Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. září 2008

Trpělivě jsme čekali na chyby domácích a vyplatilo se

Slavia na západě Čech ztratila jednobrankové vedení, zápas přesto dokázala strhnout zpět na svou stranu. Obrat za třemi body nastartovala přesilovková trefa Davida Hrušky, se kterým přinášíme krátký rozhovor.

Davide, jaké jsou Vaše pocity po vyhraném utkání v Karlových Varech?
Pocity jsou určitě skvělé, protože víme, že není jednoduché, tady vyhrát. Přesto si domů vezeme tři body. Hráli jsme dnes trpělivě a čekali, co domácí vymyslí. Vedli jsme 1:0, pak jsme sice dostali dva góly, ale v přesilovce jsme opět vyrovnali a dali jsme i třetího šťastného góla, takže jsme vyhráli.

Mohla Vám dnes pomoci dobrá znalost soupeře z loňské finálové série?
Myslím si, že ne. Je to zapomenuté, pro nás je loňské finále minulost. Koukáme se stále dopředu a jdeme zápas od zápasu. Myslím si, že to oproti finále byl prostě úplně jiný zápas.

Zřejmě Vám dnes pomohl i dobrý začátek, kdy se Vám podařilo ubránit úvodní nápor domácích.
Abych pravdu řekl, tak dnes Vary s nějakým velkým náporem na začátku ani nepřišly. Bylo to tím, že jsme hráli trpělivě dozadu a sami jsme čekali na jejich chyby. Byl to prostě takový klasický zápas.

Nevymstila se Vám za stavu 0:1 možná až příliš defenzivní taktika? Domácí byli aktivnější a otočili zápas.
Určitě to chyba nebyla. Chtěli jsme hrát pořád naší hru, ať to bylo 0:1 nebo 1:1. Nechtěli jsme nic měnit a stále jsme čekali na chyby domácích. Pak tam udělali faul, vyrovnali jsme a nakonec nám to vyšlo.

Co proběhlo na střídačce, když šli domácí do vedení? Co jste si říkali?
Vůbec nic, chtěli jsme hrát stále to naše. Akorát jsme tu hru možná trochu zjednodušili a začali jsme je trochu víc napadat. Nakonec se nám to vyplatilo a vyhráli jsme.

Klíčová byla zřejmě Vaše branka v přesilové hře, která Vás vrátila do zápasu. Jak se ta situace seběhla?
Byla tam střela od modré čáry, kterou jsem dorazil nejprve do tyčky. Naštěstí se to odrazilo zpátky ke mně, tak jsem to dal tentokrát už do prázdné brány.

Autor Michal Slavík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více