Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
19. září 2008

Dva body se počítají, ale tři jsou lepší, shodují se hráči

P r a h a - Po domácím souboji s Vítkovicemi panovala v kabině rozpačitá nálada. Na jedné straně radost ze získání výhry v prodloužení, na druhé straně rozpaky nad nevyužitými přesilovkami a neproměněnými šancemi. Přinášíme vám ohlasy útočníka Jaroslava Bednáře a obránce Josefa Vašíčka. Oba se několikrát zapsali do statistik včerejšího utkání.

Jaroslav Bednář

Vítkovicím se zde dlouhodobě nedaří, určitě se na vás speciálně připravili...
Čekali jsme těžký zápas.Věděli jsme, že před sezonou dobře nakoupily a že to dnes nebude jednoduchý. Vycházely ze skvělé obrany, nedělaly moc chyb a dost nás potrápily.

Asi vás trochu potopili dvě neproměněné přesilovky pět na tři, ne?
To jsme sehráli příšerně. Bylo to hodně špatné. Naštěstí jsme dali gól v oslabení, ale kdybychom využili přesilové hry, zápas by se vyvíjel úplně jinak. Určitě to výsledek ovlivnilo.

Herně to ještě není i podle trenérů úplně to pravé, nicméně sbíráte body. Je to pro vás na začátku ligy velké uklidnění?
Přesně tak. Občas se marně hledáme. Hlavně naše druhá pětka. S Romanem Červenkou nejsme v pohodě, nemáme tolik síly a vyhranosti. Drží nás hlavně Adam a první pětka. Musíme začít hrát všichni.

Prosím, popište akci, po které padl gól v oslabení. Několik vteřin předtím jste málem inkasovali.
Já už jsem byl na ledě dlouho, byli jsme pod tlakem. Stálo to strašně sil. Povedlo se mi vyškrábnout puk a sotva už jsem tahal nohy. Viděl jsem , že je tam Michal Vondrka, tak jsem mu to přes obránce hodil žabičkou. On to navíc ještě tečoval a trochu zpomalil. Michal měl před sebou prázdnou bránu a navíc to výborně trefil pod víko. Byl jsem strašně rád, že to tam spadlo, ale neměl jsem už síly ani dojet na střídačku.

Čekal jste takto divoký začátek prodloužení? Šance na obě strany v několika sekundových sledech byly neuvěřitelné.
To byl hurá hokej! Taková hra pro lidi (směje se). Jezdili jsme nahoru dolu dva na jednoho. Bylo to neuvěřitelné. Jsem strašně rád za ten gól, protože byl vítězný. Dal jsem letos tři branky a všechny byly vítězné. To se moc často nestává. Mám sice pět bodů, ale herně nejsem spokojený. Pořád to není to, co bych si představoval. Mohlo by to být mnohem lepší.

Myslíte často na sázku s Pavlem Richtrem? Máte pět bodů v pěti zápasech...
Ano, s Pavlem jsme se vsadili, že když budu být po extralize průměr bod na zápas, bude mi navazovat žížaly na ryby. Když se mi to nepovede, musím mu dělat na golfu nosiče holí. Při zápase na to samozřejmě nemyslím. Je to spíš legrace.

Jiří Vašíček

Věčně usměvavý bek Jiří Vašíček v kabině po zápase místo obvyklého vtipkování tiše posedával. Hlavně pro něj byl zápas s Vítkovicemi hodně smolný. Dvakrát po sobě byl vyloučen, zavinil trestné střílení a několikrát spolu s ostatními propadl v útočném pásmu.

Jirko, popište situace, po které následovalo trestné střílení.
Já jsem zbytečně vystoupil. Myslel jsem, že ho stihnu trefit než převezme puk, ale on mě viděl, uhnul a pak už jsme byl za ním. Pomáhal jsem si háčkem, takže to trestné střílení bylo.

Zdálo se mi, že čím větší byla vaše snaha skórovat, tím více jste zapomínali na zadní vrátka.
Oni hráli to, co potřebovali. Bránili a čekali na naše chyby. My jsme se snažili, ale propadávali jsme naprosto zbytečně. Pár šancí jsme měli. Je škoda , že jsme nevyhráli.

Vyhráli jste v prodloužení, dva body se také počítají.
Ale tři body jsou lepší. Zápas jsme navíc měli dobře rozjetý.

Vítkovice oproti minulé sezoně nic moc nevymýšlely. Spíše bránily a čekaly na brejky. Je hodně těžké hrát proti takovýmto týmům?
Loni jsme měli nové hřiště. Poprvé doma jsme jim dali sedmičku. Teď už i soupeři vědí, co mohou od malého hřiště očekávat. Každý se na nás tady chce po loňsku vytáhnout. My se tomu musíme přizpůsobit a porážet týmy, které sem budou jezdit hlavně bránit. Když dáme rychlé branky, budou muset stejně hru otevřít. Prostě se s tím musíme srovnat.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více