Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
14. září 2008

Josef Beránek: Nehrálo se na krásu

P r a h a - Slavia se nezalekla ani svého třetího soupeře, Mladé Boleslavi, a připisuje si na své konto další výhru. Velkou zásluhu na ní má kapitán Josef Beránek, který trpělivě podporoval útok i obranu, a svůj parádní výkon podtrhl dvěma góly v závěru utkání. Zaslouženě tak vyhrál domácí tým.

Zatím všechny zápasy jste vyhráli pouze o gól. Svědčí to o něčem?
Myslím, že je jedno, jestli to bylo o gól nebo o dva. Důležitá je výhra. Budějovice i Pardubice jsou velice kvalitní soupeři.

Druhá třetina nevypadala moc dobře, ale naopak do třetí jste nastoupili lépe. Řekli jste si něco v kabině?
To nebylo zapotřebí. Pouze jsme si řekli, že jestli budeme hrát jako ve druhé třetině, tak vyhrát nemůžeme. Naopak, když hrajeme doma, tak je to o to horší.

Dal jste dva góly. Cítil jste to jako povinnost, když jste kapitán?
Myslím, že to nemá nic společného s tím, že jsem kapitán. Zrovna jsem měl štěstí, že to tam spadlo mně. Samozřejmě ty branky se očekávají od starších hráčů, ale nezáleží na tom, kdo je tam dá.

Slávistický kapitán byl při vhazování opět bezchybný.

Nehráli jste první dvě třetiny moc na krásu?
Rozhodně si nemyslím, že se hrálo na krásu. Samozřejmě jsme to někdy s těmi přihrávkami přehnali, ale myslím si, že v dnešním zápase se na krásu opravdu nehrálo.

Když jste vstřelil ty dva góly, čekal jste, že se Mladá Boleslav ještě zvedne a sníží?
Určitě velice toužili po vstřelení těch gólů, ale my jsme posledních pět minut hráli výborně. Šli jsme do toho s tím, že nemůžeme pouze bránit, a sami jsme se pokoušeli vstřelit gól. O to horší to potom bylo pro soupeře.

Máte dobrý pocit z dobře odehraného konce zápasu?
Samozřejmě, odehráli jsme ho opravdu dobře.

Nemrzí Vás trochu, že jste na konci nevstřelil i třetí gól?
Ani ne. David Hruška mi nahrával puk do prázdné branky. Bylo na něm vidět, že mi chtěl pomoci ke třetímu gólu. Ten puk se ale odrazil jinam, takže z toho nic nebylo.

V úterý vás čeká derby. Poslední tři zápasy jste vyhráli. Znamená to pro vás něco po psychické stránce?
Určitě - každý zápas je důležitý. Je dobře, že jsme vyhráli venku i doma.

Autor Jan Belinger
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video