Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
15.9.2008

Slavia přetlačila Porubu

3. kolo, pátek 12.9.2008, Slavia - Poruba
Slavia
4:3p
2:1, 0:1, 1:1 - 1:0
Poruba

Branky a nahrávky: 11. Hafenrichter (Doležal), 15. Česnek, 50. Vrdlovec, 64. Blažek (Česnek) - 12. Vajda (Špok), 22. Richter (Bartošek), 37. Bartošek. Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějíček. Vyloučení: 9:9 (+ Kachlík 10 min. nesp. chov.). V oslabení: 1:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 4:3.

Sestavy

Slavia

Krch - Blažek, Beránek, Doležal, Barák, Horváth, Hertl, Gaisler, Humpolíček - Poletín, Palščák, Doležal, Petráň, Mavrojanidis, Koubek, Hafenrichter, Žejdl, Kachlík (C), Vokál, Česnek, Vrdlovec.

Poruba

Gleich - Večeřa, Rusek, Plzák, Pindur, Spusta, Špok, Poláček, Řezáč, Vidlák, Kalina, Šimkovič, Galajda, Kopáč, Bartošek(C), Bartoš, Jelšík, Blažej, Vajda, Richter.

P r a h a - Ve vyrovnaném utkání 3. kola juniorské ligy mezi Slavií a Porubou se nakonec radovala Slavia, která dokázala sílu v prodloužení, a vstřelila rozhodující branku. Hosté z Ostravy dlouho bojovali takřka o každý centimetr ledu, ale více než na bod jim to nestačilo.

Úvod zápasu se nesl v opatrném duchu, ani jedno z mužstev se bezhlavě do útoku nehnalo. V páté minutě o sobě dal poprvé vědět rychlonohý Žejdl, který servíroval rychlou přihrávku před bránu Doležalovi, ten však jen promáchl.

Hráči Poruby pozorně bránili, ale směrem dopředu byli prakticky neškodní. V desáté minutě byl sice blízko gólu Kopáč, který mohl využít zaváhání slávistického brankáře Krcha, jenže zblízka branku netrefil.

A tak udeřili domácí. Hned v zápětí totiž ujel hostující obraně Jaroslav Hafenrichter a poslal domácí do vedení - 1:0. Na vyrovnání se dlouho nečekalo, v čase 11:27 prudkou ránou pod víko kontroval Radovan Vajda - 1:1. Ale slávisté se brzy dostali zpět do jednobrankového náskoku. V oslabení se na svůj oblíbený výlet až k hostujícímu brankáři vydal Jan Česnek a střelou mezi Gleichovy betony skóroval – 2:1. Do šaten se tak šlo za příznivějšího stavu pro Slavii.

Do druhé dvacetiminutovky s pustili aktivněji hosté, kteří v čase 21:14 vyrovnali brankou Richtera – 2:2. Poté však diváci viděli především festival vyloučení na obou stranách. Ten korunoval domácí kapitán Vokál, jenž za své nemístné poznámky vyfasoval desítku za nesportovní chování.

Skóre se měnilo až ve 37. minutě utkání, kdy v obranném pásmu Slavie ztratili domácí beci zbytečně kotouč, a Bartošek blafákem doprava překonal konsternovaného Krcha – 2:3.

Ve 43. minutě mohl vyrovnat Kachlík, jenže nedokázal zpracovat kolmou nahrávku Česneka a puk mu ujel. O pár minut později mohl poprvé v zápase poslat hosty do vedení Kopáč, ale z mezikruží rozvlnil jen boční síť.

V této fázi hry byla ovšem lepší Slavia a zaslouženě vstřelila třetí branku. Postaral se o ni Daniel Vrdlovec, který vypálil střelu z levéhu kruhu, ta se otřela o brusli stínícího protihráče a skončila v síti – 3:2.

Stejný hráč se zaskvěl i v 53. minutě, kdy před zcela odkrytou brankou Krcha fantasticky vypíchl puk z hokejky Vajdy, čímž zabránil jistému gólu.

Zápas tak došel až do prodloužení, ve kterém v čase 63:41 rozhodl střelou mezi betony červenobílý bek Michal Blažek. Na jeho ránu z chumlu Gleich nestačil včas zareagovat a kotouč se došoural až za brankovou čáru – 4:3. Ve vyrovnaném zápase tak byla “o bod šťastnější“ Slavia.

Bohužel v sobotu tomu tak už nebylo a červenobílí junioři doma neuspěli proti Vítkovicím.

Autor Tomáš Svoboda
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více