Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.9.2008

Junioři úspěšní i v Opavě

6. kolo, sobota 20.9.2008, Opava - Slavia
Opava
1:3
0:1, 1:0, 0:2
Slavia

Branky a nahrávky: 33. Koschatský (Planovský, Vítek) - 5. Barák (Vokál), 47. Doležal (Horváth, Žejdl), 57. Vrdlovec (Hafenrichter, Hertl). Rozhodčí: Jeřábek, Hanzlík - Rychlý. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80.

Sestavy

Opava

Trenčan - Faksa, Žídek, Gulda, Planovský, Dumbrovský, Martínek, Dohnal, Kukla, Blaga - Čavrk, Herman, Vitek, Koschatský, Musial, Baďura, Mach., Božilov, Slanina, Džemla, Mlýnek.

Slavia

Krch - Beránek, Blažek, Doležal, Barák, Horváth, Hertl, Gaisler - Poletín, Palaščák, Doležal, Petráň, Mavrojanidis, Koubek, Hafenrichter, Žejdl, Kachlík, Vokál, Česnek, Vrdlovec.

Junioři navázali na včerejší vítězství a stejně jako ze Šumperku si odvážejí z Opavy plný počet bodů. Za slavii se trefil již v páté minutě loňský dorostenecký kapitán Barák. Ve třetí třetině přidali branky Doležal s Vrdlovcem. Jediný gól Opavy vstřelil Adam Koschatský v přesilovce, během druhé třetiny.

Utkání zahájily oba týmy velice aktivně a již zpočátku bylo jasné, že o vítězství se na ledě semele tvrdý boj. O první šanci se už v první minutě postaral domácí Marek Mach, ale jeho šance k brance nevedla. Poté převzali iniciativu hosté a již v páté minutě otevřel skóre zápasu přesnou střelou Jindřich Barák. Chvíli poté se za zády pražského brankáře ocitl puk, ale rozhodčí gól neuznal. Do konce třetiny se oba týmy vícekrát vystřídali na trestné lavici, ale ani to nevedlo ke změně stavu a do šaten se odešlo za stavu 0:1.

Do druhé dvacetiminutovky vlétli aktivněji domácí a i když začínali v početní nevýhodě, nedovolili hostům žádné vážnější ohrožení brány. Prvních deset minut prostřední části Slezan jednoznačně udával tempo a tvořil si dost vážných šancí, bohužel pro domácí, pražský golman svůj tým vždy podržel excelentním zákrokem. Klíčovým bodem druhé třetiny se stalo vyloučení slávistického Petráňa, neboť Slezan díky velkému tlaku přesilovku využil a po gólu Adama Koschatského byl stav opět vyrovnaný. Po tomto gólu se hosté probrali a k vidění byl pěkný kombinační hokej, který přetrval za stavu 1:1 až do konce třetiny.

Závěrečná fáze utkání začala vyrovnaně a o zlom v celém zápasu se postarala znovu přesilová hra. Ve 47. minutě si jel za podražení odpykat trest Jan Planovský a tuto šanci si již Slávie nenechala uniknout. Nejprve Slezan pod velkým tlakem uzamkla v obranném pásmu a poté se o rychlé využití přesilovky postaral Tomáš Doležal. I když se po tomto gólu domácí probrali a měli viditelně navrch, Slavia bezchybně bránila a nepouštěla Opavu do žádných tutovek. Aktivita Slezanu vydržela až do 57. minuty, kdy na dvoubrankový rozdíl zvýšil vedení Daniel Vrdlovec a srazil tak Opavu definitivně na kolena. Do závěrečného hvizdu se již nic nezměnilo a z vítězství 1:3 se tak radovali hosté.
Ohlasy trenérů
Karel Suchánek (Opava): Slavie má pohyblivý tým, ve svém kádru má reprezentanty, kteří se těžko brání. Ve druhé třetině jsme měli převahu, ale pokud naši útočníci dali včera jeden gól a dneska zase jen jeden, tak nemůžeme vyhrát. Soupeř nám pak přidal druhou branku a my jsme už neuměli reagovat. Vypadá to, jako kdybychom stále chtěli hrát technický kombinační hokej, ale měli bychom především hru zjednodušit. To je důvod, proč ztrácíme body.

Josef Turek (Slavia): Už od minulého týdne jsme viděli, že naše mužstvo má vzrůstající formu. Myslím si, že jsme byli lepším týmem, měli jsme víc šancí. Musíme ale uznat, že i Opava má silný kádr a určitě bude hrát o nejvyšší příčky. Dnes byl k vidění pěkný útočný hokej, hrálo se nahoru a dolů, výborně zachytali oba gólmani. Vyhráli jsme zaslouženě, protože naši hráči proměnili šance v kritických momentech, zejména druhá branka byla stěžejní, tam se zápas lámal.
Autor Martin Smotlacha, Vojtěch Volf
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více