Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
23. září 2008

Dominik Furch: Bál jsem se, abych nepokazil vítěznou sérii

Praha - V 7.kole O2 extraligy Slavia opět nezaváhala a připsala si další tři body za domácí vítězství nad Zlínem v poměru 6:2. Základním kamenem úspěchu byl kvalitní výkon slávistického gólmana Dominika Furcha. "Chtěli jsme do sezóny zapracovat i Dominika a svého úkolu se zhostil výborně," komentoval výkon mladého brankáře asistent trenéra Slavie Jiří Kalous.

Kdy ses dozvěděl, že do utkání se Zlínem nastoupíš od začátku?
Věděl jsem to už o víkendu.

Pár zápasů máš už v extralize za sebou, ale přece jen to byl tvůj první zápas v této sezoně a střelci typu Balaštíka či Lešky jistě budí respekt. Cítil jsi před zápasem jistou nervozitu?
Říkal jsem si, že vloni už jsem pár zápasů odchytal, ale stejně. Nervózní jsem byl!

Můžeš nějak v krátkosti popsat ty dvě obdržené branky?
V té první situaci jsem už puk skoro měl, ale propadlo mi to mezi rukou a tyčkou. A ten druhý gól byla skvěle rozehraná přesilovka a Leška dával prakticky "do prázdný".

Vyčítáš si třeba některý z gólů?
Spíš ne. Možná u toho prvního jsem to mohl dotáhnout, no ale...(spekulativně kroutí hlavou)

První třetina byla co se týče střel vyrovnaná, ale ve druhém dějství sis prakticky nesáhl na puk, což je pro brankáře určitě nepříjemná situace. Snažil ses nějak speciálně udržet v koncentraci?
Snažil jsem se hlavně nějakým způsobem hýbat, abych nezmrzl. Co se týče koncentrace... Prostě jsem se stále snažil soustředit na zápas.

Jak je obtížně pro tebe čelit manévrům Petra Lešky za tvou brankou? Dnes opět několikrát prokázal, že toto místo mu není cizí.
Určitě je to nelehká situace, protože kdykoliv to může dát před bránu a tam může být hráč, který by to dával v podstatě do prázdné brány, kdybych zůstal otočený. Takže určitě je to hodně nepříjemné.

V závěru jsi mužstvo podržel, kotel vyvolával tvoje jméno a navíc pro Slavii další vítězný zápas. Jaké jsou tvoje pocity?
Paráda. Před zápasem jsem se bál, abych nepokazil naši vítěznou sérii, ale je udržená, takže dobrý!!!

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video