Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
15. září 2008

Jiří Doležal: Chvílemi jsme v tom měli hokej

P r a h a - Útočník Slavie s číslem 71 na zádech byl v prvním domácím utkání hodně vidět. Jiří Doležal v první třetině zvýšil skóre na 2:0. Ve druhé třetině po obětavém pádu do střely inkasoval nepříjemnou ránu pukem. A ve třetí herní části se natrvalo usídlil v prvním útoku, kde nahradil nemocného Michala Vondrku.

Vstup do zápasu jste měli nervóznější. Hrálo určitou roli, že jste letos poprvé hráli před domácím publikem?
Spíš ne. Dělali jsme chyby v defenzivě hůře se dostávali do zápasu, ale o nervozitě bych nemluvil. Možná nás trochu překvapilo, jak na nás Boleslav vlítla. Trenéři nás na to sice připravovali, ale nedokázali jsme tomu čelit.

Boleslav vás přehrávala hlavně před vaším brankovištěm. Inkasovali jste branky poté, co jste nedokázali odstavit dorážející hráče. To by se nemělo stávat, že? Jak jsem říkal, chyby v defenzivě byly veliké. Chvílemi jsme zbytečně zmatkovali. Měli tam dneska až moc místa. Podle mě si to budeme rozebírat na videu, protože takto to dál nejde.

Vázne komunikace mezi obránci a vracejícími se útočníky? Nebo vidíte problém jinde?
To si nemyslím. Máme v tom trochu hokej. Určitě se na to zaměříme u videa.

Vy jste se v oslabení obětavě vrhl do střely boleslavského beka. Trefil vás puk přímo pod kolení chránič?
Ano, přesně tam. Bylo to hodně nepříjemné a bolestivé. Musel jsem vynechat několik střídání.Teď po zápase už je to lepší. Budu v pohodě. Do derby se dám určitě dohromady.

Jak se vám hrálo v prvním útoku vedle Josefa Beránka a Davida Hrušky?
Pravidelně jsem s nimi nastupoval až ve třetí třetině. Pár střídání jsem tam měl i předtím, ale nenadsazoval bych to, že jsem hrál v prvním útoku. Oba jsou to zkušení hráči a je to hodně poznat. Hraje se s nimi výborně.

Při vašem gólu po nahrávce kapitána Beránka jsem měl odkrytou branku a on vás přesně našel. To musela být lahůdka...
Přesně tak, Pepa mi to položil přímo na lopatu. Moc minout se to nedalo.

Příští zápas je pražské derby. Nevadí vám, že je tak brzy? Bude to váš druhý domácí zápas.
Musíme být připravení na každý soutěžní zápas na sto procent. Už to není příprava, hraje se liga. My jdeme zápas od zápasu. Derby letos vyšlo takto brzo, ale na kvalitu by to vliv mít nemělo. Oba celky mají stejné podmínky. Mně to nevadí. Bude to jistě nadprůměrný zápas.

Překvapilo vás, že počet diváků nepřesáhl ani 4000?
Čekal jsem, že přijde víc diváků. Jak z naší strany, tak ze strany hostí.Boleslav je blízko a poprvé v extralize. Myslel jsem, že to pro jejich fanoušky bude větší lákadlo. Snad nás přijde podpořit víc lidí na derby.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více