Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
21. září 2008

Počítá se vítězství, ne počet nastřelených tyček...

K a r l o v y V a r y - Pražská Slavia vybojovala v Karlových Varech tři body a veliký podíl na výhře měl brankář Adam Svoboda. Ten podal opět skvělý výkon, navíc při třech momentech mu pomohla zvonící tyč.

Závěr utkání byl docela dramatický, souhlasíte?
My jsme věděli, že Karlovy Vary nejsou v optimální pohodě a že to budou chtít zlomit. Bylo nám jasné, že se na reprízu loňského finále velice dobře připraví.

Hráči Energie vás hodně zaměstnávali…
Tak bylo to vidět celý zápas. Hlavně ve druhé třetině nás zmáčkli. Bohužel pro ně ještě stále nemají tu ladnost v koncovce, co měli vloni. Hlavně Venca Skuhravý se hodně trápí.

Jak byste popsal obdržené branky?
Tak první gól byl hodně náhodný, dokázali se prosadit tím, že šli důrazně do branky. Ten druhý byl parádní. Pepa Řezníček ukázal, že je velice zkušeným hráčem.

Co vám řekl trenér Růžička o druhé přestávce, kdy jste vedli 1:0?
Tak nějaké taktické pokyny nám udělil. My jsme je neplnili a pustili jsme domácí do vedení. Umožnili jsme jim to v přesilových hrách, ale na štěstí pro nás jsme si odvezli tři body.

Bylo hodně znát, že se Energie v koncovce trápí?
Nebyly to ty Vary, se kterými jsme hráli vloni. Na druhou stranu předváděli nátlakovou hru, kterou se prezentují již několik let. Ale jak už jsem řekl, jejich první lajna není v té herní pohodě, jakou měli v minulém roce.

Soupeř má ve zvyku hodně tlačit v první třetině, tentokrát však zaútočil spíš v té druhé…
Na jejich tlak zkraje utkání jsem se připravil. To, jak hráli ve druhé části, mě hodně překvapilo. Zatlačili nás a já jsem měl co dělat. Pomalu jsem si nemohl ani v klidu oddechnout. Ale počítá se vítězství, nikoliv počet šancí a nastřelených tyček.

Autor Jan Čech
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více