. Při pokusu o kličku však uklouzl a svoji fintu nezakončil.

Slávisté tak šli do poslední dvacetiminutovky s tím , že musí alespoň dvakrát skórovat. Ovšem hosté je do tlaku pustit odmítli - hra se odehrávala především ve středním pásmu. Definitivně rozhodnout mohl agilní Bartek, jenž se chytře dostal před Holce, ale na Svobodu si nepřišel. Stejně bídně si při zakončení počínal i slávista Michal Vondrka. Po ideální přihrávce od Hrušky na něj číhala téměř prázdná branka, Vondrka však touš dostatečně nezvedl, a celou akci mu tak zhatil pozorný Trvaj.

A když se na druhé straně neurodila ani prudká rána Radima Tesaříka od modré, zápas skončil výsledkem 1:3 pro Znojmo. To bylo v základní skupině Tipsport Cupu suverénní a všechny své duely vyhrálo, naopak Slavia zaváhala v poháru hned třikrát.

Autor OH, David Schlegel
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video