Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
13. září 2008

Mistrovský led okusí jako první Boleslavští

Konečně! Po dvou odehraných kolech se na domácím ledě fanouškům představí i mistrovská Slavia. A že se máme na co těšit, to naznačily úvodní zápasy sezony, ve kterých Růžičkovu partu čekala "návštěva“ opravdu těžkých soupeřů – českobudějovického Mountfieldu a ambiciózních Pardubic. Hráči Slavie dokázali vybojovat skvělých pět bodů a svému nedělnímu soupeři, BK Mladé Boleslavi, tím poslali strach nahánějící vizitku. Přijd´te na utkání mezi prvními 2200 příchozími a získáte DVD mapující veleúspěšnou uplynulou sezonu!

Náš soupeř

Klub založen: 1908
Trenéři: Jiří Šejba a Leo Gudas
Největší úspěchy: Postup do extraligy v sezoně 2007/2008
Posledních pět let: 8. místo (1. liga)
3. místo (1. liga)
2. místo (1. liga)
3. místo (1. liga)
postup do extraligy
Internet: www.bkboleslav.cz
Hvězdy týmu: Jan Benda, Jan Chábera, Richard Král

Rozjetý Hruška ničí soupeře

Trenér Vladimír Růžička zatím na sto procent plní to, co během léta několikrát avizoval. Točí sestavou a neváhá do první lajny zařadit třeba Michala Borovanského, o kterém si mnozí červenobílí příznivci mysleli, že začátek ročníku stráví výhradně v Havlíčkově Brodě.

Jenže bojovný útočník ideálně demonstruje to, co by mělo být největší zbraní Slavie v této sezoně. Kádr je dostatečně široký a hlavně má odpovídající kvalitu, ať v sestavě nastoupí kdokoli. Samozřejmě je-li výkon mužstva podpořen nadstavbou klíčových hráčů, což se zatím plní maximálně. Ve výtečné formě potkal úvod sezony především střelce Davida Hrušku, jenž skóroval už třikrát.

Zdeptá famózní Adam Svoboda boleslavské útočníky?

Trefili se i tahouni druhé útočné lajny – dvojice Roman Červenka, Jaroslav Bednář. Kouč Růžička k nim v úvodních zápasech přiřadil mladého reprezentanta Jakuba Sklenáře a zatím se zdá, že by to mělo fungovat.

Jedna věc však slávistický rozjezd trochu kazí. V Pardubicích Pražané dlouho kontrolovali důležité vedení, jenže v závěru o něj trestuhodně přišli a nakonec soupeře přetlačili až v hazardních nájezdech. “Zápas jsme si za stavu 3:1 nechali utéct, a to je škoda. Alespoň je to pro nás poučení do příštích duelů,“ poznamenal krátce po utkání na východě Čech asistent Jiří Kalous.

Věřme, že závěr nedělního zápasu proti Boleslavi bude mnohem klidnější…

Boleslavi se úvod ligy nepovedl, herně ale nepropadla

To "zelenáč“ soutěže má úplně jiné starosti. Hokejisté Mladé Boleslavi se sice prezentovali slušnými výkony, které byly podloženy velkým nasazením a bojovností, ale na zisk bodů to nestačilo. Poté, co Středočeši těsně podlehli Hadamczikovým Vítkovicím, se doma o gól museli sklonit i před rozjetou Plzní. Lodivod Jiří Šejba však hlavu do písku neskládá. Uvědomuje si totiž, že i takový začátek patří k nováčkovské dani.

Poznáváte ho? Bývalý “rebelský slávista“ Vladislav Kubeš

“Již podruhé se nám stalo, že jsme prohráli zápas gólem v dvojnásobném početním oslabení,“ postekl si na klubovém webu Šejba. "Hráči holt některé situace podcení a na poslední chvíli se je snaží dohnat faulem,“ vypozoroval mladoboleslavský kouč, který se stále musí obejít bez svého zraněného vůdce Richarda Krále. Ten by podle našich informací neměl natoupit ani v neděli.

Velezkušený veterán ovšem není jediným pilířem loni ještě prvoligového mužstva. Tým se může spolehnout třeba na vyrovnané duo brankářů: zkušeného Jana Cháberu doplňuje talentovaný Filip Šindelář. Zatímco prvně jmenovaný chytal úvodní zápas na Ostravsku, Šindelář čelil střelám Plzeňských - a ani jeden z nich si nevedl špatně. Šejba tak musí řešit příjemný rébus, komu dát důvěru proti Slavii.

Historická bilance v extralize

Jedná se o první vzájemný extraligový zápas. 

Postavení v tabulce

 5. HC Slavia Praha    1 - 1 - 0 - 0  7:5 5b.
12. BK Mladá Boleslav  0 - 0 - 0 - 2  1:3 0b.

Co mají oba týmy společného

V této kolonce toho příliš nebude. V kádru Slavie není ani jeden bývalý hokejista Mladé Boleslavi, v opačném směru to je o něco lepší. Pikantní souboj čeká Vladislava Kubeše, který mezi Slavií a Havlíčkovým Brodem pendloval dvě sezony. Krátkou epizodu v červenobílém táboře absolvovali i Jan Benda nebo Václav Eiselt.

Poslední zápasy

HC Mountfiled - HC Slavia Praha 2:3
HC Moeller Pardubice - HC Slavia Praha 3:4 SN
HC Vítkovice - BK Mladá Boleslav 1:0
BK Mladá Boleslav - HC Lasselsberger Plzeň 1:2

Sestavy v minulém kole

Svoboda – Vašíček, Kadlec, Žižka, Novák, Kolařík, Drtina – Borovanský, Beránek, Hruška – Červenka, Sklenář, Bednář – Růžička, Micka, Tomica – Čermák, Doležal, Jelínek. Šindelář - Kočí, Marušák, Mocek, Bauer, Brňák, Posmyk, Holub, Jindra - Štrba, Eiselt, Handlovský - Kubeš, Benda, Tomas - Boháč, M. Čech, P. Barinka - T. Sýkora, Nouza, R. Pšurný.

Nejproduktivnější hráči

1. David Hruška 3 (3+0)
2. Josef Beránek 3 (1+2)
3. Jaroslav Bednář 2 (2+0)
1. Tomáš Nouza 1 (1+0)
2. Tomáš Sýkora 1 (0+1)

Brankáři

Adam Svoboda 2 - 2,40 - 92,31% Jan Chábera 1 - 1,02 - 96,67%
Filip Šindelář 1 - 2,03 - 92,86%
Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více