Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. září 2008

Michal Vondrka prožívá skvělý ligový start

P r a h a - Skvělý vstup do extraligy zažívá spolu s celým týmem i Michal Vondrka. "Hraju v pohodě," říká šestadvacetiletý útočník, za jehož "pohodou" se skrývají dvě branky a čtyři asistence. Ze zdravotních důvodů Vondrka dvě kola vynechal. Šestibodový zisk v šesti zápasech je na hráče kryjícího záda v prvním útoku duu Beránek - Hruška velice úctyhodným počinem. Jen tak dál...

Vy i celá první lajna jste podali skvělý výkon, ačkoliv jste se často prohazovali s Markem Tomicou. Nevadilo vám to?
My jsme toho spolu tentokrát tolik neodehráli, protože Mára Tomica měl specifický úkol. Musel hlídat Martina Straku, takže jsme se tam různě v lajnách točili. A od toho se to celé odvíjelo. Jinak souhlasím, že to z naší strany bylo docela dobré. Mám ze zápasu příjemný pocit.

Myslíte si, že jste soupeře osobní obranou zaskočili?
To nevím, nicméně Marek Tomica to zahrál zkušeně. Straka mu dal hodně zabrat. On si třeba najížděl do dalšího našeho hráče, aby na sebe navázal dva lidi a uvolnil ostatní. Myslím si, že týmu to pomohlo a Mára odvedl výbornou práci.

Plzeň v první třetině působila rychlejším dojmem, ale v průběhu zápasu jste ji začali přehrávat. Bylo to vaší lepší fyzickou připraveností?
Je to možné, ale zase tolik navrch jsme neměli. Zápas se hrál ve svižném tempu a hra se spíše přelévala.

Bylo poznat, že jste hráli s druhým týmem tabulky?
Určitě, protože jejich ofenzíva je drtivá. Mají velice nebezpečný tým, šikovné útočníky a dobrou sehranost. Je to velice nebezpečný soupeř.

Zápas začal velice divoce. Vy jste rychle inkasovali, ale také bleskurychle vyrovnali. Co vám řekl trenér Růžička v kabině? Nabádal k většímu klidu?
Museli jsme zlepšit pohyb. Každý věděl, co má dělat - měli jsme na ně, takže žádné výrazné změny nebyly potřeba. Druhá třetina byla herně lepší a v té třetí jsme průběh utkání už jen hlídali.

Po vaší rozhodující brance vás bylo plné hřiště. Hrajete ve veliké pohodě...
Branku jsem dával takřka do prázdné klece, ale každý gól vás nakopne. Měl jsem šanci i v oslabení. Když hrajete hodně na puku, tak to jde líp a já doufám, že to bude pokračovat i nadále.

Dnešní návštěva byla z těch důstojnějších. Poznamenalo to kvalitu utkání?
Samozřejmě. Povzbudí vás to, mě atmosféra pomáhá hodně. Přijelo také dost hostí, což vyburcuje i naše fandy. Doufejme, že si fanoušci k nám budou nacházet cestu stále častěji.

Autor OH, Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více