Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
26. srpna 2008

Slavia chce uspět v Lize mistrů

P r a h a - V síní slávy vysočanské O2 areny se uskutečnila předsezónní tisková konference. Zhodnotila se minulá úspěšná sezóna, ale hlavně se mluvilo o tom, co vše je zapotřebí udělat, aby se na úspěšný ročník podařilo důstojně navázat. „Máme za sebou báječnou sezónu. Velmi obtížně ji budeme opakovat, extraliga je nesmírně vyrovnaná. Letošní postup do Ligy mistrů je pro Slavii veliká čest a může to posunout náš klub zase o kus dál,“ řekl úvodem prezident sešívaných Miroslav Tvrdý.

Na tiskové konferenci mělo takřka dvacet novinářů možnost zpovídat prezidenta klubu Miroslava Tvrdého, generálního manažera a hlavního trenéra Vladimíra Růžičku, marketingového manažera Jana Kratochvíla, obchodního ředitele Ladislava Blažka a v neposlední řadě také kapitána týmu Josefa Beránka.

„Tato sezóna bude nesmírně náročná. V extralize se samozřejmě chceme pohybovat v horních patrech tabulky, nicméně v první fázi ročníku podřídíme spoustu věcí úspěchu v Lize mistrů. Chceme úspěšně reprezentovat český hokej a tajným přáním je postoupit do semifinále,“ poodhalil slávistický prezident plány a dodal: „Postup ze skupiny má samozřejmě také ekonomický půvab.“ Rozpočet klubu je 145 milionů korun a každá finanční injekce za případné postupy a výhry je vítaná. Na platy hráčů by v nadcházejícím ročníku mělo připadnout 57 milionů korun.

I kapitán Beránek se na souboje s cizími týmy těší. „Je dobré odehrát mezistátní zápasy na klubové úrovni. Liga mistrů bude podle mne lepší než okoukaná Euro Hockey Tour. Diváci se mají na co těšit,“ láká slávistický kapitán do ochozů.

Stejně jako loni se ozývají před sezónou hlasy, že červenobílí nemají tolik konkurence schopný kádr, hvězdné posily a vysoká vítězství v přípravě. Trenér Růžička však zůstává klidným. „Chtěli jsem stabilizovat kádr a to se nám povedlo. Nedokázali jsem konkurovat KHL v boji o Jakuba Klepiše, ale velice důležité pro nás bylo, že jsme udrželi Romana Červenku a Jardu Bednáře. Také nám zůstala pohromadě obrana, která je základem úspěchu. Spolupráce s Brodem funguje skvěle, takže dostanou prosto také mladí hráči. Čáru přes rozpočet nám však udělalo dlouhodobé zranění Milana Krafta. Měl by být v pořádku ke konci září,“ doufá hlavní kouč.

Letošní přípravu letos hodně ovlivnil Tipsport Cup. „Čtyři utkání mi přišla optimální. Opravdová sezóna pro mne začíná 9. září, ale jinak jsem s tímto systémem letního poháru spokojen. Je jedno jestli hrajete s jedním celkem doma, s druhým venku. Vzpomínám na zápas ve Vrchlabí, kde byla na letní přípravu skvělá kulisa,“ říká Vladimír Růžička.

Slavii loni stoupla návštěvnost domácích zápasů o 1200 návštěvníků na zápas. Velkou motivací pro fanoušky je letos navíc Liga mistrů. "Do spodního prstence vyjdou na 700 korun, za branku na 350. Lístky do horního patra budou k dispozici, až se vyprodá spodek, a budou stát 170 korun. Pro držitele permanentek platí 50% sleva," uvedl marketingový manažer Jan Kratochvíl.

"Lize mistrů hodně věřím. Už v minulosti tu byla řada projektů, ale tenhle má velmi dobré finanční zázemí. Určitě to bude pro fanoušky zajímavé," dodává kapitán mužstva Josef Beránek.

Extraligový ročník 2008/2009 nám již klepe na dveře. Oprašte dresy a trénujte hlasivky. Nejen hráče, ale i fanoušky čekají „souboje“ na více frontách.

Fotografie z tiskové konference

Foto: Pavel Vrtiška

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více