Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. září 2008

Petr Jelínek: Byl to pro mě výjimečný zápas

P r a h a - Hokejisté Slavie doma v pátém kole O2 extraligy porazili hosty z Vítkovic, a navázali tak na sérii čtyř vítězství v řadě. O první branku domácích se postaral hráč „vypůjčený“ z havlíčkobrodské farmy, Petr Jelínek. Ve svém pátém extraligovém utkání si na své konto připsal první gól.

Jak se osobně cítíte po vyhraném zápase okořeněným Vaší první extraligovou trefou?
Je to super pocit vstřelit svůj první gól. Už jsem sice pár zápasů odehrál, ale tohle je výjimečná situace, takže určitě i výjimečný zápas pro mě.

Můžete nějak popsat váš gólový moment z úvodu utkání?
Petr Kadlec získal puk v útočném pásmu, ideálně mi přihrál a já už jen doklepával do prázdné branky.

Nechal jste si puk na památku?
Určitě, puk už mám pečlivě schovaný…

Bude nějaký příspěvek do týmové kasičky?
Kluci říkali, že se mám po zápase hlásit u pokladníka Michala Vondrky, takže tam určitě nějaká koruna padne (usmívá se).

Ze začátku zápasu jste nastupoval s mladíky Borovanským a Čermákem. V průběhu druhé a třetí třetiny jste vystřídal několik formací. Patříte k hráčům, kterým je jedno s kým hrají, anebo máte radši stálé spoluhráče?
Ne, já jsem mladý a musím se tady přizpůsobit. Takže kam mě Vláďa Růžička dá, tam musím odvést svoje maximum. Nemůžu se ohlížet na to, s kým hraji, ale musím se soustředit hlavně sám na sebe.

Během trenérových rošád jste se na chvíli ocitl i po boku Jaroslava Bednáře. Jak vám vyhovovala spolupráce s tímto velezkušeným útočníkem?
S Jardou hrát je paráda asi i pro každého jiného hráče. Je šikovný, umí se podívat a přesně přihrát. Je to prostě hokejista se vším všudy a je krásný pocit si s ním zahrát.

Vy jste do Slavie přišel před začátkem sezony z Havlíčkova Brodu, že?
To je pravda, ale původem jsem Pražák. Minulé tři sezóny jsem však odehrál v Havlíčkově Brodě.

Takže znáte 1.ligu velmi dobře. Mohl byste srovnat její úroveň s naší nejvyšší extraligou, kde jste teď za Slavii odehrál pět zápasů?
Tak extraliga je určitě rychlejší, tvrdší a i hráči jsou tu o hodně zkušenější. Je to tu mnohem více o myšlení. V první lize nastupují hodně mladí hráči a je to takové lítání. Extraliga má zkrátka daleko větší kvalitu.

Šťastný Petr Jelínek
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více